Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Broskyňovo-žĺtkový koláč so škoricovou posýpkou
[ recept č. 24979 zo dňa 23.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 200g hladkej múky *** 1 čl soli *** 120g masla-margarínu *** 2-3 PL studenej vody ********** PLNKA: zavarane alebo cerstve broskyne (zavarane treba nechat poriadne odtiect) **** 150ml kyslej smotany **** 3 žĺtky *** 200g práškového cukru *** 30g hladkej múky ********* POSYPKA: 60g masla *** 75g hladkej múky **** 60g prášk.cukru *** ½ čl škorice (posypky vyjde celkom dost, polovicna davka bude stacit)
POSTUP PRÍPRAVY
mrk smerom dole
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Muku zmiesame so solou a pridame nasekane maslo. Prstami spracujeme na drobenku a pridame studenu vodu. |
|
Vypracujeme vlacne cesto, ktore vyvalkame na asi 0,5cm a vylozime nou vymastenu a mukou vysypanu nizku kolacovu formu s priemerom asi 20-23 cm. |
|
ja taku formu nemam,tak som robila 2/3-novu davku a dala som ju do malej tortovej formy (priemer 16,5cm). Okraje potiahneme vyssie, na asi 3cm. |
|
Na cesto poukladame broskyne nakrajane na 0,5cm platky. Mali by sa trosku prekryvat. |
|
Kyslu smotanu, zltky, cukor a hladku muku vymiesame habarkou na hladku hmotu. Bielky,ktore nam zvysia hodime do mraznicky alebo rovno urobime rodinke dvojitu radost a ku kolacu im pripravime aj cokoladovo-jogurtovu penu,ktoru najdete u mna v receptoch :-p |
|
Smotanovo-zltkovu hmotu rovnomerne nalejeme na broskyne. |
|
Kolac dame piect do rury vyhriatej na 160 stupnov. Zatial si pripravime posypku. Muku, cukor, skoricu a maslo prstami spracujeme na drobenicku. z cukru mozete ubrat, ked nemate radi moc sladke kolace. |
|
Po polhodinke pecenia, ked uz zltkova poleva zacala tuhnut kolac z rury vyberieme a posypeme pripravenou drobenkou. |
|
Kolac dopekame este dalsich 15-20 min alebo aj viac,kym nie je upeceny do zlata a zltkova plnka nie je stuhnuta. ona si este pri chladnuti trosku sadne a stuhne. |
|
Dolezite je nechat kolac poriadne stuhnut a vychladnut. Takto vyzera rez, ked to neurobime ,-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |
| alije k. (alka36) ID 79302 (23.3.2010, 18:42) |
Jooooj ten kolacik vyzera bozsky uz si predstavujem tu chut mnaaam |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 18:47) |
dakujem, Alka, kolacik je naozaj vyborny, taky osviezujuci |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.3.2010, 18:42) |
Mnamky,to je ale dobrotaaaa urcite vyskusam,lebo broskynky ja velmo lubim |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 18:46) |
Skus, Matka, urcite bude chutit, aj ta skoricova posypka tam urobi svoje. a skoricu tiez mozes,ked sa nemylim |
ODPOVEDAŤ |
| | | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.3.2010, 18:48) |
nemylis,vsetko tam mozem v tom tvojom kolaciku,aj stavnatu plnku,aj chrumkavu posypku... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 18:57) |
tak to je potom rovno pre teba. a viem si predstavit aky krasny bude tvoj vytvor |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (23.3.2010, 18:40) |
ooooch tak toto by som si dala veru a okamziteeeeeeee |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 18:46) |
jej,Slavka,rada ta vidim pod, este mame 3/4-tiny davno som ta tu nezahliadla |
ODPOVEDAŤ |
| | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (23.3.2010, 20:47) |
oh Janicek,stresu vela momentalne akosi nestiham nic snad to ustupi pred Velkou Nocou a vo velky tyzden uz ma tu mas |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 22:11) |
sucitim s tebou. mne ta diplomovka nejak nejde a nejde.... a este problemy ohladom statnicovych otazok... no na nervy... tak len zatat zuby a vydrzat. ved ono to skor ci neskor prejde |
ODPOVEDAŤ |
| Marta M. (marta1979) ID 104721 (23.3.2010, 18:31) |
Mnam,tak toto musí byť ale dobrotka,zbiehajú sa mi slinky |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 18:45) |
Marti, je skvely, akurat som ho skontrolovala v chladnicke, uz pekne stuhol akurat sa mi zda,ze nabuduce trosku cukru uberiem, na mna je dost sladky. ale to preto,ze som pouzila konzervove broskyne, z cerstvych to bude tak akurat |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.3.2010, 18:19) |
provokatérka .... .. idem - tak aspoň zo seba vypudím myšlienky na takéto super mlsnoty |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 18:26) |
len bez,len bez,ono ta to tu pocka a este aj co-to pribudne, predpokladam |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.3.2010, 20:39) |
- dala som si zaváranú cibuľku - aby mi nebolo ľúto a arašidové maslo skryla do kúta v chladničke a zatarasila uhorkou , aby som ho nevidela |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 22:08) |
ja som akurat ochutnala kusok kolaca, ze ako sa sprava,ked stuhen a je supeeer idem pisat teraz. nacase,co? vcerajsiu nocnu som zavrhla,nemala som vobec neladu |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |