. .. .. .. .. .. .
. .

Hruškový koláč s plesňovým syrom - RECEPT 2389

Silvia M. (sikovnica) ID 5882
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.8.2006
Naposledy: 22.12.2022 13:56
Aktualizácia: 11.6.2019 8:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 45
NÁVODY 1

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Hruškový koláč s plesňovým syrom


[ recept č. 2389 zo dňa  ]


Hruškový koláč s plesňovým syrom


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200 g hladkej múky - 100 g masla - 1 vajce - 1 ČL soli / alebo 1 balík kúpeného cesta
VRCH: 2 hrušky - 100 g plesňového syra - 150 až 200 ml sladkej smotany - 2 vajcia - muškátový orech - čierne korenie - soľ
NÁČINIE: okrúhla forma na koláč - papier na pečenie - funkčná rúra


POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som okukala z môjho obľúbeného servra a na prvý pohľad ma zaujala kombinácia hrušiek s plesňovým syrom. Je to naozaj zaujímavé a vynikajúce. Vraj je to tradičné jedlo Francúzov, takže nejde o žiadnu novinku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Ingrediencie - len 3 poznámky:
1. hrušky použite poriadne tvrdé, žiadne mäkké a príliš sladké maslovky, chuť má byť len jemne nasladlá,
2. syr sa odporúča s modrou plesňou, ale myslím, že aj Niva postačí,
3. smotanu som nakoniec použila obyčajnú 10%-nú na varenie, nech to nie je moc sladké. Pozor, neodporúčam použiť kyslú smotanu.


1. Maslo necháme mierne roztopiť (tak 15 sekúnd v mikrovlnke), pridáme ho k múke, do toho 1 vajíčko a soľ, pekne vypracujeme cesto. Toto cesto odporúčam aj na rôzne quiche alebo iné slané dobroty, po upečení je jemné a krehké.


2. Cesto vyvaľkáme. Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a na ten rozprestrieme cesto. Šikovným kuchárkam sa to iste podarí lepšie ako mne, ale tie doliepané okraje po upečení aj tak nevidno. ;o)))


3. Ďalej si prichystáme zálievku. Smotanu rozmiešame s 2 vajíčkami, okoreníme farebným alebo čiernym korením. Potom si nastrúhame muškátový orech - pomerne veľké množstvo, aj polovicu orieška. Muškátový orech je tu veľmi dôležitý, dodáva jedlu vynikajúcu chuť a arómu. Nesoľte, alebo ak, tak len trošku - syr je dosť slaný.


4. Dáme predhrievať rúru na 200 stupňov. Medzitým si ošúpeme hrušky a nakrájame ich na plátky. S hruškami robte až nakoniec, pretože by mohli zhnednúť.


5. Na cesto poukladáme hrušky a na tie rozmrvíme plesňový syr.


6. Zalejeme zálievkou a dáme piecť do predhriatej rúry (200 stupňov) na cca 25-30 minút.


7. Hotovo. Je to super s vínkom. Veru, aj ja som si cucla, kým môj drobček spinkal. Dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Oškvarková pomazánka | Hruškový koláč s plesňovým syrom | Nivová nátierka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (11.8.2011, 11:44)
(jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika B. (Onika) ID 15310 (17.10.2007, 10:22)
Vyborne. Manzelovi sa nie velmi pacil ale to som cakala. On nemze ani kompot k mäsu. Ale mne kolac velmi chutil, az som si jazyk spalila ked som to ochutnavala este horuce. Nedala sa vydrzat ta vona.
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (17.10.2007, 13:17)
No super, som rada (Y) Mozno manzelovi viac zachuti, ked namiesto hrusiek pouzijete kyslejsie jablcka. Aj to je skvela varianta. (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika B. (Onika) ID 15310 (17.10.2007, 13:24)
No Silvia, neviem asi nie. On nechape ako mozem jest s mäsom kompot.
Ale ja zasa nechapem ako on moze zjest najprv dezert a potom polievku a hlavne jedlo. Ale kolacik je super, uz zostal len kusok. ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu