Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím
[ recept č. 25459 zo dňa 4.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 300g muky, 1/2 hery, 100g cukru, 1 zlaty klas, 1/2 prdpopeca, 1 vajicko, 1 vanilkový cukor, trocha kyslej motany aby bolo cesto take akorat Napln: 0,5l mlieka + 100g ryze + ak mate trochu zavaraninovej stavy + 60g cukru, 400ml ovocneho jogurtu, 250ml slahackovej smotany + smetafix + 1 vanilkový cukor, mensi pohar vody + zelatina na 1l tekutiny, ovocie na ozdobu Zele: 500ml zavaraninovej stavy ( doplnenej do 500ml), zelatina na 500ml tekutiny
POSTUP PRÍPRAVY
v postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
podla takejto predlohy som robil tento zakusok. Tu sice vyzera peknejsie naaranzovany, lenze si neviem predstavit ako by som hento nakrajal, tak aby to zostalo stale pekne a nerozbrblane. Preto som si ukladanie trosku preorganizoval. |
![]() |
z cesta si upecieme korpus, Napln: mlieko, ryzu, ovocnu stavu, cukor dame do kastrolka a miesame do zblbnutia, asi pol hodinu, nez zostane hmota pekne kremova a ryza nebude tvrda. Ak by sa hmota velmi zahustila odparenim, prilejte trochu mlieka. Ked je trosku ochladnuta, primiesame jogurt, zelatinu rozvarenu v troche vody podla navodu, nakoniec vyslahanu slahacku so smetafixom. Plnku natrieme na korpus, nechame stuhnut. Naukladame ovocie( ja som daval broskine, jahody a visne). Zele si uvarime podla navodu s ovocnou stavou. ***** POZOR: pri peceni sa korpus scvrkne. ak ho nemate dost vysoky ako ja, medzi plech a papier strcte noviny, aby vam zele nezatieklo pod korpus, lebo to bude potom cele take osliznute. ***** |
![]() |
Zele by balo byt ochladnute tak na 40 stupnou ( ked donho date prst, nepali). V dnesnej dobe je 80% zelatin v obchode z Agaru. Agar sa ziska z cervenych morskych rias. Oproti klasickej zelatine z kozi, kosti a sliach je agar omnoho stalejsi, pevnejsi a istejsi na pripravu. |
![]() |
Zakusok je dost sity, stacila mi jedna kocka a mal som dost. Plnka z mliecnej ryze je zaujimava zmena oproti zvycajnym maslovym plnkam s cokoladou a pod. Ked si to tak zobereme dohromady tak neni ani az tak moc kaloricky, kedzde do korpusu ide necela polka hery. Zistil som ze cast tuku v ceste sa da dobre nahradit kyslou smotanou a nezmeni sa struktura a chutova stranka cesta a je to omnoho dietnejsie.
Tak zelam prijemne, menej kaloricke mlsanie. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (5.4.2010, 21:06) |
Kokos Michal Ty nemas chybu! O Tebe este budeme pocut...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 22:07) |
Xi Andrejka, to si pis, este stale mam v rukave par tromfov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 22:05) |
Ahoj Jarmilka, mimochodom som pozeral ten tvoj napad s tymi prichutami do mlieka, to sa da kupit v drogerii alebo potravinach? este som nic tak nevidel  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:59) |
Kujeeem A Dadi, ja by som sa chcel opitat, tie coko ruzicky co mas v receptoch, to si iba rozvarila s trochou tuku, nechala skoro stuhnut, potom medzi dvoma foliami vyvalkala a tvarovala? alebo je na to nejaky specialny postup? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (21.4.2010, 18:42) |
prepac az teraz som zbadala odpoved..cokoruzicky robim tak ze si rozpustim cokoladu( na 10 dk..davam 2 polievkove lyzice psenicneho sirupu..)nad parou potom necham trochu vychladnut a pridam psenicny sirup..a zamiesam ..a necham vychladnut..potom tak za pol hodku tvarujem ruzicky ako aj z hmoty..nevalkam medzi foliami normalne na stole..a je to..drzim palce..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.4.2010, 13:54) |
vyzerá veľmi dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:58) |
a chutil velmi zaujimavo, ta mliecna ryza vnutry bola taka nekonvencna plnka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.4.2010, 11:58) |
Velice zaujimavy recept a vysledny efekt tiez . Super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:57) |
Len si nabuduce dam pozor, teraz som na zele pozlieval nejake kompotove stavi, no a vysledok bol dost tmavi a zakrilo mi to moje pekne naukladane broskinky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:56) |
Kujeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (5.4.2010, 7:44) |
jednoducho šikula  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.4.2010, 15:03) |
bola to zmena oproti normalnym plnkam, ale kazdy degustator ho chvalil |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Pamela E. (pampusik9) ID 120060 (5.4.2010, 6:45) |
Vyzera to naozaj krasne, ryzu milujeme, urcite vyskuseme !!! Mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.4.2010, 0:23) |
Bol chutnucky, len nabuduce si asi dam viac pozor na zele. Dal som donho trosku stavi z visni a ta ho dost zafarbila na tmavo. A vdaka tomu tie naukladane broskyne nevinikly tak ako som chcel  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (5.4.2010, 15:24) |
Ved preco neskusat, Dakujem Lubi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |