. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový džem - RECEPT 2385

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 6604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Jablkový džem


[ recept č. 2385 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg jabĺk už nastrúhaných, 1 sirup vo fľaši/príchuť akú chcete/, 1 kg želírovacieho cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Jabĺčka očistíme, nastrúhame a dáme povariť, keď zmäknú rozmixujeme ich. Znova na sporák, keď začnú vrieť prilejeme sirup/ príchuť záleží len na vás , aký džem máte radi/, opäť necháme prejsť varom, a prídáme po troške želírovací cukor. Povaríme 15-20 min. Plníme do fliaš, uzatvoríme a dáme hore dnom vychladnúť. Celkom rýchla robota na džem, a nie vždy je dostatok malín, čučoriedok, jahôd... a tak sa to dá ... A je výborný čo je najdôležitejšie!!!
<< Ještě jednou linecké a kouzla s ním | Jablkový džem | Najlepší jahodovo- pudingový koláč na svete :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Elena V. (Helusska) ID 50090 (27.11.2011, 11:48)
Ahojte, poradí mi niektorá či tam musí ísť iba želírovací cukor, alebo to môže byť aj obyčajný kryštálový, ďakujem za odpoveď. Chcem to dnes robiť.
ODPOVEDAŤ
Mária K. (broskynka) ID 8484 (6.10.2011, 22:09)
Džemík navarený.. Chutí výborne!!!! Robila som ho v domácej pekárničke z polovičnej dávky na skúšku a z rozmixovaných jabĺčok. Pridala som trošku vanilkového cukru a použila bazový sirup.
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Patrícia L. (Mina989) ID 114363 (8.11.2009, 16:17)
Včera sme robili tento džem (sirup s príchuťou lesných plodov) je naozaj perfektný (jablka) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Henrieta A. (henča) ID 6604, mimibazar.sk/henca (25.11.2009, 12:35)
Som rada, že Vám chutí (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (28.9.2007, 9:13)
Ja sa chcem spýtať, lebo s robením džemov a zaváraním nemám žiadnu skúsenosť
(jablka) jablkový džem môže byť super, na 2 kila ide celé kilo toho želírovacieho cukru *-)není to moc *-) a toho sirupu, sedmička *-) tiež celý?

Poradíte mi, čo sa dá ešte robiť z jablk (jablka) (jablka) lebo ich máme neurekom
(kytara) (podzim)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.9.2007, 21:59)
Maťka, skús si ich nastrúhať (jablka) na hrubšom strúhadle a dať zamraziť. Potom ich normálne používam do koláčov, prípadne sa dajú takto aj zavárať. (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (29.9.2007, 0:29)
Ty piko, to je dobrý nápad (I) :-o to by ma nenapadlo
Ďakujem Lucka (L)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (28.9.2007, 21:48)
Moja svokra robí tiež džem z jabĺk a tiež pridáva sirup, broskyňový alebo jahodový a boli vynikajúce. Len neviem koľko čoho dáva. A čo tak ešte výživa, alebo nakrájať a nasušiť (namiesto chipsov), moja mama si jablká aj nastrúha a dá buď do mrazničky alebo aj zavarí do fliaš a má pripravené na koláč. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (29.9.2007, 10:59)
Magdi, prepáč. Ja som si až teraz všimla, že som napísala to isté, čo aj ty. Vieš ,pozdná nočná hodina a mne už to v hlave nemyslí. (smich) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (29.9.2007, 0:32)
To sušenie, je tiež supiš (I) vyskúšame, moja babinka, to tiež robievala (clamp)
To sa jablčka oškrabajú a potom nakrájajú na pol mesiačiky, že? Samozrejme bez jadierok...
Tak už viem, čo s tými našími jabčami (jablka)
ODPOVEDAŤ
Henrieta A. (henča) ID 6604, mimibazar.sk/henca (28.9.2007, 9:28)
Ja som dávala kilo, dokonca pôvodný recept bol na 1l sirupu, vtedy boli tie veľké litrové, také husté, ale dávam 7 dcl a je to dobré. Ale netreba to dlho miešať, a to je dosť podstatné. Inak želírovací cukor kupujem v LIDLi a je lacnejší ako tie napr. v Jednote. Tak skúste. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu