. .. .. .. .. .. .
. .

zemiakove placky plnene košovskou specialitou - RECEPT 24963

Ivana Č. (likerik) ID 39884
.
Oblasť: Prievidza-Bojnice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.3.2008
Naposledy: 30.4.2022 18:00
Aktualizácia: 7.12.2011 20:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 38
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 65
NÁVODY 3

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


zemiakove placky plnene košovskou specialitou


[ recept č. 24963 zo dňa  ]


zemiakove placky plnene košovskou specialitou


POTREBNÉ PRÍSADY

toto je dalsi nas oblubeny recept. Moje deti to volaju. DEDKO BABKA.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


masko v placke


zabalene


košovska specialita ma nazov podla speciality v Kosovskej pivnece(to bola restauracia), ktora uz bohuzial je zlahnuta zo zemou, koli vrtom v bani. Kos je mala dedinka blizko mojho domova a este ako mala som na tuto specialitu velmi rada chodila. Tot original recept: Bravcove maso, slej, sol, horcica, cierne korenie, kysle uhorky na jemno nastruhane, sol. Masko nakrajame na sliziky, ale nie moc dlhe. Na oleji oprazime, o nechame dusit. Mozeme pridat aj feferonku, kto ma rad pikantne. Nepodlevat vodou. Maso si pusti same stavu a pridame sj uhorky. osolime, okorenime. Ked je maso makke a voda uz trosku odparena, pridame poldla chuti horcicu, zalezi kolko mame masa, ale tak 2-3 PL. este chvilu nechame prejs varom a hotovo. Takto mi to nadiktovala moja kamakratka, ktora tam pracovala ako kucharka.


Cesto na babky klasika. Len musi byt prosku tuhsie, lebo musi drzat pokope, ked budeme obracat velke babky. Ja ho robim takto. Pol zemiakov si zomeliem na mixeri, druhu najemno narybajzlujem za struhadle. su potom chutnejsie a citit aj zemiak. Pridam cidulku najemno tiez nakrajanu, cesnak, majoram, sol, vegetu, cierne korenie, nasekanu petrzlenovu vnat, a aj trosku rasce, samozrejme vajicko. Zahustit polohrubou mukou. ja si spravim jednu malu placku ci drzi pokope a podla toho dosypujem muku. Nech nie su moc mukove. A finale! Do plaky vlozime masko, prelozime na polovicu a podavame. Ja to milujem so zavaranym karfiolom a kyslou uhorkou, DOBRU CHUT!!!!!!!!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< zapekane cestoviny. Urcite uz tu niekde takyto recept je, tak ak ho tu uz niekto ma, vopred sa ospravedlnujem | zemiakove placky plnene košovskou specialitou | Brav.kare na prirodno, s omackou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (14.5.2012, 21:07)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (12.5.2012, 20:11)
...ale čaro Košovskej pivnice je nenávratne preč... :´(
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (14.5.2012, 20:34)
TAK TO HEJ :-(
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jaja99) ID 111479 (12.5.2012, 19:56)
Košovská špecialita sa stále dá jesť v Koši. Je tam podnik v ktorom to na objednávku spravia a robí to človek, ktorý šéfoval v košovskej pivnici. (clamp) (D) (sampus)
ODPOVEDAŤ
Denisa H. (deniska0205) ID 210594 (11.4.2012, 10:12)
(flower)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (8.5.2011, 9:09)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Lenka M. (lenqa2608) ID 144212 (5.5.2011, 17:49)
V nedelu idem robit tuto dobrotu, dufam, ze sa podari, mame to strasne radi. dakujem za inspiraciu! (L) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Ludovít H. (kozliček) ID 86114 (4.4.2010, 15:27)
Je to dobrý a nie náročný recept.Skoro príde čas aj na repete! (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (6.4.2010, 10:49)
no ja si to tiez myslim. Ja som na tomto recepte vyrasla :-D (hello)
ODPOVEDAŤ
Ján Č. (JanoCico) ID 39499 (29.3.2010, 17:12)
(Y)Ivka ta tvoja kosovska specialitka je super ,vcera som ju robila na obed vsetci sme si pochutili (Y)ja robievam na takyto sposob prievidzku specialitu len tam davam aj pecienku. (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (30.3.2010, 15:20)
no u nas by pecienka nepresla. Aspon nie u dedi +o(
ODPOVEDAŤ
Ján Č. (JanoCico) ID 39499 (30.3.2010, 16:51)
No ved chalani vyberaju z toho pecienku oni to nelubia :-S
ODPOVEDAŤ
Eva B. (evikuk) ID 136451 (25.3.2010, 13:54)
Ivka dík moc za recept. Košovskú pivnicu aj košovskú som poznala, ale recept nie a nie zohnať. Skúšala som, ale nebolo to ono. Ešte raz dík moc, moc!!! (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (25.3.2010, 9:55)
Moc sa ospravedlnujem, ale nebolo casu vlozit recept. Utekala som do prace. Vcera som bola cely den, tak az dnes ho dodatocne vkladam. 8-|
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.3.2010, 15:55)
Ďakujem za recept, určite vyskúšam...vyzerá to veeelmi lákavo (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (andreyyka) ID 69365 (24.3.2010, 15:50)
(pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 22:05)
:^) myslim,ze som v "co dnes varite" zahliadla,ze Ivka isla do prace, preto nenapisala recept :-$
ODPOVEDAŤ
Mária M. (maja155) ID 101196 (23.3.2010, 21:49)
Napíšem Vám môj recept na košovskú:
Suroviny - 1 kg bravčové stehno, 2 dcl oleja, 1 stredná cibuľa, 2 PL horčice, 1 KL rasce, MČK podľa chuti, mletá sladká paprika, feferónka, soľ.
Postup - na oleji popražíme na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na malé rezančeky , orestujeme a pridáme ostatné suroviny.
Kedže košovská špecialita sa vyznačuje hlavne svojou rázne pikantnou chuťou, dávame viac feferónky, no samozrejme každý podľa svjho zváženia.
Klasická košovská špecialita podávaná v niekdajšej košovskej pivnici sa podávala s chlebom.
Dúfam, že som vám niečo poradila, tak hor sa žienky do toho......
(dance) (dance) (dance)
ODPOVEDAŤ
Erika L. (NKA) ID 108477 (23.3.2010, 20:39)
A možno to je tá špecialita,kto čo dá *-) (tudledudle)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (23.3.2010, 20:04)
,-) ,-) ,-) ,-) tá špecialita asi ušla z taniera aj z postupu ,-)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.3.2010, 15:34)
tak to je fakt bohova špecialita :-o keby boli napísane aspon suroviny ale ani ... +o(
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.3.2010, 15:02)
No nech nakúkam ako nakúkam do tej placky nevidím... k čomu ma to má inšpirovať? Placky zvládnem ale veď sem capni recept aj na košovskú špecialitu :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu