Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Falošný medovník
[ recept č. 27472 zo dňa 26.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
6 vajec, 300 g kryštálového cukru, 500 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 100 g hrozienok, 100 až 150 g posekaných vlašských orechov, 1 väčšie postrúhané jablko, trochu mletej škorice a klinčekov, slivkový lekvár, čokoládová poleva. Na karamel: skaramelizujeme 300 g gramov kryštálového cukru, zalejeme 3 dl vody a prevaríme.
POSTUP PRÍPRAVY
Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme vychladnutý karamel, múku, sódu bikarbónu, hrozienka, orechy, jablko, škoricu, klinčeky a sneh. Všetko zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 35 minút pri 200 stupňoch, v polovici pečenia znížime na 150 stupňov. Ešte teplý medovník potrieme slivkovým lekvárom a oblejeme čokoládovou polevou. |
 | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (28.5.2010, 16:16) |
Katka,toto musí byť fajný vláčny koláčik,ale toho cukru nie je veľa?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.6.2010, 13:36) |
Noo, je to taká malá cukrová bomba, diabetikovi by som ho asi nedoporučila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Helena B. (hela2) ID 37749 (3.6.2010, 14:34) |
ten koláčik vyzerá dobre ale je veľmi presladený. Veď do cesta ide až 600g cukru a to len na 6 vajec  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |