Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Pečeň "po chlapsky"
[ recept č. 23370 zo dňa 10.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Bravcova pecen, cibula, slanina, kysla uhorka, mleta paprika, cierne korenie, sol, muka na zahustenie
POSTUP PRÍPRAVY
Osobne pecen velmi nemusim,ale obcas na nu dostanem chut a vtedy velmi rada prenecham kuchynu manzelovi, ktory ju pripravuje takto: Na troche oleja si spenime cibulu, na kocky (alebo pasiky) nakrajanu slaninu a chvilu poprazime (samozrejme,ze ked je slanina dost mastna, olej ani netreba). Pridame nakrajanu pecen a orestujeme pekne zo vsetkych stran. Pridame mletu papriku, cierne korenie a napr.aj mletu rascu,ked mate radi (SOLIME AZ NA KONCI VARENIA) a za staleho miesania chvilku oprazime. Podlejeme vodou a prikryte dusime,kym pecen nie je hotova. Treba sledovat,lebo vraj ked sa vari pridlho, ma tendencie opat stvrdnut. Ked je pecen skoro hotova, vo vode si rozhabarkujeme hladku muku (mnozstvo podla toho,ci chceme omacky vela,malo,redsiu,hustejsiu, my mame radi vela stavy) a zahustime. Nechame este chvilu povarit. Odstavime a pridame na male kocky nakrajanu kyslu uhorku (mozeme aj majoran). Podavame s ryzou, zemiakmi, chlebom,... a kyslou uhorkou, samozrejme ;o) |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (22.9.2010, 12:06) |
Janinka, konečne som robila "chlapskú pečienku" môžem potvrdiť - je to výbornéééé .... aj slaninka, aj kyslá uhorka, aj majoránka to všetko tam perfektne pasuje a šťavička je mňam ..... posielam manželíkovi pochvalu za recept ........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.9.2010, 19:39) |
dakujeme, Evulka. som velmi rada,ze chutilo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (11.2.2010, 18:43) |
Pečienka u nás frčí, ale veru len a len kuracia, ktorá je jemnučká kedysi, keď sme ale prasiatko chovali a urobila sa taká, tak tá nemala chybu a hlavne, aby bolo kopeeec cibule juj, kiežby mal mne kto takto nachystať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2010, 18:45) |
neboj,o par rockov ti detvaky prichystaju  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta K. (mamkaMarta) ID 102854 (11.2.2010, 18:37) |
tak zacneme zase doma varit pecen?tiez nemusim ale pre ostatnych clenov rodiny ktory mozu sa da.ked pridete na navstevu tak meme borsc.to sa ale olizete.tesim sa .pa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2010, 18:43) |
no neviem, pre Danku urcite nie,ked som jej ju tak znechutila prideme zajtra vecer alebo v sobotu tesim sa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (11.2.2010, 17:42) |
Ja tiež pečeň nemusím, ale manželovi ju urobím, len nesmie odo mňa chcieť, aby som ju ochutnala... ...ale so slaninkou som ju ešte nerobila a ani s uhorkou, takže chválim recept, nabudúce to tak urobím, uvidíme, aká bude reakcia..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2010, 17:51) |
skus, Darinka. ja pecen sice raz za cas zjem a chuti mi,ale manipulovat s nou nemozem raz som tak isla varit, kupila som pecen, doma rozbalim zabalim a cakam na Matka,kym pride domov a nakraja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (11.2.2010, 18:39) |
Ja ju nakrájam, uvarím, ale nejem, a tá kuracia tak nepáchne ako tá bravčová, tú skoro vôbec necítim...ale jesť, nie, nikdy, lebo by som z nej asi to, čo Tvoj z kaše...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (11.2.2010, 18:10) |
ja som tak pochodila keď som bola tehotná , mala som takú skúsenosť s hovädzinou, rozbalila som, naplo ma, zabalila a keď prišiel povedala som mu, že ak chce jesť, má si ju uvariť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2010, 18:44) |
ja nemusim byt ani tehotna a manipulacia s akymkolvek masom,ktore pripomina svoj povodny tvar (kridlo, stehno a pod.) je nepripustna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (11.2.2010, 9:09) |
Potvrdzujem, ze je to vynikajuce,ja robim aj mäso tak, len vynechavam slaninu mne vobec chutia vsseeeeeeeeeetky omacky, kde je kyslaaa uhorka je to super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2010, 9:44) |
nas dedko tak robil nejaku rostenku,ale netusim,co presne to bolo,len viem,ze to bolo vynikajuce a tiez s uhorkou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (11.2.2010, 7:38) |
Ženičky - koľko minút ju treba asi dusiť. Včera som robila, bola tvrda ako podošva tak ju zjedol pes! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2010, 9:48) |
tak to tiez neviem,ale treba skusit to s tou mukou,ako pise Gabika, nesolenie je samozrejme a jedine skusit po chvilke dusenia,ci je hotova pozerala som na nete ine recepty s pecenou a to obalenie mukou sa niekde pise,tak to stoji za vyskusanie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabi H. (gaha1) ID 4525 (11.2.2010, 9:32) |
moja mama trvdí, že aby nebola pečienka tvrdá tak ju treba poprášiť hl. múkou, nesoliť a nerobiť dlho... ale ja robievam tiež iba kuracie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (11.2.2010, 0:20) |
Ahoj Janík, tak presne takto isto robievam restovanú pečienku i ja. Ale ja robievam iba kuraciu, bravčovú nemusím. Ale úplne do každého malého detailu. Aj s tou majoránkou na konci a s ryžou a steriliz.uhorkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2010, 9:47) |
no vidis. ja sa priznam,ze som kuraciu pecienku este nejedla. teda jedla,ale len v pecenovych haluskach ale chystam sa vyskusat moj muz majoranku na konci nedava, to ja,ale ja by som tam kludne praskla aj konzervu sampinonov ale to uz by nebolo po chlapsky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (10.2.2010, 23:16) |
Teda, Janik, zisťujem, že rokmi človek získa takú negatívnu rutinu, že už ho nič nové nanapadne bravčovú pečeň tiež robievam občas, ale iba na cibuli, koreniny a kopec šťavy - teda tá slaninka by ma vôbec nenapadla určite tam dodá fajnovú príchuť .... a tá kyslá uhorka ma tiež prekvapila.... hovoríš teda, že netreba podusiť ? ... no musím to vyskúšať, ma to láka ......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.2.2010, 23:26) |
no vidis ono je to vzdy tak,len sa netreba bat skusat nove veci a experimentovat. a to u teba urcite nehrozi mna by to tiez nenapadlo,lebo ked sa u nas doma obcas pecen robila tak tiez len na cibulke. s tymto vynalezom prisiel moj sikovny muzicek, u nich sa robieva takto mne tam ta slanina velmi chuti, urobi dost vela a uhorka tiez. ta sa dusit nemusi,ale moze. staci,ze sa prehreje. verim,ze bude chutit,ked vyskusas, urcite daj vediet, Matko sa velmi tesil,ze som mu tu vlozila recept. asi ho budem musiet coskoro tiez zaregistrovat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva N. (leskot) ID 98318 (11.2.2010, 0:01) |
Vidíš, Janik, teraz najlepšie vidieť, že žiaden recept nemôžme zatracovať len preto, že sa zdá jednoduchý pre mňa, ale isto aj pre mnohé ďalšie, je to úplná novinka s tou slaninkou a uhorkou a vďaka usilovným včeličkám, ktoré tu vkladajú a vkladajú si môžme viacerí pochutnávaťna nových a nových dobrotkách. Odkedy som na MMB,náš jedálniček sa obrátil o 360 stupňov ... a to som nevarila nejak zle, rodina ma vždy pochválila za moje výtvory ... všetko to je na vzájomnej komunikácii - viac hláv, viac rozumu a veru mužíka pekne zaregistruj, šikovný - takto vyvára  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (10.2.2010, 22:38) |
nnnoo super Jani - s uhorkou som neskúšala tam dať, ale pridám, určite tam neuškodí - mňami - som dávno inak nerobila takto, povačšinou kuraciu, ale to by myslím vadiť nemalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.2.2010, 22:43) |
predpokladam,ze nie. ja sa v tom fakt nevyznam ja mam na tom celom aj tak najradsej stavu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |