
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Martina F. (Falkona) ID 9152 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marhuľový koláč[ recept č. 23536 zo dňa 14.2.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 8 vajec, 10 lyžíc práškového cukru, 10 lyžíc polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, 800 g marhulí, tuk na vymastenie plechu Krém: 100 ml mlieka, 1 a 1/2 lyžice Zlatého klasu, 100 g masla, 5 lyžíc práškového cukru, strúhaná čokoláda na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme žĺtky, múku a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao. Plech vyložíme alobalom a vymastíme tukom. 2. Marhule dôkladne umyjeme a osušíme. Rozpolíme ich, odkôstkujeme a uložíme na plech. Zalejeme najprv svetlým, neskôr tmavým cestom a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyklopíme a odstránime alobal. 3. Krém: V mlieku uvaríme Zlatý klas na hustejší krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a postupne ho zapracujeme do mliečneho krému. Natrieme na koláč a povrch posypeme strúhanou čokoládou |