Janik G. (janicekBJ) ID 61360 |
 |
Oblasť: Bardejov |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.10.2008 |
Naposledy: 2.10.2019 22:49 |
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)
šialenne-penne (špenátovo-syrovo-šampiňónovo-smotanovo-cesnakové)
[ recept č. 25605 zo dňa 7.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cerstve sampinony, mrazeny gulickovy alebo cerstvy listovy spenat (najlepsie mlady), syr s modrou plesnou, slahackova smotana, maslo, cesnak, citronova stava, muskat.oriesok, mlieko na rozriedenie, vajicko. Cestoviny penne alebo ine, podla chuti.
POSTUP PRÍPRAVY
Super-bomba-spica cestoviny. aromaticka a chutna rychlovka
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Na roztopenom masle (ale naozajstnom, vonavom, cerstvom masle) si chvilu opekame pretlaceny cesnak (3-4 alebo viac strucikov) . pozor,aby neprihorel.
![]()
Pridame nakrajane cerstve sampinony, poriadne premiesame, mozeme podliat troskou vody a prikryte dusime par minut, kym nie su huby skoro hotove.
![]()
Potom prilejeme slahackovu smotanu (alebo smotanu na varenie), pridame nakrajany syr (napr. nivu), rozmrazeny, vyzmykany spenat (alebo nakrajany cerstvy) a za obcasneho miesania varime,kym nie je syr rozpusteny a spenat hotovy (netrva to dlho, spenat sa ma varit len chvilku). Ked treba, omacku rozriedime mliekom.
![]()
Ked budeme omacku podavat hned, tesne pred koncom varenia do nej za staleho miesania zavarime jedno rozhabarkovane vajicko na zahustenie. Ked chceme omacku na neskor, vajicko vynechame.
![]()
Po odstaveni omacku ochutime citronovou stavou, muskatovym orieskom a ked treba, dosolime. Premiesame s cestovinami a podavame.
![]()
orientacne mnozstvo surovin na cca 4 porcie: 200g sampinonov, asi 7 guliciek spenatu, 100g nivy, 3 struciky cesnaku, 1 smotana, asi 1dl mlieka, 1 vajicko, maslo podla potreby.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.12.2011, 21:29) |
Anetka, genialne. teda, aspon pre nas kedze zboznujeme spenat, syr, sampinony, smotanu aj cesnak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.6.2010, 16:10) |
Janííííík môj sa rozhodol, že zase pôjde na trh kúpiť špenát Hrozitánsky mu to chutilo a tiež jeho dvom kamošom. Mne sa veru ušla len taká menšia porcička a taniere priniesli úplne vylízané Idem nahodiť fotku, ale to moje vyzeralo trocha inak. Niva bola strašne slaná, tak som pridala ešte iný syr, ale ten sa mi nechcel roztaviť, tak som to mixla ponorným. No a šampiňónov som mala dať viac. Nedala som citrón ani vajco. Všetko ostatné som dala + ešte mčk a do šampiňónov trocha ml.rasce. Ozdobila som to surovými paradajkami a posypala parmezánom, to sa do toho skvele hodilo. Fakt dobrotka!!! Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.6.2010, 17:15) |
tak to som rada,ze chutilo. inak,tie obmeny mas za ja som prvykrat zabudla pridat to vajicko, nechybalo mi tam,ale na druhykrat som dala a dobre to spravilo. ale v podstate je to jedno,to je len taka mensia zmena v konzistencii. kazdopadne,ked chutilo, neni o com, dakujem za mily komentar a za vyskusanie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.6.2010, 12:45) |
Čao Janík Ja mrkva som rozmýšľala, že čo urobím so špenátom, ktorý mi dotrepal z trhu. Hneď som urobila prívarok, ale ešte mi zostal, nerobila som z celého. Tak idem na tento tvoj receptuš, však to bude bombové, už sa na to teším. Napíšem ...aj u vás dnes ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.6.2010, 12:52) |
no ty mrkva tak dufam,ze bude chutit, ja sa tiez chystam urobit niekedy nasim, len furt zabudnem na syr a sampinony ,teda na vsetko,co treba kupit,lebo zvysok je doma musim poklopkat,u nas zatial neprsi,ale je pod mrakom,tak sa moze kedykolvek spustit. v noci prsalo,ale len trosku. este som stihla ist vecer pred zotmenim na bazu, idem robit sirup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (9.4.2010, 10:30) |
Všetko z tohto ľúbim, iba plesnivý syr nie, ale ten si nahradím a isto vyskúšam s iným syrčekom Mňamiii  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.4.2010, 11:28) |
kludne nahradzaj a skusaj, urcite budu vyborne aj s inym syrom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.4.2010, 10:28) |
omacka sa mi pozdava,robim nieco podobne,smotana,niva a rozna zelenina co je v mrazaku-ja huby,teda ziadne nemusim´,ina na prasok rozomlete na chut .A tiez ako Adrika doporucujem muskat.oriesok,stipka staci a je to fajnota na chut!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.4.2010, 15:52) |
no tak tymto by som sa ti moc nezavdacila...s tymi hubami. my ich zase mame velmi radi,takze ta kombinacia bola cosi extra-super-oridzo. dokonca Matko povedal,ze uz asi zase prichadza na chut cestovinam muskatik urcite kupim, som nanho velmi zvedava  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.4.2010, 9:09) |
ja milujem veci, ktoré sú hotové raz dva a pritom výborné a toto vyzerá byť jeden z nich , cestujem totižto ďaleko za prácou a na varenie mi zostáva len večer krátky čas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.4.2010, 9:30) |
som na tom podobne, Ivetka. zvykla som si na take rychlovky za prve styri roky na vyske,kedy sme mali skolu velmi na husto a na varenie max. pol hodinku medzi volnymi hodinami alebo vecer s jazykom po kolena a napoly zavretymi ocami este stastie,ze sa da navarit aj rychlo a dobre,ze? ale to cestovanie nezavidim, je to velmi unavne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.4.2010, 8:41) |
máš pravdu, že je to únavné, ale čo už narobíš, keď sa práca centralizuje do Bratislavy a u nás v Senici práce niet |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.4.2010, 10:10) |
to ti verim, tu na vychode je to extra problem,takze o tom viem tiez svoje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.4.2010, 21:40) |
Mnaaaaaaaaaaaam, len tu naprazdno prehltam, ale by som si dala hned a zaraz. Bozinku baby, ved vy ma tu znicite. Ale to pene vyzera neskutocne dobre. Janik a ten muskatovy oriesok doporucujem kupit. Ja som ho tiez velmi donedavna nepouzivala, ale vies, je to pravda, ze on doda jedlu taky spravny smrnc.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.4.2010, 9:28) |
dakujem, Adrika. tiez tu prezivam podobne pocity den co den oriesok urcite kupim, uz len zo zvedavosti, co vlastne spravi a ked ho doporucujes ty, tak to nemam preco vahat. uz len aby som si konecne spomenula, ked budem v obchode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.4.2010, 18:35) |
mnam mnam,toto je zaujimaveeeeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2010, 18:41) |
dakujem, je to fajnotka a mimochodom, rada ta tu zase vidim. uz sa to v robote trosku ukludnilo? verim,ze hej |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.4.2010, 18:44) |
Dakujem Janicek aj ja som sa na vas tesila tak este nie celkom je to kludne ale uz som stihla navarit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2010, 18:58) |
no vidis, pomaly a isto. napisala som ti odkaz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.4.2010, 17:54) |
och Jani - no mňam - všetko také milujeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2010, 18:05) |
ved ja som vedela,ze tebe by sa toto mohlo celkom zamlouvat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.4.2010, 18:13) |
to vieš - špenátik a niva - u mńa 100 bodov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (7.4.2010, 17:46) |
Už podľa zloženia je jasné, že toto nemôže byť zlé jedielko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2010, 18:04) |
a zdanie neklame, Maricka moja, je to super pozeram,ze tebe sa uz pomalicky a isto blizi termin,co? drzim palce,aby vam to rychlo a v zdravi zbehlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marika S. (finka) ID 64179 (7.4.2010, 19:25) |
Juj, veru blíži. A uteká to ako voda, ani sa nestačím čudovať Ďakujem krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.4.2010, 17:23) |
No Janík, toto bude bomba! Je tam všetko, čo mám rada práve sa čudujem, že mne takýto receptuš neprišiel na um Len ten citrón a mušk.orech mi tam akosi nesedí. Tak tento w-end fičím na trh pozháňať čerstvý špenátik..." milujéééém a rááád ho mááám..." (asi mi šibe, ale práve to počujem cez okno odniekiaľ ) Vďaka za tvoj nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2010, 17:35) |
veru je to bomba, ba priam bombisko. dokonca mojmu nie-velmi-cestovinovemu muzovi chutilo ten citron tam nebolo moc citit (ja som si ho dala este nakoniec len tak na vrch, pasoval mi tam) a muskat. oriesok som zabudla kupit takze tiez nemusi byt a nie je to tak celkom moj napad, je to trosku upraveny recept z jednej knizky nemozem za to,ze neviem dodrzat presny postup, furt musim nieco menit, prisposobovat, zlepsovat, zhorsovat... asi to je choroba jo a naladu ti skoro zavidim, dnes nejak nie som vo svojej kozi... tak si tu svoju udrz aspon ty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (7.4.2010, 17:32) |
ty máš teda dnes naladičku nech ti dlho zostane receptik fakt paradny ,špenat som nemala ani nepamatam a s cesnakom a smradlavym syrom hmmmmmm  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2010, 17:36) |
skus, Marti, je to masaker, smradarina jak sa patri dnes som kupila extra vyzretu jedovatu nivu, tak ti poviem,ze bola aroma ale nam to nevadi, ved tak to ma byt, nech to ma grady  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (7.4.2010, 17:42) |
my fajnšmekeri si take smradlave veci vieme vychutnat dakedy mi nerobili problem ani komunisticke olomoucke syrečky ale teraz to uz volako nie je ono,nechutia mi ale nivu kupujem pravidelne,taketo smotanovo-syrove omačky mame radi aj na kuracie masko nejako mi vlhnu usta ako sa tu rozpisujem ,blíži sa čas večere  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2010, 18:02) |
no jasne, ved ako vo francuzsku, cim smradlavejsi syr, tym lepsie cas vecere heeeej? a ja ze co na mna ide taky nepokoj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.4.2010, 18:33) |
jj, presne ako hovoríš takú smrdľavú skoro rozglejenú nivu... no poháááádka na takéto cestovinky... a kvargle, tie pravé české mi stále chutia, ale veď ich moc ani nevidieť v kšeftoch. A dosť teda podraželi. Minule som na MMB.cz videla recept na dáky koláč s nimi, ale veď to by som rooóóvno mohla sviečkovicu kúpiť Viete babeny, že ste ma ešte viac potešili? Som si myslela, že som široko ďaleko jediná milovníčka smrdľavých syrov uáááá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.4.2010, 18:40) |
vidis, ved ten smrad ma svoju cenu my sem-tam kupime banovecke ci ake su to syrecky,ale nemaju vobec grady a co sa smradu tyka.... ked sme niesli z francuzska nasim na kostovku syr, najjemnejsi,aky sme nasli, mala som ho zabaleny v niekolkych vrstvach sackov a igelitiek a aj tak to smrdelo vsade navokol raz som tak cestovala s poriadne vyzretym syrom vlakom viac ako hodinu, si vies predstavit ten smrad v celom vozni ten syr bol tak vyzrety,ze ked som ho doma rozbalila, doslova ma stipali oci ale bol uzasny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (7.4.2010, 19:15) |
aspon si bola sama v kupé? treba dat do ruksaka kus kvargle a pohodlné cestovanie zaistené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |