melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
CESNAKOVO_SYROVE ROZTEKY*****
[ recept č. 24405 zo dňa 9.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
0,5kg polohrúba múka,0,2kg bravčová masť alebo Hera,0,2 kg tvrdý syr,kocka droždia,,1 prášok do pečiva,1 vajíčko,1čl soľ,asi1 dl mlieko-možno aj menej,záleží od múky Na plnku:cesnak 1-2 hlávky,soľ,pár kvapiek oleja Na potretie:vajíčko,syr na posýpanie
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky indiegréncie dáme do misy a poriadne vymiesime.Necháme asi polhodinku oddychnúť a premiestnime na dosku,ktorú sme trocha pomúčili.Rozdelíme na šesť častí,každú rozváľkame-ak chceme rovnako veľké,tak podľa pokrievky vykrojíme kruh.Radielkom si rozkrojíme výrezy-ja maximálne osem-čím viac,tým je pečivo efektnejšie. Rozotrieme troška plnky a stáčame od širšej časti k užšej.Kladieme na pečiaci papier,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posýpeme,hrubozrnou soľou a semiačkami(rasca,mak,sezám) alebo jemne strúhaným tvrdým syrom. Už nenechávame kysnúť,ale hned pečieme vo vyhriatej rúre priasi170 st.celzia asi 12 minút.Dlžka pečenia závisí od toho,aké veľké rohlíčky sme ušúľali-teda čím menšie,tým kratšie.
Je to dobrá CHUTOVKA k vínku alebo aj teraz k veľkej noci,jedlá aj na druhý deň. |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (9.3.2010, 11:40) |
Prudko žravééééééé ako ty vravievaš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 20:36) |
A veruže sú,neklamem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (10.3.2010, 10:59) |
A veď ja veríííííííím.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (10.3.2010, 19:21) |
Nemusíš veriť,kým neskúsiš,čo ked len táram?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |