
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Eva Š. (eva333) ID 10128 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Ryža[ recept č. 2704 zo dňa 2.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY cca pre 3 osoby :------------------ 300g ryže---------------------- 350 ml vody------------------- soľ-------------- vegeta------------ olej POSTUP PRÍPRAVY EŠTE ZHRUBA PRED ROKOM SOM RYŽU NEVARILA , PRETOŽE SOM JU ANI NEVEDELA UVARIŤ. KAŽDY JU ROBIL INÝM SPOSOBOM , A ANI MII NEVEDELI POVEDAŤ PRESNÝ NÁVOD. A TAK ANI NEVIEM AKO SA TO STALO, A ZRAZU SOM SA JU NAUČILA . NECHCEM SA CHVÁLIŤ ALE SOM SO SEBOU SPOKOJNÁ, PRETOŽE JE VEĽMI CHUTNÁ. TU JE PRESNÝ POSTUP PRE TIE Z VÁS , KTORÉ SA EŠTE NEODHODLALI JU VYSKÚŠAŤ. Ryžu si dôkladne opláchneme vo vode, keď máme tak potom dáme do hrnca, pridáme trošku viac vody ako je ryže , preto tých 350 ml . Osolíme podľa chuti, ovegetíme a nakoniec pridáme cca 1 lyžičku oleja , POZOR NETREBA VOBEC PREMIEŠAŤ. Prikryjeme a dusíme do bodu varu , čo bude asi 10 minút, potom úplne stíšime plameň a varíme 9 minút, potom vypneme a ešte necháme chvílu prikryte dojsť. Nakoniec dáme pokrievku dole, premiešame a ryžu a môžeme papkať. PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (24.2.2013, 22:14) |
Alebo tip na ryžu pre náročnejších: http://www.akosatorobi.sk/video/2895/indicka-ryza-ako-sa-vari-ryza-basmati-varenie-ryze |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viktória S. (Viktorka19) ID 115475 (24.2.2013, 21:36) |
ak môžem pridávam info ako ju robím ja: ja zalievam presne o polovicu viac vody ako je ryže, čiže keď si dám do dvojdecového hrnčeka ryžu, tak dám 3 dcl vody. A zalievam horúcou vodou zovretou v kanvici ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (24.2.2013, 22:11) |
Keď chceme ryžu s hráškom tak takto: usmažíme na oleji cibuľu, na usmaženú cibuľu dáme podusiť hrášok a do toho vsypeme uvarenú ryžu. Jedna rada: do vody s ryžou vložíme celú ošúpanú cibuľu a necháme ju uvariť s ryžou. Ja mám radšej cesnak, takže dám do vody s ryžou 2-3 celé a ošúpané strúčiky cesnaku. Kto nemá rád uvarený cesnak, môže potom vyhodiť. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alžbeta K. (Chicita) ID 173235 (24.2.2013, 13:03) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Fibi n. (FIBINA11) ID 2476 (18.2.2012, 12:59) |
odvtedy co som objavila tento recept na ryzu, nerobim inu. pretoze tato je najlepsia, stavnata, vyborna. uz som ju robila asi stokrat a vzdy sa vydari. ohen necham stiseny na minimum po celu dobu varenia, nikdy neodkryvam. len dodrzim cas. vtedy sa nepripali. ![]() podla mna robim lepsiu ryzu nez moja sestra. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva Š. (eva333) ID 10128 (19.2.2012, 1:42) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika B. (Monika1991) ID 155410 (25.5.2011, 9:02) |
Musím vychváliť!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva Š. (eva333) ID 10128 (9.6.2011, 22:55) |
jééééééééé, to ma teší, velmiiiiiiiii tiež mám ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slavka H. (hoska) ID 31567 (18.2.2009, 7:39) |
Ahoj, pridam radu ako varim ja. Naucila ma to moja mamina, a zatial mi to vzdy fungovalo. Na 2 sálky ryze pridám 3 sálky vody. Ryzu prehrejem na oleji, zalejem vodou ochutim... Ked začne vriet, stišim plamen a hned ako sa odpari voda - na vrchu sa urobia take dierky, zabalim hrniec do utierky a šup s nim do spalne pod perinu. Za 20 minut je ryza hotova, nerozvarená, krasne sypka. V perine vydrzi horuca aj dve hodiny, tak si ju vzdy robim skor, aby som nelietala po kuchyni ako "handra" ked finisujem s nejakym obedom. Skuste, urcite sa vydari. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva Š. (eva333) ID 10128 (18.2.2009, 19:33) |
niekedy vyskúšam, dakujem za tip ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (13.2.2009, 14:23) |
odskúšaná, ale zatiaľ neokoštovaná ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva Š. (eva333) ID 10128 (13.2.2009, 22:32) |
čakám , čakám ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (17.2.2009, 23:22) | |
noooooo, varila som ju za posledné 4 dni každý deň ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ĎAKUJEM, už sa ryže ani ja nebojím ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva Š. (eva333) ID 10128 (17.2.2009, 23:50) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marianna S. (Majka40) ID 5326, mimibazar.sk/majka40 (23.4.2008, 12:43) |
evka, v nedeľu som robila ryžu podľa tvojej rady a kooooonečne sa podarila aj mne ... ja som buď robila nejedlý maglajz, alebo sa mi pripálila ... zvykla som ju robiť aj v rúre, ale manžel sa sťažoval, že je dosť suchá ... ![]() odteraz robím ryžu len podľa tvojho receptu ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva Š. (eva333) ID 10128 (24.4.2008, 23:09) |
jéééééééééééééééééééééééééééé ![]() ![]() ![]() ![]() tak to som veľmi rada , mne tiež dlho trvalo kým som sa odhodlala uvariť ryžu a to mi nakoniec viac chutí ta moja ako keď ju uvarí manžel --------------a on je dobrý kuchár , roky praxe robia svoje |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva Š. (eva333) ID 10128 (16.11.2007, 20:31) |
daj vediet či sa podarila ![]() ![]() ![]() ![]() podľa mňa sa ti určite podarí , nie je to nič zložité ![]() ![]() pretože keď som to dokázala ja , tak už každý |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marcela S. (Mysterka) ID 27617 (16.11.2007, 10:20) |
vdaka za radu. Ryza je moja velka slabina ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |