
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Svetlá a tmavá roláda od mojej mamy - výborná! nepopraská[ recept č. 25195 zo dňa 29.3.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Svetlá piškóta: 140 g prášk. cukru, 6 vajec, 100 g PH múky Tmavá piškota: 5 vajec, 100 g prášk. cukru, 50 g kakaa, 100 g PH múky POSTUP PRÍPRAVY V tomto prípade som robila kakaovú piškotu s orechovou plnkou. Žltka vymiešame s cukrom, pridame múku a do peny vyšľahané bielka. Upečieme na papieri na pečenie. Ak plníte len džemom, natrite ho ešte na horúcu roládu, inak po vychladnutí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Miška P. (navanka) ID 204980 (20.6.2011, 14:38) |
Dnes som robila tmavu piskotu. Nalakala som sa aj na nadpis "nepopraska". Priznam sa, mne este nikdy so ziadnym receptom rolada nepraskla pri rolovani, no prvy krat som robila takto kakaovu a prve co sa stalo bolo, ze praskla hned na 3 miestach :o( inak chutovo je ozaj dobra, len ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (9.10.2011, 16:11) |
Ahoj Miška, ano, to je ľúto, ked sa koláč nepodarí, a mzrí ma, že sa Ti to stalo pri tomto recepte. Moja mamina robieva stále podľa tohto receptu a ja tiež sem-tam, dnes som piekla znovu a nepopraskala mi, aj som pofotila, mám ju celistvú ako vždy, tak neviem, čo poradiť. Možno ide o nejaký rozdiel pri príprave alebo potom pri rolovaní. Piškotu som piekla kratučko, možno 5 minút, to je raz-dva hotové. potom počkám asi minútku a začnem ju rolovať na doske, spolu s papierom, nedávam ho dole. Piškota akoby bola elastická, dokonca ak sa mi nepodarí pekne zrolovať na prvý krát, rolovanie opakujem, potom ju celú stiahnem kuchynskou utierkou, aby držala tvar a nechám je tak vychladnúť. tak prajem veľa úspešných pečení, niekoľko nezdarov nemôže odradiť! ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | andrejočka b. (bejdaska) ID 25143 (29.3.2010, 14:12) |
Ja tiež robím len svetlú roládu s džemom. Môžem poprosiť aj recept na orechovú plnku? Ďakujem ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (29.3.2010, 14:35) |
Ahoj Andrejka, nech sa páči recept na orechovú plnku: 150 g masla, 50 g kryšt. cukru, 30 g prášk. cukru (alebo podľa chuti pridajte ešte), 3 dl mlieka, 1 puding (vanilka). Uvaríme si puding (mlieko-kryšt.cukor-puding), necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo vyšľaháme s prášk. cukrom v mixéri, potom po lyžiciach pridávame našľahaný puding. A túto zmes necháme zas šľahať. ak chcete spraviť orechovú plnku: na toto množstvo potrebujete asi do 100 g pomletých orechov, ktoré sparíte vriacim mliekom (asi 3 PL, podľa potreby- zmes má byť hustá, nie riedka), a vychladnuté pridáte do mixovanej zmesi pudingu a masla. |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | andrejočka b. (bejdaska) ID 25143 (30.3.2010, 14:47) | |
Ďakujem veľmi pekne, k Veľkej noci určite vyskúšam. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (29.3.2010, 14:03) |
ejha, recept si ukladam ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |