ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Hrnčekové žemľové knedle
[ recept č. 22704 zo dňa 27.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 hrnčeky hrubej múky, 1 lyžička kypr.prášku, 2 žemle alebo rožky, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, štipka soli a tuk na vymastenie hrnčekov, 4 štrvťlitrové hrnčeky ja som tento krát cesto dala do srnčieho chrbta do ktorého som použila dvojitú dávku
POSTUP PRÍPRAVY
1. V mise zmiešame múku s PDP a na kocky pokrájané žemle alebo rožky. Pridáme v mlieku rozmiešané žltky, posolíme a vypracujeme cesto. 2. Cesto zľahčíme tuhým snehom z bielkov a plníme ním 4 štvrťlitrové hrnčeky dobre vymastené tukom, a to iba do dvoch trtín, pretože pri varení cesto zväčší svoj objem 3. Hrnčeky vložíme do väčšieho hrnca s vodou, ktorá by mala siahať asi do ich polovice a prikrijeme. 4. varíme asi 30 minút, potom do stredu pichneme špajdlu či je suchá ak áno knedle sú uvarené. 5. krájame na plátky a podávame ako prílohu k mäsu a omáčkam.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
v srnčiom chrbte
po vyklopení
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (27.10.2010, 18:41) |
Dobry napat robit knedlik vo forme. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.1.2010, 20:00) |
formička je ozaj krásna a je to aj super nápad |
ODPOVEDAŤ |
| Vlasta B. (Vlasta77) ID 90103 (27.1.2010, 12:58) |
srnči chrbat mam z domácich potrieb. je porcelánový a využívam ho pri každej možnej príležitosti t.j. knedle, fašírka, pečenie.....mám aj kovový no od kedy mám tento, ten druhý ani nevyužívam. |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 10:36) |
a tieto hrncekove hnedliky robim,ine ani nie!Mne chutia ovela viac |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 10:35) |
a ja chcem taku formicku ,odkial ju mas? |
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (27.1.2010, 9:29) |
super a tej forme si tiez varila 30minut ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Vlasta B. (Vlasta77) ID 90103 (27.1.2010, 12:58) |
aj v tejto no kontrolovala som to už od 20-25 min. |
ODPOVEDAŤ |