Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Torta pre Karolínku
[ recept č. 22995 zo dňa 2.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 korpusy, ananásová plnka, čokokrém, marcipán
POSTUP PRÍPRAVY
KORPUSY :8 vajec, 40 dkg cukru, 40 dkg hladkej múky, 20 PL vody,3 PL oleja, 2 balíčky prášok do pečiva, 2PL kakaa. Z týchto ingrediencií spravíme klasické piškótové cesto, ktoré rozdelíme do foriem.Na veľký plech dáme 1/6 časť cesta , do tortovej formy priemerom 16cm dáme 2/6časť cesta do ktorého primiešame 1PL kakaa, do tortovej formy priemerom 22 cm dáme zvyšok(3/6) cesta, ktoré upravím na mramorovú.
ANANÁSOVÁ PLNKA : 1 šľahačku (33%) + 1 stužovač do šľahačky + 2 PL pr. cukru vyšľaháme , 1s. Zlatého Klasu + 1 s. vanilkového cukru uvaríme v šťave od ananásového kompótu (cca 3dcl) necháme vychladnúť. 250g masla a 15 dkg pr. cukru vyšľaháme a postupne spojíme uvareným pudingom, pridáme nadrobno nakrájané kúsky ananásu. Nakoniec ručne primiešame do plnky šľahačku.
ČOKOKRÉM : 3 vajce + 16 dkg čokolády na varenie + 16 dkg cukru uvaríme do husta, odstavíme a hneď pridáme 250 g masla, miešame kým sa maslo nerozpustí a necháme úplne vychladnúť. Do studenej hmoty pridáme ešte 125g masla a poriadne ju vyšľaháme.
MARCIPÁN : falošný marcipán - želatínová hmota + potravinárske farby
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
korpusy veľký -22cm , malý -16cm a nakrájané štvorčeky 10x10, 5x5 ( tie nevidno na obrázku)
![]()
upečené korpusy nachystané na plnenie
![]()
10x10
![]()
naplnené ananásovou plnkou
![]()
plnenie čokokrémom, naplnené korpusy ponatierame ešte čokokrémom
![]()
potiahnutá , ozdobená torta ešte bez Elmo
![]()
....
![]()
hotovo
![]()
Prierez celej torty ,bola dobrá :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.4.2010, 11:50) |
Veľmi milučká krásavica  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra M. (len.petra) ID 23295 (8.4.2010, 11:26) |
Nádhera ste šikulka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva D. (vavka) ID 15112 (5.2.2010, 21:31) |
nááááádherná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.2.2010, 9:27) |
a este tie 5X5 ste z ako robila? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (5.2.2010, 11:50) |
Z upečeného piškótového cesta mi vyšlo 9 štvorčekov 10x10 , zo 6ks som spravila kocku - tortu a 1ks 10x10 som rozkrojila na štyri diely tak som mala 4ks 5x5 a zvyšné 2 kusy mi synátor . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.2.2010, 9:25) |
paci sa mi vasa torta a aj to ze ste napisali recept... vypada ze to zvladnem, len som nerobila este toru, teda potahovanu som nerobila a chcela by som od vas par rad... kolko suseneho mlieka a masla ste potrebovali na potahovu hmotu a aj cukru, vlastne vsetkeho co so do tej hmoty ide a este sa chcem opytat ze ten cokokkrem ako ste robili.... lebo sa bojim ze ked to zacnem varit len tak tak sa mi to zdrcne to vajicko.... tak poprosim o postup, budem vam vdacna.... chcem robit pre dcerky na 5 aprila, maju obe narodeniny.... v ten isty den.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (upravené 5.2.2010, 12:28) |
Veronika , štvorce 5x5 mi vyšlo z piškótového cesto čo som upiekla na plechu. Na poťahovanie torty som potrebovala 1 1/2 dávku želatínovej hmoty. Recept na želatínovú hmotu ( 1 dávka): 15g práškovej želatiny najlepšia je jemne mletá ( Dr. Oetker), 55ml vody ,45ml tekutej glukózy ,15ml glycerínu, 750g jemného práškového cukru, aróma podľa chuti. Tekutú glukózu si môžete urobiť aj doma : 64g glukopur ( dostanete ho v lekárni ) uvarite v 36g vody a necháte vychladnúť. Postup prípravy : Polovicu vody privedieme do varu a odstavíme . Do druhej polovičky vody pridáme želatínu (jemne mletú)a prilejeme do horúcej vody a miešame do rozpustenia. Potom pridáme glukózu a glycerín a miešame to,aby sa to prehrialo. Pomocou varešky vmiešame cukor do želatínovej zmesi až do chvíle, kedy sa začne robiť guľa, a potom preložíme na pocukrovanú dosku a vymiesime do hladkej, jemnej a bielej pasty bez trhlín. Skladujeme zabalené vo fólii. Ja čokokrém varím na strednom ohni , za stáleho miešania uvediem do varu, a keď začne bublať tak ešte varím asi také 2 minútky a stále miešam. Potom odstavím z ohňa a pridám maslo, keď sa maslo úplne rozpustí dám krém dobre vychladnúť .Vychladnutý krém začnem šľahať s mixérom a po kúskoch ešte pridám 1/2 masla a krém je "na svete". Mne sa ešte nikdy vajíčko nedrclo. Prajem vám úspešné pečenie a držím palce |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.2.2010, 17:20) |
pre mna to bolo uz len tazke citat... hi , ale skusim to... dnes mi dosla perlet na tortu a ten leskly prach tak musim.... glycerin mam doma ale na nieco ine ho pouzivam , ale pozrela som na nete uz a nejako to skusim... potom sem supnem fotku ak to zvladnem.... , dakujem moc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.2.2010, 15:06) |
super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela D. (rebierko07) ID 56069 (3.2.2010, 12:09) |
krasna vesela torticka, a je super, ze aj s receptom dakujemeeee |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína K. (katana) ID 41442 (3.2.2010, 10:11) |
je perfekntá, milá, veselá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (3.2.2010, 8:42) |
ĎAKUJEM pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera U. (Vierau) ID 24587, mimibazar.sk/vierau (2.2.2010, 20:56) |
velmi pekna Vdaka aj za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (2.2.2010, 14:09) |
jejo.... konecne aj s receptom.... odkladam si a urcite skusim....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva F. (Evkaf) ID 133841 (2.2.2010, 13:29) |
krasna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |