. .. .. .. .. .. .
. .

...thajska zeleninova polievka s kuracim masom... - RECEPT 22720

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 26145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


...thajska zeleninova polievka s kuracim masom...


[ recept č. 22720 zo dňa  ]


...thajska zeleninova polievka s kuracim masom...


POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia (prso) * mrkva * karfiol * por * limetova stava * zazvor * slepaci bujon * kokosove mlieko (light) * olivovy olej * MCK

POSTUP PRÍPRAVY

...mali to byt cestoviny s omackou a kuracim masom, ale kedze ja mam dnes cely den pomyleny, zabudla som, ze v chladnicke na mna opustene cakalo jedno chabe kuracie prsicko..tak som sa v rychlosti rozhodla pre zeleninovu polievku inspirovanu Thajskom..a neobanovala som! :)

Postup nafoteny nie je, popri vareni som postihala asi vsetko, co mi prislo pod ruky, takze fotky by to boli velmi chaoticke. Dufam, ze postup bude zrozumitelny, nie je to nic zlozite:

1. Kuracie prsicko som nakrajala na malinkate kusky, ocistila mrkvu, nakrajala na kolieska. Ocistila a nakrajala som porik a podobne to dopadlo aj s karfiolom.
2. Na olivovom oleji som osmahla kuracie maso, k tomu porik, mrkvu a karfiol. Okorenila, namrvila bujon, zaliala vodou tak, aby vsetko bolo akuratne ponorene a nechala dusit do polomakka (ale kludne mozete aj do makka, ako mate radi).
3. Dalej som pridala stavu z jednej limety a nastruhala asi 5 cm zavzoru (ci dumbieru?).
4. Nakoniec som vmiesala kokosove mlieko light (z plechovky), nechala prevriet a bolo.
tipy: Ak je polievka na vas vkus prilis riedka, zahustite trochou muky rozhabarkovanej v troske vody. Ak mate radi pikantnejsie, pridajte chilli. Doporucujem podavat s tanierikom ryze.

*Dobru chut*
<< Tvarohové fánky | ...thajska zeleninova polievka s kuracim masom... | Charlota >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 23:19)
Evulka, polievocka vyzera uplne super (Y) Len ked ti moji moc na mliecne nie su :-( a pre samu sa mi nechce a ani neviem uvarit pre jednu osobu. ;-) Dobre si to vymyslela (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (28.1.2010, 12:56)
(F) (F) (F) (F) dakujem Adrilienka :-) :-) tato polievocka mala byt povodne "privarok" a k tomu ryza, ale zadarilo sa mi to akesi redsie, (asi koli tomu ligt kokosovemu mlieku, bolo riadne vodnate :))) a ryza sa mi uz varit nechcela, takze bola polievka ;-) ked varim len pre seba, tak si narobim zasoby do mraznicky a potom uz len vytahujem krabicky s hotovym jedlom a beriem so sebou do robotky :-) :-) :-) pekny den Adka (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.1.2010, 22:00)
Polievočka vyzerá super!!! A rýchlovka, však? V takej zime dobre zahreje, mne tiež teraz nešmakujú samotné šaláty a v lete si bez nich deň neviem predstaviť, už aby tu bolo leto a teplučko... (plaz) (leto) (kolo) (plavec) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (27.1.2010, 22:34)
Darinka dakujem, ani nehovor moja, ja tiez tuzobne ocakavam prvy jarny den, ked uz teplo nie, tak aspon naznak, ze sa k tomu priblizujeme ;-) (plaz) polievocky varim najma v zime, to je fakt, bez nich by som tuto dlhu a tuhu zimu neviem ako zvladla (zima) v lete si tu zase mozeme podavat receptiky na salatiky, strasne sa uz na to tesim (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 20:22)
a co je to tam take zelene na to krasnom mini tanieriku na touste? :-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (27.1.2010, 21:19)
Lubka to zelene na chlebiku je rozpucene prezrete avokado, jedavam to teraz namiesto masla/syru, lebo mliecne vyrobky moje creva odmietaju 8-| ale je to vyborne, mozem jedine odporucit (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (27.1.2010, 20:07)
Včera to bolo na slovenskú nôtu a dnes sa to tu exotikou hmýri :-) Evka polievočka vyzerá fajnovo a keď nič iné nezdvihne náladu tak výborná polievka určite (aspoň v mojom prípade) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (27.1.2010, 21:17)
(F) (F) (F) suhlasim Andrejka, dobra polievka je liek na vsetky boliestky (Y) (Y) my sa dnes snazime "rozchodit" snehovu kalamitu, sme premzrnuti do spiku kosti (zima) :^) ale na dobru noc si aspon strgneme a zahrejeme sa dobrou whisky, dnes na to teda mame padny dovod ;-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (28.1.2010, 20:57)
:-D ta snehová kalamita práve dnes dorazila ku nám od vianoc u nás nesnežilo všade dookola len u nás nie, na horách len slabý poprašok...práve som poodhrňala sneh už len tá whisky mi chýba ;-) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (27.1.2010, 18:30)
Evulik,vidis ,ze dnes mame obe exoticke chute :-) :-)u vas Thajsko,u nas India...prave dovaram,tak uz sa tesim na degustaciu :-) :-)ale thajskou polievockou nepohrdnem za ziadnych okolnosti :- (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (27.1.2010, 18:50)
(F) (F) (F) Matka, moja spriaznena thajska dusicka (F) (F) (F) ;-) vzdy si na teba spomeniem, ked robim nieco na thajsku notu ;-) :-) :-) :-) fiha, u vas je dnes India? :-p to musi byt jednoznacne velka dobrota, som zvedavaaa (Y) (Y) (Y) tesim sa na receptik (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu