Martina Š. (avivazka) ID 137431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
nugatová buchta
[ recept č. 27182 zo dňa 18.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1kg polohrubej múky, 1 kocka kvasníc, 3 lyžice oleja, sneh z 3 bielkov, 100g kryš. cukru, 1/2 l mlieka, 1 lyžička soli. . . . Plnka: 3 zlaté klasy, 4 lyžice kakaa, 7 dcl mlieka, 250g kryš. cukru, 1 palmarin
POSTUP PRÍPRAVY
. . .
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
najprv si urobíme z mlieka, trochu cukru a kvasníc kvások. . . potom z múky, kvásku, oleja, cukru, soli a snehu z bielkov vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. . . |
![]() |
. . . medzitým si spravíme puding z mlieka, kakaa, zlatých klasov, cukru. . . keď je uvarený, do horúceho pridáme palmarin a roztopíme v ňom. . . |
![]() |
. . . vykysnuté cesto rozdelíme na osem bochníkov. . . každý jeden rozvaľkáme a natrieme pudingom a stočíme. . . |
![]() |
. . . ak máme dva stočené, spolu ich prepletieme ako vrkoč. . . |
![]() |
. . . dáme na plech a potrieme zvyšnými tromi žĺtkami s miešanými s 1 lyžicou vody a dáme upiecť do rúry. . . |
![]() |
. . . a upečené už len spapať. . . dobrú chuť
. . . . túto plnku dávam aj do lístkového cesta a robím rôzne tvary |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (18.5.2010, 14:23) |
to neni pudingos? dala by som si....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina Š. (avivazka) ID 137431 (18.5.2010, 14:32) |
pozerala som na to, je to veľmi podobné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 18.5.2010, 15:47) |
je to strasne dobre lebo sa da kombinovat... ja robim vanilkovo cokoladovy... ale aj ine prichute... taka kokosovo cokoladova... hmmmm  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Hana K. (margarretka) ID 2317, mimibazar.sk/margarretka (22.5.2010, 19:40) |
Super, paradny recept, krasne mi cesto vykyslo, len jedna vec, popukali sa niektore. CO som robila zle? NAbuduce vyskusam aj vanilkove a tak....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (22.5.2010, 20:08) |
ja mam na zaciatku v mojich receptoch take.... a popraska sa vatsinou ked je zle vymiesene cesto... kysnute sa musi miesit minimalne 10 min.... az nas ruky bolia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |