. .. .. .. .. .. .
. .

Ovsené placky s kustovnicou - RECEPT 23403

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 18876 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Ovsené placky s kustovnicou


[ recept č. 23403 zo dňa  ]


Ovsené placky s kustovnicou


POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 dcl sójového mlieka, 150g kokosu, 50g kustovnice, 300-400g ovsených vločiek, 2 vajcia, 100g hnedého cukru, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Kokos a kustovnicu vsypeme do mlieka a necháme cca 3 hod. napučať. Potom do mlieka vmiešame ovsené vločky a ak máme čas necháme ešte chvíľu postáť. Nakoniec pridáme vajíčka a cukor. Lyžicou vkladáme zmes do horúceho oleja a vytvarujeme placky. Opečieme z obidvoch strán. Hotové môžme posypať práškovým cukrom alebo potrieť kyselkavým džemom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zmiešame spolu mlieko, kokos a kustovnicu. Necháme postáť cca 3hod.
Sušená kustovnica je najzdravšia známa rastlina na zemi, má najväčší obsah vitamínov, aminokyselín a stopových prvkov zo všetkých rastlín na zemi, konzumácia Kustovnice posilňuje imunitný systém, spomaľuje proces starnutia, obsahuje Germánium (protirakovinový prvok), ktorý sa nenachádza v žiadnej inej rastline, obsahuje 6 hlavných tukových kyselín (požadovaných pre produkciu hormónov a hladkú funkciu mozgu a nervovej sústavy, obsahuje viac antioxidantov ako každý iný známy výživový zdroj, obsahuje 500 krát viac vitamínu C než pomaranč, obsahuje linolovú kyselinu, ktorá významne znižuje tuk, obsahuje 15 krát viac nutričného železa ako špenát a obsahuje viac bielkoviny než pšenica
Zhruba po troch hod. keď je kustovnica už napučaná a mäkká primiešame ovsené vločky a znova necháme chvíľu postáť. Keď použijete jemné ovsené vločky môžte hneď pokračovať.
Ako posledné pridáme vajíčka a cukor.
Na horúcom oleji vyprážame z obidvoch strán.
My sme mali posypané práškovým cukrom a dozdobené ríbezľovým džemom. Pre mlsnejšie jazýčky môže byť aj šľahačka a rôzne druhy ovocia.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Macko Pu | Ovsené placky s kustovnicou | Hustá polievka z červenéj fazule >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (11.2.2010, 19:17)
Super nápad (Y) (clamp) ja si kustovnicu alebo teda skôr som zvyknutá goji dávam do čaju alebo len tak chrumkám po troške :-) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Renáta R. (wangelis) ID 18876 (11.2.2010, 19:43)
Áno, mne tiež chutí aj samotná, ale nikoho z rodiny ju nedonutím chrúmať so mnou, preto ju pridávam do jedál. Okrem toho dcéra nemá rada hrozienka a kustovnica alebo goji je adekvátnou a dokonca zdravšou náhradou :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu