končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 370 návštěvníkov) Kubánska torta[ recept č. 23309 zo dňa 9.2.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 120 g kryštálového cukru, 2 lyžice mlieka, 120 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 2 lyžičky prášku do pečiva***Parížska šľahačka: 500 ml smotany na šľahanie – 33%, 50 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g kakaa***pikantný džem, banány***100 g čokolády na varenie, 50 g Cery, 1 lyžička oleja POSTUP PRÍPRAVY Lahodná torta s banánmi a parížskou šľahačkou - možno ju poznáte aj pod názvom Kuba rezy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme mlieko a vyšľaháme do bohatej hustej peny. K múke pridáme kakao a prášok do pečiva, premiešame (do korpusu som dala tmavé kakao, do plnky z neho už nezvýšilo, tam som pužila také obyčajné a rozdiel je dosť viditeľný, takže radšej použite kvalitné tmavé kakao aj do plnky) pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva – po lyžiciach a zároveň šľaháme, tortovú formu (ja som použila formu o priemere 21 cm) vymažeme maslom a položíme papier na pečenie, vystrihnutý na veľkosť spodnej časti formy - papier na pečenie sa mi neposúva a mám istotu, že cesto sa mi nedostane pod papier, papier znovu vymažem maslom a vysypem formu múkou, vlejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 160° C približne 20 min., ak budete potrebovať po skúške špajľou cesto dopiecť, prikryte vrch alobalom a nechajte dopiecť podľa potreby. Parížska šľahačka: smotanu na šľahanie vlejeme do kastrólika, pridáme cukor a vanilkový cukor, rozmiešame, privedieme do varu, necháme krátko povariť, asi len minútku. Vypneme, pridáme kakao, metličkou poriadne premiešame a necháme poriadne vychladiť. Vychladnutý krém je hustejší a dobre sa potom vyšľahá – najlepšie je uvariť si ju deň vopred. Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a preložíme na podložku (pod korpus si hneď môžete položiť ozdobný papier, naň ešte kúsky papiera na pečenie, ktoré po ozdobení povytiahneme), vrch korpusu môžete jemne posťahovať, ide to dobre aj príborovým nožom – stačí ho zľahka podsúvať a to jemné cestičko zároveň sťahovať. Podľa potreby korpus zrežeme, ja som ho nechala tak. Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie pikantným (ja som použila ríbezľový) naukladáme banány - banány sa majú krájať pozdĺž na polovicu - lepšie to drží na korpuse, aj sa to lepšie krája, ale žiadalo sa mi tam dať tentokrát celé banány a aj sa mi to veru horšie krájalo a rezy boli tým pádom aj ťažšie. Vy si ich radšej prekrojte na polky a položte reznou plochou na džem, Vychladnutý krém (mne sa chladil od večera do rána) prelejeme do vyššej nádoby a šľaháme aspoň 2 a pol minútky. Na banány natrieme šľahačku (a tu som prišla na to, že som nestiahla korpus zo spodnej časti formy, tak som s tým mala trošku menšie patálie, ale našťastie vydržala :)) aj po bokoch a odložíme do chladničky, krém musí vychladnúť, aby sme ho mohli poliať čokoládou. Čokoládová poleva: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, Ceru, premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka. Kastrólik vyberieme, čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty, aj po bokoch, necháme ju ešte tuhnúť pri izbovej teplote (už teraz si môžete na poleve naznačiť rezy špičkou noža), po stuhnutí preložíme do chladničky. Ja som ju nechala chladiť ešte nejakých 5 hodín. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 102 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
Zlata K. (kenzla) ID 15382 (23.10.2012, 21:16) |
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (23.10.2012, 20:13) |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Š. (iviola) ID 27971 (19.10.2012, 23:10) |
Chcem sa opytat, aky dat pomer vsetkych surovin do formy 31 cm. |
ODPOVEDAŤ |
Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (17.10.2012, 21:51) | |
Parizska slahacka a banany fu neskutocna kombinacia .Robim podobnu tortu len davam nanu este pudingovy krem a krem z bielej cokolady a kyslej smotany hotove nebičko v papulke .Adrika, skus dat namiesto čokolady na varenie do slahacky, 2ks ladovych gastanov, to je uplne ina a myslim si ze lepsia chut ... | |
ODPOVEDAŤ |
Klaudia P. (klaudiapr) ID 191180, mimibazar.sk/klaudiapr (18.7.2012, 11:26) |
jooooooj,,,tu musi byt prudko jedla torta |
ODPOVEDAŤ |
viera v. (viera3001) ID 236243 (9.3.2012, 15:25) | |
vyborna torta na oslavy | |
ODPOVEDAŤ |
lucia p. (lucka30) ID 55422, mimibazar.sk/lucka30 (13.1.2012, 15:08) | |
Ahoj Adrianka, tvoju tortu som robila uz niekolko krat a teraz som dokonca zistila, ze som ju publikovala ako prvu na mojom blogu...a tebe som ani nepodakovala. Je to uzasny recept, dakujeeem. Tu mozes nakuknut - http://lucylovetobake.blogspot.com/2011/04/kuba-torta.html | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (27.11.2011, 19:37) | |
Ahoj Adrianka, robila som tu pento víkend, chuťovo úžasná, avšak druhý deň po príprave mi parížsky krém trochu pustil, nebol taký pevný ako v deň keď som ho vyšľahala a natrela. Nevieš prosím Ťa kde som spravila chybu? Krém bol pri natieraní krásne pevný | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana I. (iada) ID 126542 (7.11.2011, 16:46) |
fantastická dobrota robievam a ani som nevedela, že sa to volá Kubánska torta ja len parížsku šľahačku robím iba šľahajda s čokinou a je vynikajúca |
ODPOVEDAŤ |
Marianna F. (Marianna76) ID 165776, mimibazar.sk/marianna76 (14.4.2011, 14:37) |
jéj... ďakujem za recept.... |
ODPOVEDAŤ |
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (11.4.2011, 13:00) | |
Aďka fantastická torta mám teraz banánové obdobie, super mi padla.. ďakujem za recept http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=791912 | |
ODPOVEDAŤ |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (24.3.2011, 10:33) | |
Waw. Vyzera uplne perfektne. Asi ju spravim manzelovi k meninkam.. | |
ODPOVEDAŤ |
Timea L. (01timea) ID 191914 (8.3.2011, 11:23) | |
Adi ja mám na parížsku šľahačku takýto recept...:150gčokolády na varenie, 200 ml smotany na šľahanie – 33%, 50g masla a 50g pr.cukru... samozrejme ho robím z dvojitej dávky a na veľkú tortu zo 4-tej dávky... Neskúšala si ho niekedy? ktorý je lepší???? nevieš mi poradiť??? | |
ODPOVEDAŤ |
Natália H. (natali_hr) ID 85673, mimibazar.sk/natali-hr (upravené 6.3.2011, 20:46) | |
Dakujem pekne i ja za inspiraciu. Robila som tuto torticku minuly vikend. Bola vynikajuuuuuuuuca. Urcite ju este niekedy upeciem. |
|
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (18.2.2011, 22:23) | |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=779392 .. Dakujeeemmm | |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (15.1.2011, 9:19) |
Adi, aky pomer mi odporucas do formy 23cm?Dakujem! |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (15.1.2011, 11:37) | ||
Ahoj Lianka, korpus by som asi spravila z 5-ich vajíčok a zvyšok surovín upraviť - 5 vajíčok, 150 g kr. cukru, 2 a 1/2 lyžice mlieka, 150 g polohr. múky, 25 g kakaa, 2 a 1/2 lyž. prášku do pečiva a plnku z 1 a 1/2 dávky. Držím Ti palce, nech sa vydarí | ||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (16.2.2011, 19:15) | |||
Možem použiť aj na 24 ? asi to bude dobre.... idem variť šlahačku | |||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.2.2011, 19:16) | ||||
jasneee,ze bude. ale mozno bude o 3 mm nizsi korpus a potom Gabika, si poprosim kusok torty. ale naozaj. ja som ju dostala minuly rok na narodky a bola neskutocnaaaaaaa | ||||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (16.2.2011, 20:35) | |||||
ja ju idem robiť mojej malej v piatok má narodky .. dúfam že jej bude chutiť ...určo pošlem ..aspoň virtuálne | |||||
ODPOVEDAŤ |
Radka K. (radka1234) ID 114511 (7.1.2011, 19:11) |
mne nejde vyslahat ta slahacka. co mam robiiit??? mixujem tu uz 20 minut a furt je jak polievka. aj bola vychladena.. |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (7.1.2011, 19:27) | |
skuste stuzovac... | |
ODPOVEDAŤ |
Radka K. (radka1234) ID 114511 (7.1.2011, 16:05) |
vyzera velmi lakavo |
ODPOVEDAŤ |
slavka p. (uska) ID 9785, mimibazar.sk/uska (18.11.2010, 10:50) | |
mńam mńam mńam robila som ju a bola úžasnááá len sa tak po nej zaprášilo odporúčam nestihla som ani urobiť foto | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.11.2010, 17:07) | |
Adi , idem sa ti pochváliť konečne došlo na tvoju úžasnú ďakujem za skvelý recept, mala som čo robiť, aby som nezjedla tú parížsku šľahačku skôr, než som ju dala na tortu moja síce nie je taká krásna ako tvoja, ale to len preto, že keď sa mi na )u návšteva vrhla, musela som ju narýchlo odfotiť, čiže nejaké umelecké foto sa nestíhalo udiať len jednu vec som zmenila a to je korpus, lebo som už dávno chcela vyskúšať od sgry tú lienkovú tortu, ale všetko sa nedá stihnúť, tak som urobila dva v jednom a bolo to skvelé http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=752751 | |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 102 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |