andrea o. (hillary) ID 61659 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Avokádová Panna cotta
[ recept č. 24727 zo dňa 17.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1-2 avokáda (podľa veľkosti),1 a pol H bieleho jogurtu, 0,5 H mlieka, 3 PL cukru, 2 PL limetkovej šťavy, štipka soli, 10 g práškovej želatíny
POSTUP PRÍPRAVY
Niečo pre milovníkov avokáda :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Želatínu, cukor, soľ, mlieko zmiešame a necháme stáť 2-3 min. Po odstáti želatínu zahriatím rozpustíme. V mixéri zatiaľ rozmixujeme avokádo a jogurt a postupne pridáme mlieko so želatínou...a porozdeľujeme do misiek... |
![]() |
...necháme stuhnúť v chlade (2-3 hod), najlepšie cez noc. Dobrú chuť:-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
maria s. (ursula4) ID 182697 (24.3.2011, 17:24) |
Andrejka,prosím ťa akú želatínu používaš?potravinársku alebo nejakú inú?Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina R. (tinka265) ID 188107 (18.3.2011, 16:28) |
Andrejka, práve si pozerám vaše recepty Zaujali ma tieto sklenené poháre. Môžem sa opýtať, odkiaľ ste ich kúpili. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (23.3.2011, 15:56) |
Martinka mištičky mám s Tesco tu od nás z MT  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (19.3.2010, 21:20) |
fíha Andrejka, to ti je ale mlska super, super vlastne je to 2v1 - zdravá sladká dobrôtka - neviem si predstaviť ako chutí avokádo nasladko,ale je to isto iste veľká výzva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (19.3.2010, 21:24) |
Evka máš pravdu 2v1 tiež som bola zvedavá ako chutí avokádo na sladko ale bolo to príjemné prekvapenie ak vyskúšaš daj vedieť či chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (18.3.2010, 16:49) |
wau wau wau Andrejka, toto ma velmi zaujalo!!!! urcite vyskusam! avokado na sladko som veru este nejedla, ale vyzera to tak uzasne, ze ani prehovarat ma nemusis! sikulka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:41) |
Ďakujem Evka tiež som ho na sladko jedla prvý krát a celkom dobré to dopadlo, všetkým chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.3.2010, 15:30) |
no Andrejka - avokádo som ešte naozaj nejedla - inak som dnes chcela ísť do Kauflandu - hlavne kvoli tomuto Tvojmu receptíku, že by som skúsila, ale nevyšiel mi čas tam ísť a v Lidli u nás nemali - tak dúfam, že ho zoženiem, aby som to konečne ochutnala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:39) |
Maťka avokádo je také zvláštne dá sa aj na sladko aj na slano univerzálna potravina tiež som mu prišla na chuť len vďaka Evkinej salse (písala že je veľmi zdravé) a reku vyskúšam na sladko čo to spraví a celkom fajn dobrotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.3.2010, 12:39) |
Hmmm Adi vyzerá to božsky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:37) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.3.2010, 8:06) |
Panna cota je úžasná vec a obdivujem aj tie sklenné misky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:36) |
Ďakujem Ivetka ja na pannacottu nedám dopustiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna R. (Anci1i) ID 16868 (18.3.2010, 7:47) |
Andrejka, zaujímavý receptík a istotne aj chutný, chcem ho urobiť, len neviem presme čo je v recepte H - hrnček?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:36) |
Anička ďakujem H=hrnček 200-250ml  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (18.3.2010, 7:17) |
Hned podlľa mištičiek som vedela,že je to tvoja nejaká dobrotka,máš ich pekné,ale aj s obsahom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:35) |
Ďakujem Melany si zlatá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (17.3.2010, 22:10) |
nádherne naservírované a stopro aj chutné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:34) |
Ďakujem Darinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (17.3.2010, 21:58) |
Andrejka,neuveris,ale dnes som mala velku chut na pannacotttu.. len sa mi nechcelo cakat,kym stuhne,tak som ju rozchodila radsej ...ale avokadova,to musi byt ina dobrotka,urcite vyskusam,mnamiky mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:33) |
Maťka ja mám panna cottu v prvej desiatke top dezertov hlavne tú Evkinu z bielej čokolády a Marcelkinu vanilkovo-smotanovú to sú proste úúúúžasné dezerty takmer bez roboty a efekt mimoriadny ...a to máš dobré keď dokážeš chute rozchodiť ja by som si ju musela spraviť a tešiť sa na druhý deň  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.3.2010, 21:42) |
Andrejka, urcite by som si dala povedat. Tvoja pana cotta vyzera uplne skvelo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:28) |
Ďakujem Aďka pochvala od teba poteší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (17.3.2010, 21:38) |
Kraaaasna Ja mam len jeden velky problem ... a to fakt, ze este ani raz sa mi nepodaril dezert so zelatinou. Skusala som asi 10x s roznymi zelatinami taky receptik v ktorom bolo treba rozmixovat kiwi, pridat cukor a zelatinu a nikdy mi to nestuhlo neviem co robim zle. No mozno nastal cas vyskusat zelatinovy receptik opat a tento vyzera super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:27) |
Ďakujem Natálka pozerám že dievčence ti už poradili čo sa želatíny týka mne zatiaľ všetko kam som dala želatínu stuhlo a teda poriadne až som mala pocit že som tej želatíny mohla dať menej ...tak nech sa darí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (17.3.2010, 23:39) |
Natalia, želatina ti s kiwi nikdy nestuhne!! Kiwi, papája, ananás, a ďalšie tropické plody podobného typu obsahujú v sebe nejaký enzým, ktorý štiepi želatínu a nedovolí jej stuhnúť. Kukni druhú stranu želatíny, zvykne na obale písať, s ktorým ovocím sa nedá kombinovať. Želatíny sa neboj, vyskúšaj ju na nejakom inom recepte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (18.3.2010, 16:53) |
Adka, ty mas vedomosti, je to fakt pravda! ja kiwi pouzivam na masko (ktore inak robim tak raz za rok), tip mi dala uz davnejsie svokricka...platky kiwi na surove rezniky pred tepelnou upravou, maso bude potom makucke az sa bude rozpadat na jazyku...a moze za to ten spominany enzym...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (30.4.2010, 23:43) |
fíha, kombinacia masa a kivi? to znie zaujimavo Noo a co sa vedomosti tyka, ja sa zaujimam o vsetko ohladom gastronomie, ale na kazdej zelatine vzadu je upozornenie ze nepouzivat s papajou, kiwi atd...takze az take vedomosti to zasa nie su  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (18.3.2010, 13:55) |
No nech sa paci tak tajomstvo mojho nekonecneho neuspechu si mi prave odhalila Vobec som si obal neprestudovala a tak mi treba Ale aspon mi svitla nadej, ze nie som uplna nesika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (17.3.2010, 21:30) |
Vyzerá to veľmi dobre, teraz majú v akcii avokádo v Kauflande, tak možno vyskúšam, ak ovšem nezabudnem kúpiť...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:23) |
Jáj Darinka ak ľúbiš avokádo tak je to isto dobré a tiež sa chystám na to akciové ovocíčko v Kauflande ovšem ak budem mať čas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.3.2010, 20:32) |
Priznám sa, že som ho ešte nejedla, síce som ho mala párkrát kúpené, ale akosi som naň pozabudla, lebo som ho dobre zašila v chladničke a potom som sa čudovala, čo mi to tam smrdí...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (17.3.2010, 21:22) |
No to je akože iná mlska Andrejka a čím je to poliate ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (18.3.2010, 20:21) |
Ahoj Gabika poliate to je Granko sirupom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |