ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-)
[ recept č. 23286 zo dňa 8.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
AVOKADO ,-)
POSTUP PRÍPRAVY
Takto si robim avokadove kocky, ked ich chcem dat do salatu.
Inak - ked chcem pouzit avokado, a nezalezi na estetike ,-) tak ho vyslovene osupem (ako pomaranc) a potom prerezem na poly, oddelim polky, vyberiem kostku a pouzijem avolado.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
- prekrojit avokado po dlzke |
![]() |
- pokrutit vrchnu cast avokada, aby sa dala lahko oddelit od spodnej s kostkou |
![]() |
- takto pekne sa makkucke avokado rozdeli |
![]() |
- nemam rada velmi tmave bodky na avokade, tak ich davam prec (nie som expert na avokada, ale myslim si ze to sa uz zacina kazit.....) |
![]() |
- po odstraneni tmavych bodiek, zoberiem ostru lyzicu a vyslovene vyskrabnem avokado zo supky |
![]() |
- vsetky casti co mi ostanu na supke, postupne vyskrabkam |
![]() |
- z druhej casti vyberiem kostku (ak nechce ist, tak si pomozem lyzicou) a spravim tak isto ako v predchadzajucom bode |
![]() |
- tako pripravene avokadove polky nakrajem po dlzke a po sirke |
![]() |
- pripravene avokadove kocky pouzijem v salatoch |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (12.2.2010, 10:08) |
Ahoj ja som kúpila avokádo ale pravdu povediac som v rozpakoch. Je zelené na povrchu aj vnútri a má takú zvláštnu orechovú chuť. Ako spoznám, že je zrelé?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (12.2.2010, 19:52) |
Ahoj Lenka, zrele avokado je makke - cca ako makky (nie zhnednuty) banan. A ono chuti tak orechovo - takze to tvoje je asi fajn. Ak si ho uz prerezala, tak uz ho musis spapat; uz nedozrie. Avokado strasne rychlo oxiduje; hnedne na povrchu. Napr. ked chcem zjest len polku, tak druhu polku v supke a s kostkou poriadne pokvapkam citronom a dam do chladnicky - potom ked ho chcem zjest, tak ten trosicku zhnednuty vrch zrezem a zjem. Nezvyknem nechavat rozrezane avokado v chladnicke viac nez den; potom velmi zhnedne. Dobru chut a kludne sa este ozvi, ak potrebujes poradit Marcela |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (15.2.2010, 10:52) |
Ahoj Marcelka, to prvé avokádo som vyhodila, bolo totiž horké a kým som sa dopracovala k tebe tak už bolo také hnedé a nepekné, že ma od seba dradilo . Mám však ešte dva tak vyskúšam nejaké receptíky ak nájdem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (15.2.2010, 18:06) |
Ahoj Lenka, tak fakt dzim palce aby sa dalsie dva vydarili ! ! ! Daj vediet ako chutili A inac, ak ich chces dat niekomu ochutnat, co este avokado najedol a vaha, tak ho vidlickou popuc s jednym bananon - chuti to fakt super, taky mini zdravy dezertik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (18.2.2010, 11:04) |
Ahoj Marcelka, tak som to aj urobila. Zmiešala som avokáda, banán, kivi pridala som šťavu z pol citróna a k tomu vlažské orechy. Bolo to fajn kyselkavé a osviežujúce. Navrch som neodolala a dala som trocha šľahačky , to bolo fajn , zvyšok ma ešte čaká v chladničke a teším sa PAPA |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Marcela A. (mylove) ID 127626 (18.2.2010, 16:59) |
Ahoj Leni No ty si ale vymyselnicka To by ma nidky nenapadlo, takze takato maskrta na sladko Hlavne je s avokadom zacat, ked chuti par krat, tak to potom uz ide Ak budes mat este chut na dalsie sladke avokado, tak skus ten moj recept z datlami. Je to fakt uzasne mnam, aj ked musim uznat, ze foto (a ani skutocnost....) nevyzera najlakavejsie Taktiez, vela ludi je avokado len tak, prekrojene na polku s trochou majonezy - ako predjedlo. Zatial pa a tesim sa na tvoje dalsie experimenty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (25.2.2010, 10:33) |
Ahoj to avokádo som spapala celé ja ..bolo fajn ..tak uvidím ako sa s jeho prípravou posuniem ďalej papa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (12.2.2010, 10:47) |
Leni, malo by byt maksie, nie uplne tvrde, vtedy byva bez chuti mnam, ja ho lubim len osolene a pokvapkane citronovou stavou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (18.2.2010, 11:04) |
Už je pripravené a polovica zjedená  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.2.2010, 20:01) |
ďakujem, určite sa takýto super návod zíde  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |