. .. .. .. .. .. .
. .

Kubánska torta - RECEPT 23309

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 370 návštěvníkov)


Kubánska torta


[ recept č. 23309 zo dňa  ]


Kubánska torta


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 120 g kryštálového cukru, 2 lyžice mlieka, 120 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 2 lyžičky prášku do pečiva***Parížska šľahačka: 500 ml smotany na šľahanie – 33%, 50 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g kakaa***pikantný džem, banány***100 g čokolády na varenie, 50 g Cery, 1 lyžička oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Lahodná torta s banánmi a parížskou šľahačkou - možno ju poznáte aj pod názvom Kuba rezy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme mlieko


a vyšľaháme do bohatej hustej peny.


K múke pridáme kakao a prášok do pečiva, premiešame (do korpusu som dala tmavé kakao, do plnky z neho už nezvýšilo, tam som pužila také obyčajné a rozdiel je dosť viditeľný, takže radšej použite kvalitné tmavé kakao aj do plnky)


pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva – po lyžiciach a zároveň šľaháme,


tortovú formu (ja som použila formu o priemere 21 cm) vymažeme maslom a položíme papier na pečenie, vystrihnutý na veľkosť spodnej časti formy - papier na pečenie sa mi neposúva a mám istotu, že cesto sa mi nedostane pod papier, papier znovu vymažem maslom a vysypem formu múkou, vlejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 160° C približne 20 min., ak budete potrebovať po skúške špajľou cesto dopiecť, prikryte vrch alobalom a nechajte dopiecť podľa potreby.


Parížska šľahačka: smotanu na šľahanie vlejeme do kastrólika, pridáme cukor a vanilkový cukor, rozmiešame, privedieme do varu, necháme krátko povariť, asi len minútku.


Vypneme, pridáme kakao,


metličkou poriadne premiešame a necháme poriadne vychladiť. Vychladnutý krém je hustejší a dobre sa potom vyšľahá – najlepšie je uvariť si ju deň vopred.


Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a preložíme na podložku (pod korpus si hneď môžete položiť ozdobný papier, naň ešte kúsky papiera na pečenie, ktoré po ozdobení povytiahneme), vrch korpusu môžete jemne posťahovať, ide to dobre aj príborovým nožom – stačí ho zľahka podsúvať a to jemné cestičko zároveň sťahovať. Podľa potreby korpus zrežeme, ja som ho nechala tak.


Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie pikantným (ja som použila ríbezľový)


naukladáme banány - banány sa majú krájať pozdĺž na polovicu - lepšie to drží na korpuse, aj sa to lepšie krája, ale žiadalo sa mi tam dať tentokrát celé banány a aj sa mi to veru horšie krájalo a rezy boli tým pádom aj ťažšie. Vy si ich radšej prekrojte na polky a položte reznou plochou na džem,


Vychladnutý krém (mne sa chladil od večera do rána) prelejeme do vyššej nádoby


a šľaháme aspoň 2 a pol minútky.


Na banány natrieme šľahačku (a tu som prišla na to, že som nestiahla korpus zo spodnej časti formy, tak som s tým mala trošku menšie patálie, ale našťastie vydržala :))


aj po bokoch a odložíme do chladničky, krém musí vychladnúť, aby sme ho mohli poliať čokoládou.


Čokoládová poleva: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, Ceru, premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka. Kastrólik vyberieme, čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty, aj po bokoch, necháme ju ešte tuhnúť pri izbovej teplote (už teraz si môžete na poleve naznačiť rezy špičkou noža), po stuhnutí preložíme do chladničky. Ja som ju nechala chladiť ešte nejakých 5 hodín.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Špenátový prívarok so zemiakovou kašou a vajíčkom :))) | Kubánska torta | Zapekaný fenikel s parmezánom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 102 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
ivana g. (cicuska9999) ID 168774 (14.3.2017, 16:06)
(Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (12.3.2017, 10:41)
(^) (^) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (21.1.2017, 6:26)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva L. (eva2007) ID 158396, mimibazar.sk/eva2007 (upravené 5.4.2017, 15:58)
(hello) Ďakujeme za receptík, narodeninová tortička pre dcérku bola vynikajúca |:o)
ODPOVEDAŤ
Monika T. (monka191) ID 302447 (4.9.2014, 20:32)
Príjemný dobrý deň.
Budeme veľmi radi ak sa zapojíte do súťaže o najkrajšiu tortu. Môžete vyhrať špičkový duálny mobilný telefón NOKIA 630 a veľa iných cien!Hlasovanie v súťaži spúšťame už zajtra o 19:00hod.Vaše fotografie môžete pridávať na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php
ĎAKUJEME ZA VAŠU AKTÍVNU ÚČASŤ!
ODPOVEDAŤ
Mariana B. (M4r1an4) ID 231952 (9.6.2014, 16:42)
da sa potiahnut marcipánom? dakujem
ODPOVEDAŤ
Gaby G. (strga) ID 19172, mimibazar.sk/strga (9.3.2014, 16:28)
Adka, vdaka za inspiraciu :-) torta je uuuzasnaaa (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (28.1.2014, 21:55)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra J. (petraj19) ID 259217 (6.1.2014, 14:25)
Skvela torta
(Y) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarina R. (karotkaa) ID 218857 (28.11.2013, 17:56)
Chcem robit do formy priemer 26 cm? Staci takato gramaz alebo mam zvysit?
ODPOVEDAŤ
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (16.11.2013, 16:35)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (hrasulik) ID 122471 (19.4.2013, 13:15)
super receptik....sestra ju uz robila a dnes aj ja po prvy krat...moja prva ozajstna cokoladova torta.....dakujem za inspiraciu (Y) (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lýdia H. (hrubculik) ID 136721 (12.4.2013, 21:30)
tortička sa už chladí!!! už len polevu zajtra dáme, stuhne a ham ham!!! vyzerá dobre... recept je jednoduchý. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ľubomíra Š. (lubka272) ID 269873 (24.2.2013, 8:56)
Piekla som ju je supéér (clamp) Len nabudúce dám do plnky menej kakaa zdalo sa mi to trošku veľa (smich) Ďakujem za receptík (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (13.2.2013, 23:14)
... úžasná kombinácia... ja šľahačku veľmi nemusím, skúsim nahradiť ľahučkým čokoládovým parížskym krémom Dr. Oetker (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (13.2.2013, 21:22)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra H. (AlexandraKatarina) ID 265589 (22.1.2013, 19:23)
(clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (13.12.2012, 2:59)
joj, škoda že nemám rada šľahačku, lebo vyzerá veľmi krásne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katka M. (katkamyska) ID 58428 (27.10.2012, 10:21)
tak dneska som ju robila...vyzerá vynikajúco...už sa neviem dočkať kedy si s nej kúsok odkrojím (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Emília K. (emilia kumpfova) ID 253588 (25.10.2012, 13:14)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 102 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu