. .. .. .. .. .. .
. .

Somloi haluska - RECEPT 24864

Ludmila M. (ludkagut) ID 9249
mimibazar.sk/ludkagut
Oblasť: Topoľčany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.12.2006
Naposledy: 23.6.2014 12:54
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 35
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Somloi haluska


[ recept č. 24864 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Somloi haluska


POTREBNÉ PRÍSADY

3 korpusy : biely, orechovy, kakaovy \r\nvanilkovy krem :5 dl mlieka, 4 zltka, 150 g cukru, 80g hl. muky, polovica vanilky, citronova kora\r\nsirup, 250 ml vody, 200 g cukru, 100ml rumu \r\nnapln, 80 g hrubo mletých orechov, 80 g hrozienok (naložíme deň vopred do 100 ml rumu,1-2 lžice kakaa na posypanie vrchného plátu\r\nčokoládova poleva:150 g čokolády, 250 g cukru, 150 ml vody \r\nsahaca

POSTUP PRÍPRAVY

racept mam z netu, robila som uz vela krat a vzdy mal velky uspech, v chladnicke by mal vydrzat tyzden, ale u nas bolo maximum 4 dnie
v original recepte bolo pisane hotove korpusy, tak som robila, klasiku, moje piskotove cesto


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


korpus, 5vajec, 280 g cukru, vanilkovy cukor, 350g hl. muky, kypriaci prasok, 2 dcl horucej vody(prevarenej),2dcl oleja slahame zltky s cukrom do peny


postupne pridavame po malych mnozstvach vodu( trva to cca 10 min.)


do vyslahaneho pridame olej, dalej uz neslahat, primiesame metlickou muku s PDP


jemne zaslahat sneh z bielkov


nechcelo sa mi robit 3 korpusy, tak som cesto rozdelila na 2 casti, do jednej som pridala zomlete orechy cca 50g a do druhej 2-3 pl kakaa


uvarime sirup a nechame vychladnut


mlieko ,vanilku, cukor a citronovu koru dame prihrievat, opatrne aby sa to nezrazilo, ja som pouzila susenu koru cca 1 KL, ak pouzijete koru treba ju po vychladnuti vybrat, do vychladnuteho pridat zltka a mukua znovu dat varit, kasu nechat vychladnut


korpusy som rozrezala na 3, korpus sa poleje sirupom, potrie van, kremom, posypat nahrubo posekanymi orechmi a hrozienkami namocenymi v rume, postupne vrstvime a prekladame orechovy a kakaovy korpus, vrchnu vrstvu iba posypeme kakaom. ja som to davala do misy, ale moze sa dat len na alobal a zabalit, nechat v chladnicke aspon 12 hodin


x


polievkovou lyzicou vykrajujeme halusky, ktore podavame poliate cokoladovou polevou( zabudla som fotit, ta moja je velmi riedka, robila som ju velmi rychlo a len od oka, ked ju urobite podla receptu, vyzera uplne inak) a slahackou



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< MISKE K 1. narodeninam | Somloi haluska | Kitty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Slávka S. (drac1ca1) ID 105526 (21.3.2010, 12:04)
Zbožňujem tento dezert, skúsim ho doma spraviť aspoň ušetrím peniažky :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu