Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Špargľa v kuracej kapse
[ recept č. 27376 zo dňa 23.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g špargle, 500 g kuracích pŕs, 150 g prosciutta (alebo iná dostupná údená šunka), korenie, solčanka, maslo.
POSTUP PRÍPRAVY
Dostala som krásnu špargľu, tak som trošku improvizovala, aby som ju pripravila tak, aby ju jedli aj moji "mäskofilní" chlapi ,o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si všetky suroviny. |
![]() |
Špargľu uvaríme cca 5 min v jemne posolenej vode, do ktorej sme pridali plátok masla. |
![]() |
Mäsko si umyjeme, odblaníme, nožom vytvoríme kapsu, ochutíme Solčankou a korením. |
![]() |
Uvarenú špargľu scedíme a na chvíločku dáme do studenej vody. Ocedíme a robíme si závitky: 2-3 kúsky špargle obalíme plátkom údenej šunky. |
![]() |
Mäso naplníme špargľovo šunkovým závitkami a uložíme na maslom vymastenú janskú misu. |
![]() |
Okolo mäsa naukladáme zvyšné závitky, pridáme kúsky masla, zalejeme vodou a môžeme dať piecť. |
![]() |
...a takto to vyzerá za cca 25-30 min upečené...môžeme servírovať. My sme si dali petržlenové zemiaky...bolo to skvelé a prvý zjedol syn...tanier úplne čistý...takže sa podarilo ,o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Jana T. (salinaja) ID 53322 (29.5.2010, 15:40) |
teda, toto je super jednoduchy recept! uz davno som hladala nieco jednoduche na vyskusanie spargle a toto ma ohurilo! urcite to vyskusam... dakujem!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.5.2010, 18:53) |
Veľmi sa teším, že recept zaujal...tiež som nechcela robiť nič komplikované...špargľu sme doteraz zvykli len grilovať, takže som vlastne prvý krát tiež niečo vymýšľala a muselo to byť aj jednoduché aj jedlé pre mojich chlapov... Dúfam, že aj Vám bude chutiť. Nezabudli mi dať vedieť. Držím palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.5.2010, 22:12) |
Teda Evi, tak takúto špargľu som ešte nemala, to musí byť iná káva, ako tá biela, jedlo vyzerá super, mňam...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.5.2010, 14:10) |
Darinka... ďakujem za uznanie táto zelená špargľa nie je taká "drevnatá" ako biela, netreba ju šúpať, stačí len odlomiť a chuťovo je - aspoň podľa mňa - výraznejšia ako biela... ale biela mi tiež veľmi chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 12:35) |
jeej Evička .. super super papaníčko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.5.2010, 16:10) |
Ďakujem Maťka ...bolo to naozaj veľmi chutné...aj keď podľa mňa by to bolo prudko jedlé aj bez toho mäsa, ale chlapi sú chlapi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |