. .. .. .. .. .. .
. .

Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím - RECEPT 25459

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 124102 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím


[ recept č. 25459 zo dňa  ]


Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300g muky, 1/2 hery, 100g cukru, 1 zlaty klas, 1/2 prdpopeca, 1 vajicko, 1 vanilkový cukor, trocha kyslej motany aby bolo cesto take akorat Napln: 0,5l mlieka + 100g ryze + ak mate trochu zavaraninovej stavy + 60g cukru, 400ml ovocneho jogurtu, 250ml slahackovej smotany + smetafix + 1 vanilkový cukor, mensi pohar vody + zelatina na 1l tekutiny, ovocie na ozdobu Zele: 500ml zavaraninovej stavy ( doplnenej do 500ml), zelatina na 500ml tekutiny

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

podla takejto predlohy som robil tento zakusok. Tu sice vyzera peknejsie naaranzovany, lenze si neviem predstavit ako by som hento nakrajal, tak aby to zostalo stale pekne a nerozbrblane. Preto som si ukladanie trosku preorganizoval.
z cesta si upecieme korpus, Napln: mlieko, ryzu, ovocnu stavu, cukor dame do kastrolka a miesame do zblbnutia, asi pol hodinu, nez zostane hmota pekne kremova a ryza nebude tvrda. Ak by sa hmota velmi zahustila odparenim, prilejte trochu mlieka. Ked je trosku ochladnuta, primiesame jogurt, zelatinu rozvarenu v troche vody podla navodu, nakoniec vyslahanu slahacku so smetafixom. Plnku natrieme na korpus, nechame stuhnut. Naukladame ovocie( ja som daval broskine, jahody a visne). Zele si uvarime podla navodu s ovocnou stavou. ***** POZOR: pri peceni sa korpus scvrkne. ak ho nemate dost vysoky ako ja, medzi plech a papier strcte noviny, aby vam zele nezatieklo pod korpus, lebo to bude potom cele take osliznute. *****
Zele by balo byt ochladnute tak na 40 stupnou ( ked donho date prst, nepali). V dnesnej dobe je 80% zelatin v obchode z Agaru. Agar sa ziska z cervenych morskych rias. Oproti klasickej zelatine z kozi, kosti a sliach je agar omnoho stalejsi, pevnejsi a istejsi na pripravu.
Zakusok je dost sity, stacila mi jedna kocka a mal som dost. Plnka z mliecnej ryze je zaujimava zmena oproti zvycajnym maslovym plnkam s cokoladou a pod. Ked si to tak zobereme dohromady tak neni ani az tak moc kaloricky, kedzde do korpusu ide necela polka hery. Zistil som ze cast tuku v ceste sa da dobre nahradit kyslou smotanou a nezmeni sa struktura a chutova stranka cesta a je to omnoho dietnejsie. Tak zelam prijemne, menej kaloricke mlsanie.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ... | Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím | domáce indiánky - osviežujúce- ovocné >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (5.4.2010, 21:09)
(clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.4.2010, 17:34)
(D)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (5.4.2010, 21:06)
Kokos Michal Ty nemas chybu! O Tebe este budeme pocut... (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 22:07)
Xi Andrejka, to si pis, este stale mam v rukave par tromfov (velikonoce7)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (5.4.2010, 20:49)
(pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 22:05)
Ahoj Jarmilka, mimochodom som pozeral ten tvoj napad s tymi prichutami do mlieka, to sa da kupit v drogerii alebo potravinach? este som nic tak nevidel :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (5.4.2010, 19:55)
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:59)
Kujeeem (L) (L) A Dadi, ja by som sa chcel opitat, tie coko ruzicky co mas v receptoch, to si iba rozvarila s trochou tuku, nechala skoro stuhnut, potom medzi dvoma foliami vyvalkala a tvarovala? alebo je na to nejaky specialny postup?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (21.4.2010, 18:42)
prepac az teraz som zbadala odpoved..cokoruzicky robim tak ze si rozpustim cokoladu( na 10 dk..davam 2 polievkove lyzice psenicneho sirupu..)nad parou potom necham trochu vychladnut a pridam psenicny sirup..a zamiesam ..a necham vychladnut..potom tak za pol hodku tvarujem ruzicky ako aj z hmoty..nevalkam medzi foliami normalne na stole..a je to..drzim palce.. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.4.2010, 13:54)
vyzerá veľmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:58)
a chutil velmi zaujimavo, ta mliecna ryza vnutry bola taka nekonvencna plnka ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (5.4.2010, 12:28)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (velikonoce)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:57)
(D) (D)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.4.2010, 11:58)
Velice zaujimavy recept a vysledny efekt tiez . Super (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:57)
Len si nabuduce dam pozor, teraz som na zele pozlieval nejake kompotove stavi, no a vysledok bol dost tmavi a zakrilo mi to moje pekne naukladane broskinky :´( :´( :´(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (5.4.2010, 8:41)
zas a znova paraada (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:56)
Kujeeem (D) (D) (D)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (5.4.2010, 7:44)
jednoducho šikula (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.4.2010, 15:03)
bola to zmena oproti normalnym plnkam, ale kazdy degustator ho chvalil
ODPOVEDAŤnahlásiť
Pamela E. (pampusik9) ID 120060 (5.4.2010, 6:45)
Vyzera to naozaj krasne, ryzu milujeme, urcite vyskuseme !!! Mnam :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.4.2010, 0:23)
Bol chutnucky, len nabuduce si asi dam viac pozor na zele. Dal som donho trosku stavi z visni a ta ho dost zafarbila na tmavo. A vdaka tomu tie naukladane broskyne nevinikly tak ako som chcel :´( :´( :´(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (5.4.2010, 1:11)
ŠI-KU-LA (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (5.4.2010, 15:24)
Ved preco neskusat, Dakujem Lubi (D) (D)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu