Želka G. (dzaja26) ID 80145 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Buchty s domácim slivkovým lekvárom a posýpkou
[ recept č. 26685 zo dňa 6.5.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
kysnuté cesto, domáci slivkový lekvár ešte varený v kotli asi pred 3rokmi u našich na dvore/to bola super romantika/, dá sa krájať ako typický od starej mamy/myslím lekvár/ nemá chybu, + posýpka******************************** Sú veľmi jemné******************************************************** Pre SOFIU som pridala do komentárov recept " od oka "
POSTUP PRÍPRAVY
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
................. |
![]() |
Dobrú chuť ! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (7.5.2010, 20:47) |
Želka buchtičky vyzerajú , a nie je nad domáci slivkový lekvár - ten v kotli samozrejme je ten naj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (23.5.2010, 16:41) |
Heni, ďakujeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (upravené 9.5.2010, 15:44) |
Sofinka môžem napísať len odhadom, nerobila som ho podľa žiadneho receptu, toto už mám za tie roky akosi v oku dala som cca kilo a pol polohrubej múky - osvedčila sa mi z Lidla / z Billy nie je dobrá / liter mlieka, olej jeden hrnček - ale niekedy skombinujem olej + dobrá masť tak, aby bolo asi v takomto množstve, 1 a pol kocky čerstvého droždia-kvások klasicky, tri vajcia, keď robím z 1kg múky dám len 2ks, trochu kypriaceho prášku, trocha soli, cukor - ja neviem možno 4 PL + jeden vanilkový, teraz som tam vysypala zvyšok zl.klasu - bolo asi 2PL - toto nemusí byť. Dám do rýchlokysky/ale to je jedno, aj do bežnej misky / preosiatu múku, kypriaci p., soľ, cukor, ten zl.klas alebo solamyl - ako píšem nemusí byť, všetko premiešam a až teraz dám kvások urobený z dopredu odobratej 1-2PLmúky, 1PL cukru a asi 1 - 2 dl mlieka odobratého z toho litra, vajcia, postupne prilievam mlieko - tak na 2- 3 krát a olej tiež na viackrát - niekto to dáva naraz, ja nie. Vymiesim, keď dám do kysky netreba dlho, iba kým sa všetko pekne spojí, ono sa to i tak hneď odliepa od stien a bublinkuje, poprášim múkou a nechám kysnúť podľa potreby samozrejme zakryté, zavreté vrchnákom. Cesto rozdelím na doske znova podľa potreby na 4 - 5ks /množstvo z kila a pol/ jemne!!!!!!! vygúľam, nechám 10 - 15 min-z rýchlokysky nemusíte- odležať a pripravujem, čo chcem. Na plechu ešte nechám kysnúť trocha. Z rýchlokysky sa kysnutie skráti, ale aj tak treba dobre odsledovať, lebo to záleží od použitého droždia aj od múky .......pečieme každá podľa svojej rúry **************************************** zabudla som dodať, že keď pečiem buchty a ukladám ich vedľa seba - olejujem každú pierkom, aby sa lepšie oddeľovali a vrch som teraz nepotrela vajíčkom, ale posypala drobenkou, môžu sa potrieť iba olejom..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.5.2010, 13:55) |
Želka ja slivkový lekvár doslova milujem a buchty s doma urobeným nemôžu byť iné ako výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.5.2010, 14:00) |
veru áno Yvet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (7.5.2010, 13:39) |
aj chutia super, mäkulinké a hebké, vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |