. .. .. .. .. .. .
. .

Ryža - RECEPT 2704

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 10128 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Ryža


[ recept č. 2704 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

cca pre 3 osoby :------------------

300g ryže----------------------

350 ml vody-------------------

soľ--------------



vegeta------------



olej


POSTUP PRÍPRAVY

EŠTE ZHRUBA PRED ROKOM SOM RYŽU NEVARILA , PRETOŽE SOM JU ANI NEVEDELA UVARIŤ. KAŽDY JU ROBIL INÝM SPOSOBOM , A ANI MII NEVEDELI POVEDAŤ PRESNÝ NÁVOD. A TAK ANI NEVIEM AKO SA TO STALO, A ZRAZU SOM SA JU NAUČILA . NECHCEM SA CHVÁLIŤ ALE SOM SO SEBOU SPOKOJNÁ, PRETOŽE JE VEĽMI CHUTNÁ.



TU JE PRESNÝ POSTUP PRE TIE Z VÁS , KTORÉ SA EŠTE NEODHODLALI JU VYSKÚŠAŤ.



Ryžu si dôkladne opláchneme vo vode, keď máme tak potom dáme do hrnca, pridáme trošku viac vody ako je ryže , preto tých 350 ml . Osolíme podľa chuti, ovegetíme a nakoniec pridáme cca 1 lyžičku oleja , POZOR NETREBA VOBEC PREMIEŠAŤ. Prikryjeme a dusíme do bodu varu , čo bude asi 10 minút, potom úplne stíšime plameň a varíme 9 minút, potom vypneme a ešte necháme chvílu prikryte dojsť. Nakoniec dáme pokrievku dole, premiešame a ryžu a môžeme papkať.


PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

ide sa nato , všetko pripravené na vynikajúcu ryžu
hotovo


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< OBLÁTKOVÉ ČOKO-REZY. | Ryža | JULIANINE PALACINKY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (24.2.2013, 22:14)
Alebo tip na ryžu pre náročnejších: http://www.akosatorobi.sk/video/2895/indicka-ryza-ako-sa-vari-ryza-basmati-varenie-ryze
ODPOVEDAŤ
Viktória S. (Viktorka19) ID 115475 (24.2.2013, 21:36)
ak môžem pridávam info ako ju robím ja: ja zalievam presne o polovicu viac vody ako je ryže, čiže keď si dám do dvojdecového hrnčeka ryžu, tak dám 3 dcl vody. A zalievam horúcou vodou zovretou v kanvici :) inak presne taký istý postup ako uvádzate :) ešte by som bola zvedavá ako spraviť ryžu s hráškom alebo mrkvičkou kedy treba hrášok či mrkvičku pridať, hneď keď zalievam ryžu, alebo urobiť zeleninku zvlášť a potom len zmiešať?
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (24.2.2013, 22:11)
Keď chceme ryžu s hráškom tak takto: usmažíme na oleji cibuľu, na usmaženú cibuľu dáme podusiť hrášok a do toho vsypeme uvarenú ryžu.
Jedna rada: do vody s ryžou vložíme celú ošúpanú cibuľu a necháme ju uvariť s ryžou. Ja mám radšej cesnak, takže dám do vody s ryžou 2-3 celé a ošúpané strúčiky cesnaku. Kto nemá rád uvarený cesnak, môže potom vyhodiť.
ODPOVEDAŤ
Alžbeta K. (Chicita) ID 173235 (24.2.2013, 13:03)
|:o) (dest) (destnik) (nejdeto) (facky) (cinky)
ODPOVEDAŤ
Fibi n. (FIBINA11) ID 2476 (18.2.2012, 12:59)
odvtedy co som objavila tento recept na ryzu, nerobim inu. pretoze tato je najlepsia, stavnata, vyborna. uz som ju robila asi stokrat a vzdy sa vydari.
ohen necham stiseny na minimum po celu dobu varenia, nikdy neodkryvam. len dodrzim cas. vtedy sa nepripali. (Y)

podla mna robim lepsiu ryzu nez moja sestra.
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (19.2.2012, 1:42)
(Y) jeeeeeeee, to je parada, ze vam chuti, a hlavne ze sa podarila ,velmi ma to tesi (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monika1991) ID 155410 (25.5.2011, 9:02)
Musím vychváliť!!! (Y) (Y) (Y) Poklona, skutočne... Ja som tiež nikdy nevedela spraviť ryžu, všemožne som sa snažila, už hádam 10 receptov na ryžu som skúsila.. Nedávala som tomuto veľkú nádej, ale veru, oplatilo sa! Vôbec nelepí, a to je u mňa to najhlavnejšie, nebola pripálená, bola dokonalá! Konečne viem spraviť ryžu (clamp) (clamp) (clamp) Dneska ju idem zase spraviť (clamp) Už sa teším, naozaj, parádna ryža a keď som ju zvládla ja, zvládne ju každý |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (9.6.2011, 22:55)
jééééééééé, to ma teší, velmiiiiiiiii
tiež mám :-@ked sa mi niečo nedarí ,-)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (18.2.2009, 7:39)
Ahoj, pridam radu ako varim ja. Naucila ma to moja mamina, a zatial mi to vzdy fungovalo. Na 2 sálky ryze pridám 3 sálky vody. Ryzu prehrejem na oleji, zalejem vodou ochutim... Ked začne vriet, stišim plamen a hned ako sa odpari voda - na vrchu sa urobia take dierky, zabalim hrniec do utierky a šup s nim do spalne pod perinu. Za 20 minut je ryza hotova, nerozvarená, krasne sypka. V perine vydrzi horuca aj dve hodiny, tak si ju vzdy robim skor, aby som nelietala po kuchyni ako "handra" ked finisujem s nejakym obedom. Skuste, urcite sa vydari.
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (18.2.2009, 19:33)
niekedy vyskúšam, dakujem za tip (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (13.2.2009, 14:23)
odskúšaná, ale zatiaľ neokoštovaná ;-)Dám vedieť (L)
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (13.2.2009, 22:32)
čakám , čakám ;-)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (17.2.2009, 23:22)
noooooo, varila som ju za posledné 4 dni každý deň ;-) ;-) ;-) najprv k Číne jej bolo fuuuuuurt málo a potom som robila skladané zemiaky ku ktorým pridávam ryžu tiež (H) Ale moja vychytávka- namiesto vegety dávam jednu kocku zeleninového bujónu. A je to (Y) (Y) (Y)
ĎAKUJEM, už sa ryže ani ja nebojím |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (17.2.2009, 23:50)
:-) :-) :-) :-) :-) :-), to som rada (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Majka40) ID 5326, mimibazar.sk/majka40 (23.4.2008, 12:43)
evka, v nedeľu som robila ryžu podľa tvojej rady a kooooonečne sa podarila aj mne ... ja som buď robila nejedlý maglajz, alebo sa mi pripálila ... zvykla som ju robiť aj v rúre, ale manžel sa sťažoval, že je dosť suchá ... :-(
odteraz robím ryžu len podľa tvojho receptu ... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (24.4.2008, 23:09)
jéééééééééééééééééééééééééééé :-) :-) :-) :-)
tak to som veľmi rada , mne tiež dlho trvalo kým som sa odhodlala uvariť ryžu a to mi nakoniec viac chutí ta moja ako keď ju uvarí manžel --------------a on je dobrý kuchár , roky praxe robia svoje
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (16.11.2007, 20:31)
daj vediet či sa podarila (hello) (hello) (hello) (hello)
podľa mňa sa ti určite podarí , nie je to nič zložité (Y) (Y)
pretože keď som to dokázala ja , tak už každý
ODPOVEDAŤ
Marcela S. (Mysterka) ID 27617 (16.11.2007, 10:20)
vdaka za radu. Ryza je moja velka slabina :-S
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu