. .. .. .. .. .. .
. .

Hrnčekové žemľové knedle - RECEPT 22704

Vlasta B. (Vlasta77) ID 90103
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.4.2009
Naposledy: 23.2.2015 10:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Hrnčekové žemľové knedle


[ recept č. 22704 zo dňa  ]


Hrnčekové žemľové knedle


POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky hrubej múky, 1 lyžička kypr.prášku, 2 žemle alebo rožky, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, štipka soli a tuk na vymastenie hrnčekov, 4 štrvťlitrové hrnčeky ja som tento krát cesto dala do srnčieho chrbta do ktorého som použila dvojitú dávku

POSTUP PRÍPRAVY

1. V mise zmiešame múku s PDP a na kocky pokrájané žemle alebo rožky. Pridáme v mlieku rozmiešané žltky, posolíme a vypracujeme cesto.
2. Cesto zľahčíme tuhým snehom z bielkov a plníme ním 4 štvrťlitrové hrnčeky dobre vymastené tukom, a to iba do dvoch trtín, pretože pri varení cesto zväčší svoj objem
3. Hrnčeky vložíme do väčšieho hrnca s vodou, ktorá by mala siahať asi do ich polovice a prikrijeme.
4. varíme asi 30 minút, potom do stredu pichneme špajdlu či je suchá ak áno knedle sú uvarené.
5. krájame na plátky a podávame ako prílohu k mäsu a omáčkam.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


v srnčiom chrbte


po vyklopení



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< slávnostný stôl | Hrnčekové žemľové knedle | Košík >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (27.10.2010, 18:41)
Dobry napat robit knedlik vo forme.
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.1.2010, 20:00)
formička je ozaj krásna a je to aj super nápad (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Vlasta B. (Vlasta77) ID 90103 (27.1.2010, 12:58)
srnči chrbat mam z domácich potrieb. je porcelánový a využívam ho pri každej možnej príležitosti t.j. knedle, fašírka, pečenie.....mám aj kovový no od kedy mám tento, ten druhý ani nevyužívam.
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 10:36)
a tieto hrncekove hnedliky robim,ine ani nie!Mne chutia ovela viac ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 10:35)
a ja chcem taku formicku (Y),odkial ju mas?
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (27.1.2010, 9:29)
super a tej forme si tiez varila 30minut ? (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Vlasta B. (Vlasta77) ID 90103 (27.1.2010, 12:58)
aj v tejto no kontrolovala som to už od 20-25 min.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu