Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
SMREKOVY SIRUP ***** PRI NACHLADNUTI
[ recept č. 26859 zo dňa 10.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Smrekové výhonky,kryštálový cukor-krupica
POSTUP PRÍPRAVY
Smrekové výhonky vhodné na sirup rozpoznáme tak,že sú svetlozelenej farby,to sú tohtoročné,a sú hebké na dotyk.Na veľký zavárací pohár potrebujeme 1 kg cukru,čím jemnejší,tým lepší a kopu mladých výhonkov asi o dlžke malíčka.Výhonky presýpame cukrom,prikryjeme servítkou a dáme na slnečné miesto na jeden mesiac.Potom šťavu prelisujeme cez tenkú čistú látku,opatrne ju necháme zovrieť,naplníme do fľaše a odložíme.Najlepšie v tmavom skle a do chladu.Používame ráno a večer pri kašli.Ak nechceme sterilizovať,môžeme pridať aj med,pretože ten zohrievaním stráca účinok.
Ak chcete robiť sirup,je najvyšší čas zberať. |
Lucia S. (Lucika14) ID 93598 (23.5.2010, 14:40) |
Dobrý deň. .A môžem sa spýtať koľko toho môžem dať do pohára? Môžem to dať do plna a keď sa pustí šťava zmenší sa objem výhonkov, alebo tam treba nechať na tú šťavičku miesto??? Vďaka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (23.5.2010, 17:21) |
Lucka,plný pohár výhonkov,miesto netreba nechávať.Rado sa stalo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (13.5.2010, 23:02) |
Tento sirup robievala moja svokra |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Renáta M. (Remik) ID 49445 (12.5.2010, 7:31) |
Super receptík, dnes vyskúšam. Majte sa pekne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (12.5.2010, 18:34) |
Budem aj ja,ale až koncom týždňa na chalupe.Na Sliači mi býva bývalá kolegyňa.Pekný podvečer aj tebe.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |