. .. .. .. .. .. .
. .

Torta pre Karolínku - RECEPT 22995

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 26057 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Torta pre Karolínku


[ recept č. 22995 zo dňa  ]


Torta pre Karolínku


POTREBNÉ PRÍSADY

4 korpusy, ananásová plnka, čokokrém, marcipán

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUSY :8 vajec, 40 dkg cukru, 40 dkg hladkej múky, 20 PL vody,3 PL oleja, 2 balíčky prášok do pečiva, 2PL kakaa. Z týchto ingrediencií spravíme klasické piškótové cesto, ktoré rozdelíme do foriem.Na veľký plech dáme 1/6 časť cesta , do tortovej formy priemerom 16cm dáme 2/6časť cesta do ktorého primiešame 1PL kakaa, do tortovej formy priemerom 22 cm dáme zvyšok(3/6) cesta, ktoré upravím na mramorovú.

ANANÁSOVÁ PLNKA : 1 šľahačku (33%) + 1 stužovač do šľahačky + 2 PL pr. cukru vyšľaháme ,
1s. Zlatého Klasu + 1 s. vanilkového cukru uvaríme v šťave od ananásového kompótu (cca 3dcl) necháme vychladnúť. 250g masla a 15 dkg pr. cukru vyšľaháme a postupne spojíme uvareným pudingom, pridáme nadrobno nakrájané kúsky ananásu. Nakoniec ručne primiešame do plnky šľahačku.


ČOKOKRÉM : 3 vajce + 16 dkg čokolády na varenie + 16 dkg cukru uvaríme do husta, odstavíme a hneď pridáme 250 g masla, miešame kým sa maslo nerozpustí a necháme úplne vychladnúť. Do studenej hmoty pridáme ešte 125g masla a poriadne ju vyšľaháme.

MARCIPÁN : falošný marcipán - želatínová hmota + potravinárske farby


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


korpusy veľký -22cm , malý -16cm a nakrájané štvorčeky 10x10, 5x5 ( tie nevidno na obrázku)


upečené korpusy nachystané na plnenie


10x10


naplnené ananásovou plnkou


plnenie čokokrémom, naplnené korpusy ponatierame ešte čokokrémom


potiahnutá , ozdobená torta ešte bez Elmo


....


hotovo


Prierez celej torty ,bola dobrá :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< mrveničkovo tvarohová tortička | Torta pre Karolínku | Brokolicovo-sójové fašírky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika K. (Evelin) ID 143, mimibazar.sk/evelin (26.6.2010, 14:19)
neskutočne krááásne (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (3.6.2010, 23:31)
Perfektnááá (^) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.4.2010, 11:50)
Veľmi milučká krásavica (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra M. (len.petra) ID 23295 (8.4.2010, 11:26)
Nádhera (Y) (Y) (Y) ste šikulka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva D. (vavka) ID 15112 (5.2.2010, 21:31)
nááááádherná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (*) (*) (*) (sampus)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.2.2010, 9:27)
a este tie 5X5 ste z ako robila?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (5.2.2010, 11:50)
Z upečeného piškótového cesta mi vyšlo 9 štvorčekov 10x10 , zo 6ks som spravila kocku - tortu a 1ks 10x10 som rozkrojila na štyri diely tak som mala 4ks 5x5 a zvyšné 2 kusy mi (zajic) synátor .
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.2.2010, 9:25)
paci sa mi vasa torta a aj to ze ste napisali recept... vypada ze to zvladnem, len som nerobila este toru, teda potahovanu som nerobila a chcela by som od vas par rad... kolko suseneho mlieka a masla ste potrebovali na potahovu hmotu a aj cukru, vlastne vsetkeho co so do tej hmoty ide a este sa chcem opytat ze ten cokokkrem ako ste robili.... lebo sa bojim ze ked to zacnem varit len tak tak sa mi to zdrcne to vajicko.... tak poprosim o postup, budem vam vdacna.... chcem robit pre dcerky na 5 aprila, maju obe narodeniny.... v ten isty den..... :-) (flower) (^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (upravené 5.2.2010, 12:28)
Veronika , štvorce 5x5 mi vyšlo z piškótového cesto čo som upiekla na plechu. Na poťahovanie torty som potrebovala 1 1/2 dávku želatínovej hmoty. Recept na želatínovú hmotu ( 1 dávka):
15g práškovej želatiny najlepšia je jemne mletá ( Dr. Oetker), 55ml vody ,45ml tekutej glukózy ,15ml glycerínu, 750g jemného práškového cukru, aróma podľa chuti.
Tekutú glukózu si môžete urobiť aj doma : 64g glukopur ( dostanete ho v lekárni ) uvarite v 36g vody a necháte vychladnúť.
Postup prípravy :
Polovicu vody privedieme do varu a odstavíme . Do druhej polovičky vody pridáme želatínu (jemne mletú)a prilejeme do horúcej vody a miešame do rozpustenia. Potom pridáme glukózu a glycerín a miešame to,aby sa to prehrialo. Pomocou varešky vmiešame cukor do želatínovej zmesi až do chvíle, kedy sa začne robiť guľa, a potom preložíme na pocukrovanú dosku a vymiesime do hladkej, jemnej a bielej pasty bez trhlín. Skladujeme zabalené vo fólii.
Ja čokokrém varím na strednom ohni , za stáleho miešania uvediem do varu, a keď začne bublať tak ešte varím asi také 2 minútky a stále miešam. Potom odstavím z ohňa a pridám maslo, keď sa maslo úplne rozpustí dám krém dobre vychladnúť .Vychladnutý krém začnem šľahať s mixérom a po kúskoch ešte pridám 1/2 masla a krém je "na svete". Mne sa ešte nikdy vajíčko nedrclo. Prajem vám úspešné pečenie (^) a držím palce
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.2.2010, 17:20)
pre mna to bolo uz len tazke citat... hi *-), ale skusim to... dnes mi dosla perlet na tortu a ten leskly prach tak musim.... glycerin mam doma ale na nieco ine ho pouzivam :-D, ale pozrela som na nete uz a nejako to skusim... potom sem supnem fotku ak to zvladnem.... (^), dakujem moc
(F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.2.2010, 15:06)
super (^) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela D. (rebierko07) ID 56069 (3.2.2010, 12:09)
krasna vesela torticka, a je super, ze aj s receptom (clamp) (clamp) (clamp)dakujemeeee
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janette H. (janett117) ID 29131 (3.2.2010, 11:33)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína K. (katana) ID 41442 (3.2.2010, 10:11)
je perfekntá, milá, veselá (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (3.2.2010, 8:42)
ĎAKUJEM pekne (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (3.2.2010, 7:53)
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana S. (stalida) ID 38495, mimibazar.sk/stalida (2.2.2010, 22:55)
krasna,vesela torticka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera U. (Vierau) ID 24587, mimibazar.sk/vierau (2.2.2010, 20:56)
velmi pekna (^) (^) (^) Vdaka aj za recept (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (2.2.2010, 18:37)
krásna (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (2.2.2010, 18:15)
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam K. (Mikri) ID 50427, mimibazar.sk/mikri (2.2.2010, 14:10)
krásna (Y) (^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (2.2.2010, 14:09)
jejo.... konecne aj s receptom.... odkladam si a urcite skusim.... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva F. (Evkaf) ID 133841 (2.2.2010, 13:29)
krasna (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu