Slavka H. (Archaa) ID 84161 |
 |
Oblasť: NĚMECKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 26.2.2009 |
Naposledy: 23.9.2019 13:55 |
Aktualizácia: 12.10.2010 16:19 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
MOJE FANY KNEDLE K CERVENEJ KAPUSTE
[ recept č. 22965 zo dňa 1.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
12rozkov(najlepsie z predosleho dna)* 3dl mlieka* stipka soli* 4 PL oleja* 1 stredne velka cibula* 4 vajcia* 1 PL posekanej petrzlenovej vnate* 1/2 balicka PDP* 100g sampinonov(moze byt aj z konzervy)
POSTUP PRÍPRAVY
Tieto knedle su moj tajny JOLIK,ktory vytiahnem, ked cakam vzacnych hosti.Maju vzdy nenormalny uspech,preto ho pridavam do svojich receptov.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Rozky alebo zemle pokrajame na male kocky |
![]() |
ocistenu,nadrobno nakrajanu cibulu spenime na oleji a podusime s ocistenymi pokrajanymi sampinonmi a pridame to k pecivu |
![]() |
v mlieku rozslahame vajcia,pridame sol,PDP, |
![]() |
petrzlenovu vnat a premiesame s masou s pecivom |
![]() |
hmotu polozime na navlhceny obrusok-gazu a sformujeme do podlhovasteho tvaru.Obrusok s hmotou zvinieme a na koncoch a v prostriedku mozeme este previazat aj motuzom.Ja len zviazem pevne gazu,ale to zalezi od velkosti knedlikov a formy i gazy. |
![]() |
zaviazanu knedlu este na doske doformujeme a vlozime do vriacej vody, kde ju varime 25min |
![]() |
po uvareni knedlu ihned vybalime, aby sa neprilepila na gazu a pomastime ju bud olejom alebo roztopenym maslom |
![]() |
podavame s divinou,k pecenemu mäsu,s cervenou kapustou k pecenej husi,kacici kuratu.Ja som dnes na obed nerobila z celej davky,takze nech vas nemyli moje mnozstvo,vam by mali vyjst z tohto asi 4 pekne sulocky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (1.2.2010, 19:46) |
Ach jaj, toto sú útoky na chuťové poháriky .... veď taká knedľa sa dá aj sama jesť, alebo taká potretá husacím tukom .... no mňam, už prehĺtam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (1.2.2010, 19:47) |
No veru Evka,aj sama sa da jest,je uuuzasnaaaaaaaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.2.2010, 19:41) |
Slavka, vyzera to velmi chutne, same dobrotky v knedlicke ja som knedlu este v zivote nerobila, tato tvoja mi ale urcite zostane v pamati ked sa na to raz odhodlam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (1.2.2010, 19:45) |
Eviiiiiiii to zvladnes lavou zadnou a ver mi nebudes lutovat,ked tuto knedlu ochutnas uz inu nebudes chciet naozaj budem sa tesit na tvoj komentarik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (1.2.2010, 18:41) |
Slávka, musí to byť fajnotka Tiež máme radi rožkové knedle, určite ich vyskúšam aj v tejto Tvojej verzii Ďakujem za super nápadík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (1.2.2010, 18:42) |
Neni zac Adkaaaaaaaaaa,tesim sa ze vyskusas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.2.2010, 18:15) |
tak Slávka, toto je veľmi zaujímavý receptík - ešte som nejedla knedlíky v kombinácii so šampiňónmi a veru ma to mooc zaujalo /ja práve normálnu knedľu nemusím, skor takéto mňaminy - z rožkov a zemiakov/ - tak určite raz vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (1.2.2010, 18:20) |
veru tak Matka ja knedliky nepapam a takto si pripravim vlastne este aj z domacich celozrnych rozkov co sa zvysia a upozornujem ze suuu straaaaaasne mnamkove. vyskusaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |