. .. .. .. .. .. .
. .

RYCHLY ZAPEKANY BAKLAZAN - RECEPT 23972

Marcela A. (mylove) ID 127626
.
mimibazar.sk/mylove
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.12.2009
Naposledy: 27.5.2018 18:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 60
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0

BEZLEPKOVÁ DIETA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


RYCHLY ZAPEKANY BAKLAZAN


[ recept č. 23972 zo dňa  ]


RYCHLY ZAPEKANY BAKLAZAN


POTREBNÉ PRÍSADY

stredne velky baklazan, mozzarella, cerstva bazalka (nemusi byt), 1 konzerva nakrajanych paradajok, trosku cukru, cierne korenie, citronova stava, olej (pouzivam zeleny), cesnak.

POSTUP PRÍPRAVY

Uplne uzasna lahka vecera, alebo obed. Pecenie aj s pripravou trva cca 15-20 minut max.

- otvorit paradajkovu konzervu a dat ju do sucheho mensieho hrnca s troskou cukru, dat pomaly varit - aby sa zacala vyparovat tekutina z paradajok, obcas premiesat, aby sa stava nepripalila

- pokym sa robi paradajkova stava umyt cely baklazan, dat prec baklazanovu stopku a nakrajat baklazan pozdlzne na cca 5mm hrube platky

- zapnut ruru na najvyssi stupen

- vo vacsej miske zmiesat citronovu stavu s olejom (cca 1 velku lyzicu), ciernym korenim podla chuti, nadrobno nasekanym cesnakom (podla chuti) a zacal v tejto marinade rychlo namacat baklazanove platky

- namarinovane baklazanove platky dat hned na suchy pekac a ked ste skoncila, tak zvysok marinady vyliat rovnomerne na baklazan (baklazan nesmie v marinade plavat, ale kazdy kusok ma mat na sebe trochu citronovo-olejovej stavy, aby velmi nevyschol pri peceni)

- pekac dat do rury

- ak sa uz tekutina takmer vyparila s paradajkovej stavy, tak ju odstavit a vmiesat do nej trosku olivoveho oleja (aby bola krasne vlacna), cierne korenie a umyte natrhane bazalkove listky

- nakrajat mozzarellu na 5-8mm hrube platky

- ked je baklazan uz upeceny (to sa musite naucit odhadnut....zacne trosku hnednut po krajoch a priesvitniet v strede) tak vybrat pekac s rury

- povyberat baklazanove platky (sirokym nozom sa dobre vyberaju) na velky tanier, potom na ten isty pekac polozit najsirsie platy upeceneho baklazanu na spodok a striedavo na ne polozit mozzarellu, pokym nevytvorite vyssiu vezicku (kopu)

- dat pekac naspat do rury na par minut, pokial sa mozzarella nezacne topit (mne sa to nechcelo robit, takze na foto vidite mozzarellu topenu na baklazane v mikrovlnke - nie idealne, ale bola som velmi hladna :-)))

- vybrat von z rury, premiestnit na tanier a nakopit na toto vsetko zredukovanu paradajkovu stavu

PAR KRAT PO ROBENI TOHOTO RECEPTU VAM TO BUDE TRVAT PAR MINUT - JE TO FAKT RYCHLOVKA - A HLAVNE MNAM MNAM CHUTNA :-)))))))))

Dobru chut x
<< RYCHLY A JEDNODUCHY DEZERTIK PRE CELIAKOV A TYCH CO NEMOZU MLIECKO | RYCHLY ZAPEKANY BAKLAZAN | FANTASTICKE MEDOVE ´SEMIFREDDO´ - POLO-ZMRZLINA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Peter D. (diffie) ID 191801 (11.3.2011, 8:26)
Zapekany baklazan je specialitka. My ho robime s kuracim masom a syrovou omackou. Nas recept je tu http://www.kajman.net/maesove-recepty/55-melanzane-con-pollo-zapekany-baklazan-s-kuracim-masom
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.2.2010, 20:32)
baklažán milujem /síce doma si ho jem občas sama - lebo osadenstvo nevie čo je dobré, záleží kam ho skryjem ,-) +o( (zip)/ - vyskúšam i túto Tvoju verziu, som presvedčená, že bude supeeer (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marcela A. (mylove) ID 127626 (26.2.2010, 21:27)
U nas je to takisto, to len ja a mama vieme co je dobre :-p Dufam ze sa ti toto bude pacit, tak drzim palce pri peceni a dobru chut |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu