. .. .. .. .. .. .
. .

Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím - RECEPT 25459

Michal L. (MIHAELKO) ID 124102
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.11.2009
Naposledy: 22.9.2023 23:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím


[ recept č. 25459 zo dňa  ]


Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300g muky, 1/2 hery, 100g cukru, 1 zlaty klas, 1/2 prdpopeca, 1 vajicko, 1 vanilkový cukor, trocha kyslej motany aby bolo cesto take akorat Napln: 0,5l mlieka + 100g ryze + ak mate trochu zavaraninovej stavy + 60g cukru, 400ml ovocneho jogurtu, 250ml slahackovej smotany + smetafix + 1 vanilkový cukor, mensi pohar vody + zelatina na 1l tekutiny, ovocie na ozdobu Zele: 500ml zavaraninovej stavy ( doplnenej do 500ml), zelatina na 500ml tekutiny

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


podla takejto predlohy som robil tento zakusok. Tu sice vyzera peknejsie naaranzovany, lenze si neviem predstavit ako by som hento nakrajal, tak aby to zostalo stale pekne a nerozbrblane. Preto som si ukladanie trosku preorganizoval.


z cesta si upecieme korpus, Napln: mlieko, ryzu, ovocnu stavu, cukor dame do kastrolka a miesame do zblbnutia, asi pol hodinu, nez zostane hmota pekne kremova a ryza nebude tvrda. Ak by sa hmota velmi zahustila odparenim, prilejte trochu mlieka. Ked je trosku ochladnuta, primiesame jogurt, zelatinu rozvarenu v troche vody podla navodu, nakoniec vyslahanu slahacku so smetafixom. Plnku natrieme na korpus, nechame stuhnut. Naukladame ovocie( ja som daval broskine, jahody a visne). Zele si uvarime podla navodu s ovocnou stavou. ***** POZOR: pri peceni sa korpus scvrkne. ak ho nemate dost vysoky ako ja, medzi plech a papier strcte noviny, aby vam zele nezatieklo pod korpus, lebo to bude potom cele take osliznute. *****


Zele by balo byt ochladnute tak na 40 stupnou ( ked donho date prst, nepali). V dnesnej dobe je 80% zelatin v obchode z Agaru. Agar sa ziska z cervenych morskych rias. Oproti klasickej zelatine z kozi, kosti a sliach je agar omnoho stalejsi, pevnejsi a istejsi na pripravu.


Zakusok je dost sity, stacila mi jedna kocka a mal som dost. Plnka z mliecnej ryze je zaujimava zmena oproti zvycajnym maslovym plnkam s cokoladou a pod. Ked si to tak zobereme dohromady tak neni ani az tak moc kaloricky, kedzde do korpusu ide necela polka hery. Zistil som ze cast tuku v ceste sa da dobre nahradit kyslou smotanou a nezmeni sa struktura a chutova stranka cesta a je to omnoho dietnejsie. Tak zelam prijemne, menej kaloricke mlsanie.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< tradičné, netradičné zdobenie veľkonočných vajíčok | Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím | domáce indiánky - osviežujúce- ovocné >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (5.4.2010, 21:09)
(clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.4.2010, 17:34)
(D)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (5.4.2010, 21:06)
Kokos Michal Ty nemas chybu! O Tebe este budeme pocut... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 22:07)
Xi Andrejka, to si pis, este stale mam v rukave par tromfov (velikonoce7)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (5.4.2010, 20:49)
(pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 22:05)
Ahoj Jarmilka, mimochodom som pozeral ten tvoj napad s tymi prichutami do mlieka, to sa da kupit v drogerii alebo potravinach? este som nic tak nevidel :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (5.4.2010, 19:55)
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:59)
Kujeeem (L) (L) A Dadi, ja by som sa chcel opitat, tie coko ruzicky co mas v receptoch, to si iba rozvarila s trochou tuku, nechala skoro stuhnut, potom medzi dvoma foliami vyvalkala a tvarovala? alebo je na to nejaky specialny postup?
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (21.4.2010, 18:42)
prepac az teraz som zbadala odpoved..cokoruzicky robim tak ze si rozpustim cokoladu( na 10 dk..davam 2 polievkove lyzice psenicneho sirupu..)nad parou potom necham trochu vychladnut a pridam psenicny sirup..a zamiesam ..a necham vychladnut..potom tak za pol hodku tvarujem ruzicky ako aj z hmoty..nevalkam medzi foliami normalne na stole..a je to..drzim palce.. (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.4.2010, 13:54)
vyzerá veľmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:58)
a chutil velmi zaujimavo, ta mliecna ryza vnutry bola taka nekonvencna plnka ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (5.4.2010, 12:28)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:57)
(D) (D)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.4.2010, 11:58)
Velice zaujimavy recept a vysledny efekt tiez . Super (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:57)
Len si nabuduce dam pozor, teraz som na zele pozlieval nejake kompotove stavi, no a vysledok bol dost tmavi a zakrilo mi to moje pekne naukladane broskinky :´( :´( :´(
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (5.4.2010, 8:41)
zas a znova paraada (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:56)
Kujeeem (D) (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (5.4.2010, 7:44)
jednoducho šikula (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.4.2010, 15:03)
bola to zmena oproti normalnym plnkam, ale kazdy degustator ho chvalil
ODPOVEDAŤ
Pamela E. (pampusik9) ID 120060 (5.4.2010, 6:45)
Vyzera to naozaj krasne, ryzu milujeme, urcite vyskuseme !!! Mnam :-)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.4.2010, 0:23)
Bol chutnucky, len nabuduce si asi dam viac pozor na zele. Dal som donho trosku stavi z visni a ta ho dost zafarbila na tmavo. A vdaka tomu tie naukladane broskyne nevinikly tak ako som chcel :´( :´( :´(
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (5.4.2010, 1:11)
ŠI-KU-LA (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (5.4.2010, 15:24)
Ved preco neskusat, Dakujem Lubi (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu