. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Ryžový nákyp*♥* - RECEPT 27439

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


*♥*Ryžový nákyp*♥*


[ recept č. 27439 zo dňa  ]


*♥*Ryžový nákyp*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

150 g guľatej ryže, 2 hrnčeky mlieka (400 ml), trocha soli, 3 PL kryštál.cukru, 1 PL hrozienok, 2 vajíčka, 3 PL masla alebo Flory, 2 PL prášk.cukru, trocha citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu opláchneme na sitku a dáme ju variť s mliekom, umytými hrozienkami, trochou soli a 1 PL cukru. Varíme nie celkom domäkka, len kým sa vsiakne mlieko, potom odstavíme a necháme prikryté. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov, štipky soli a trochy citrónovej šťavy šľaháme sneh, do ktorého zašľaháme zvyšný kryšt.cukor. Žĺtky, cukor a maslo vymiešame spolu a premiešame s uvarenou ryžou. Taktiež pridáme vyšľahaný sneh, premiešame a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej nádoby (ja som to robila v remoske). Dáme zapekať do rozkúrenej rúry asi 12 - 15 minút. Servírujeme vlažné, podlejeme kompótovou šťavou a ovocím. My k tomu máme radi čerešne alebo marhule.
<< *♥*Chutná plnená panenka*♥* | *♥*Ryžový nákyp*♥* | *♥*Rýchle kuracie ražníky*♥* >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra J. (Petraja) ID 274339 (19.11.2016, 16:50)
toto jedlo som nejedla hádam 100 rokov. u babky na prázninách som ho mávala a vždy s višňami alebo čerešňami. perfektná vec (pl) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (12.4.2012, 20:09)
komu sa nechce babrat s vymastovanim formy a sypanim struhanky,....ja pouzivam pritom papier n a pecenie do beznej zapekacej nadoby,aspon je hned cisto :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra J. (Petraja) ID 274339 (19.11.2016, 16:47)
papier na pečenie je skvelá vec, tiež ho používam kde to len ide aby som si ušetrila drhnutie :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (12.4.2012, 18:20)
mnamka (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína B. (katuska226) ID 198495 (12.4.2012, 17:40)
prave som ho dopiekla a je uzasny (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.4.2012, 21:25)
jejda, teším sa i ja (Y) :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária Š. (marika) ID 48948 (19.4.2011, 13:02)
prave sa zapeka a uz sa nan veeelmi tesim (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu