. .. .. .. .. .. .
. .

AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-) - RECEPT 23286

Marcela A. (mylove) ID 127626
.
mimibazar.sk/mylove
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.12.2009
Naposledy: 27.5.2018 18:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 60
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-)


[ recept č. 23286 zo dňa  ]


AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

AVOKADO ,-)

POSTUP PRÍPRAVY

Takto si robim avokadove kocky, ked ich chcem dat do salatu.

Inak - ked chcem pouzit avokado, a nezalezi na estetike ,-) tak ho vyslovene osupem (ako pomaranc) a potom prerezem na poly, oddelim polky, vyberiem kostku a pouzijem avolado.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- prekrojit avokado po dlzke
- pokrutit vrchnu cast avokada, aby sa dala lahko oddelit od spodnej s kostkou
- takto pekne sa makkucke avokado rozdeli
- nemam rada velmi tmave bodky na avokade, tak ich davam prec (nie som expert na avokada, ale myslim si ze to sa uz zacina kazit.....)
- po odstraneni tmavych bodiek, zoberiem ostru lyzicu a vyslovene vyskrabnem avokado zo supky
- vsetky casti co mi ostanu na supke, postupne vyskrabkam
- z druhej casti vyberiem kostku (ak nechce ist, tak si pomozem lyzicou) a spravim tak isto ako v predchadzajucom bode
- tako pripravene avokadove polky nakrajem po dlzke a po sirke
- pripravene avokadove kocky pouzijem v salatoch


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< SUPER RYCHLY AROMATICKY SPAGETOVY SALAT | AKO PEKNE NAKRAJAT AVOKADO - PRE MAMICKY, KTORE ESTE NEVEDIA :-) | RUKOLOVY SALAT >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (12.2.2010, 10:08)
Ahoj ja som kúpila avokádo ale pravdu povediac som v rozpakoch. Je zelené na povrchu aj vnútri a má takú zvláštnu orechovú chuť. Ako spoznám, že je zrelé? :-o
ODPOVEDAŤ
Marcela A. (mylove) ID 127626 (12.2.2010, 19:52)
Ahoj Lenka, zrele avokado je makke - cca ako makky (nie zhnednuty) banan. A ono chuti tak orechovo - takze to tvoje je asi fajn.

Ak si ho uz prerezala, tak uz ho musis spapat; uz nedozrie. :-p

Avokado strasne rychlo oxiduje; hnedne na povrchu. Napr. ked chcem zjest len polku, tak druhu polku v supke a s kostkou poriadne pokvapkam citronom a dam do chladnicky - potom ked ho chcem zjest, tak ten trosicku zhnednuty vrch zrezem a zjem. Nezvyknem nechavat rozrezane avokado v chladnicke viac nez den; potom velmi zhnedne.

Dobru chut a kludne sa este ozvi, ak potrebujes poradit (L)

Marcela
ODPOVEDAŤ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (15.2.2010, 10:52)
Ahoj Marcelka,

to prvé avokádo som vyhodila, bolo totiž horké a kým som sa dopracovala k tebe ;-) tak už bolo také hnedé a nepekné, že ma od seba dradilo :^). Mám však ešte dva (Y) tak vyskúšam nejaké receptíky ak nájdem (H)
ODPOVEDAŤ
Marcela A. (mylove) ID 127626 (15.2.2010, 18:06)
Ahoj Lenka, tak fakt dzim palce (Y) (Y) (Y) aby sa dalsie dva vydarili ! ! ! Daj vediet ako chutili ;-) ;-) ;-) A inac, ak ich chces dat niekomu ochutnat, co este avokado najedol a vaha, tak ho vidlickou popuc s jednym bananon - chuti to fakt super, taky mini zdravy dezertik (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (18.2.2010, 11:04)
Ahoj Marcelka,
tak som to aj urobila. Zmiešala som avokáda, banán, kivi pridala som šťavu z pol citróna a k tomu vlažské orechy. Bolo to fajn kyselkavé a osviežujúce. Navrch som neodolala a dala som trocha šľahačky (pl), to bolo fajn (Y), zvyšok ma ešte čaká v chladničke a teším sa (H) PAPA
ODPOVEDAŤ
Marcela A. (mylove) ID 127626 (18.2.2010, 16:59)
Ahoj Leni :-) :-) :-) No ty si ale vymyselnicka ,-) To by ma nidky nenapadlo, takze takato maskrta na sladko :-p

Hlavne je s avokadom zacat, ked chuti par krat, tak to potom uz ide (H) Ak budes mat este chut na dalsie sladke avokado, tak skus ten moj recept z datlami. Je to fakt uzasne mnam, aj ked musim uznat, ze foto (a ani skutocnost....) nevyzera najlakavejsie ,-) ,-) ,-) Taktiez, vela ludi je avokado len tak, prekrojene na polku s trochou majonezy - ako predjedlo.

Zatial pa a tesim sa na tvoje dalsie experimenty ,-) ,-) ,-) ,-)
(L)
ODPOVEDAŤ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (25.2.2010, 10:33)
Ahoj to avokádo som spapala celé ja ,-)..bolo fajn :-)..tak uvidím ako sa s jeho prípravou posuniem ďalej :-$ papa
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (12.2.2010, 10:47)
Leni, malo by byt maksie, nie uplne tvrde, vtedy byva bez chuti (Y)
mnam, ja ho lubim len osolene a pokvapkane citronovou stavou
ODPOVEDAŤ
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (18.2.2010, 11:04)
Už je pripravené a polovica zjedená (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.2.2010, 20:01)
ďakujem, určite sa takýto super návod zíde (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu