. .. .. .. .. .. .
. .

BRYNDZA Z KRAVSKEHO MLIEKA***** - RECEPT 26945

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 130989 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


BRYNDZA Z KRAVSKEHO MLIEKA*****


[ recept č. 26945 zo dňa  ]


BRYNDZA Z KRAVSKEHO MLIEKA*****


POTREBNÉ PRÍSADY

Syr z kravského mlieka,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Syr pokrájame na menšie kusy a necháme troška skvasiť.Ja som mala na linke ,ale vložený do mikroténového vrecka,aby neuschol.Za tri dni bol súci na dalšie spracovanie.Polovička ho pomlela na mäsovom mlynčeku,posolila a premiešala.Z 10 l mlieka bolo niečo vyše kila.V dvoch sáčkoch spí svoj sen v mraziaku a veru ani nie je dáky rozdiel medzi kúpenou,ktorá je vraj ovčia, a tou našou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Scedený syr
nakrájať na menšie kúsky
pomlieť
posoliť a poriadne prehnietiť
zabaliť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moja prvá poschodová a prvá svadobná :-) | BRYNDZA Z KRAVSKEHO MLIEKA***** | otvorená knižka pri narodení dieťatka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.2.2011, 21:25)
no ja verim, ze takato domaca je ovela chutnejsia ako kupovana, nakolko maloktora kupovana vobec isla okolo ovcieho syra :-( bolo to raz na STV v Test magazine. neviem preco nezakazu nazyvat bryndzou tie "bryndze" z kravskeho mlieka, co sa predavaju v obchodoch, aby mal clovek aspon sancu rozlisit, co kupuje +o( kde su tie casy, ked bryndzove halusky netrebalo dosolovat,ale zjemnovat .... ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (1.3.2011, 16:19)
Janík,nič jej nechýba,vravia naši.Ja bryndzu éé,odkedy som na salaši videla v mlieku ovčie oné ,-) ,-) (F) (F) (L) a veru,nebolo treba halušky soliť
ODPOVEDAŤnahlásiť
lenka g. (paprad17) ID 80061, mimibazar.sk/paprad17 (17.5.2010, 9:35)
KED JA NEVIEM AKO SA TEN SYR ROBI PODOMACKY :´( :´( :´(
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 10:05)
Lenka,mám ho v receptoch,ak chceš návod. (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (14.5.2010, 20:49)
(flower) si výborná gazdinka (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 20:58)
Rada skúšam všeličo,ale zákusky nepečiem často,lebo potom ich jem len ja. (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana b. (Langley) ID 128110 (14.5.2010, 16:05)
Vyskusame, super. Tu v UK sa bryndza neda len tak kupit, ale vzdy som si vypomohla feta syrom a neochutenym greckym jogurtom, ked som pridala pazitku a cerevenu papriku, figel s falosnou bryndzovou pomazankou nebol ani poznat. Skusim aj tuto variantu. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 21:00)
Dcéra si tiež nosí zo Slovenska alebo kupuje v slovenskom obchode.Oplatí sa vyskúšať. (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.5.2010, 15:19)
super (Y) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 21:00)
(F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.5.2010, 13:56)
super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 21:11)
vyskúšaj, ,-) ,-) ,-) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 17:54)
Klamanie slovenského spotrebiteľa v domácich podmienkach. ,-) ,-) ,-) (F) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dadka T. (nutellka) ID 76525 (14.5.2010, 10:08)
*-)asi tomu moc nerozumiem *-) *-)kolko toho syra ma byt, a potom sa zmiesa s 10 l mlieka? A dalej co? Poprosim pre menej chapavych este trochu podrobnejsie. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 17:53)
Dadka,najprv sa z mlieka spraví syr,potom sa syr nechá skvasiť,pomelie sa,nasolí sa,utlačí sa a je ako bryndza,len z kravského a nie ovčieho mlieka. ,-) ,-) ,-) (F) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (14.5.2010, 9:36)
:-o páni,takže aj bryndzu si už doma spraviť môžeme (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),vďaka za receptík (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 17:49)
Niet za čo ,rado sa stalo. (F) (F) (F) (K) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka S. (sokolík) ID 62782 (14.5.2010, 8:53)
Ano aj my sme tak robili
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 23.5.2010, 18:32)
Chuť je identická,len ovčie mlieko nie je ,-) ,-) ,-) (F) (F) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu