
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
jana p. (jajka11) ID 69782 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | MRVENô[ recept č. 26887 zo dňa 12.5.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Základ sú májovky alebo iné aromatické čerstvé huby cca 3 hrste alebo koľko nazbierate, 2 mrkvy, 1 menší petržlen, 3 stredné zemiaky, menšia cibuľa, soľ, petržlenová vňať, mrvenička. Na zápražku: olej alebo masť, PL hladkej múky, KL mletú sladkú papriku POSTUP PRÍPRAVY Vezmeme 3l hrniec, dáme trochu masti alebo oleja, za PL hladkej múky a sladkú mletú papriku, spravíme zápražku, zalejeme vodou do 3/4 hrnca. Pridáme všetko nakrájané: huby, mrkvu, petržlen, cibuľu, soľ, zemiaky a varíme, kým nie je zelenina mäkká. Ochutíme vegetou, ale nemusí byť, pôvodný recept je bez vegety, pridáme z mrazničky nasekanú petržlenovú vňaťku, môže byť aj čerstvá z trhu a mrveničku domácu alebo 1/3 sáčku od Erce a chvíľu necháme povariť. Ja na začiatku pridám aj za hrsť ovsených vločiek, kvôli vitamínu B. |