končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
TORTY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 293 návštěvníkov)Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta[ recept č. 22673 zo dňa 25.1.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Spodny korpus: 150 g polohr. muky, 60 g cukru (moze byt jemna krupica), 60 g masla, 1 KL PRDOPEC.(PRDOPEC=prasok do peciva), 1 vajce Piskota: 5 vajec, 5 PL kopcovitych cukru, 5 PL zarovnanych polohr. muky, 1 PL kakaa, stipka soli do bielok. K trojakej plnke: 600 ml slahackovej smotany ( ja som mala 2x284ml a bohate stacilo), 3 smetafixy, 750 g mascarpone ( ja som pouzila tvaroh Quark), 200 g horkej cokolady, 200 g bielej (prip. mliecnej) cokolady, 250 g gastanoveho pyre, 1-2 PL rumu (prip. rumova esencia) 2PL pr. cukru, papier na pecenie, tortova forma s odopinatelnym bokom o priemere 24 cm, dva cukrarenske sacky (ak nemate dva , posluzia aj z tvrdsieho igelitu, prip euroobal) POSTUP PRÍPRAVY Na tuto torticku som sa odhodlavala dost dlho. Nakoniec odvaha prisla. Viem, viem, ze vzhladovo sa mi moc nevydarila. Iste, keby ju robila robila napr. Evulqa T., tak by vzhladovo vyzerala urcite omnoho lepsie. Nepodarila sa mi moc ta spirala na priklope. Ruky sa mi triasli ako nejakej alkacke a to mi ten moj drahy ani len poldeci neulial, aby mi robota isla lepsie. Aspon by som sa mala naco vyhovorit:). No, koniec koncov nemienim ju prihlasit na Miss torta:), ani do ziadnej inej sutaze, ale jej famozna chut mi neda, aby som sa s vami nepodelila o tento skvely receptik OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI najprv si pripravime cesto na spodok torty: vsetky suroviny zahnetieme v miske a spracujeme cesto spracovane cesticko z papiera na pecenie vystrihneme koleso na dno tortovej formy ( v mojom pripade 24 cm) , polozime nan cesto a prikryjeme dalsim papierom na pecenie a vyvalkame podla tvaru spodneho papiera kruh vyvalkane cesto. Ak vyvalkane cesto nie je uplne podla papiera, nic si z toho nerobte, vo vnutri formy si to rukami upravite do pozadovaneho tvaru:) vyvalkane cesto aj s papierom prelozime do tortovej formy, rucickami upravime do pozadovaneho tvaru a pekne krasne popichame vidlickou, aby sa nam pri peceni neoduvalo pecieme do svetlo ruzova pri 190 stupnoch cca 15 minut. Odsledujte si to podla svojej rury, aby ste moc nevysusili cesto lebo bude tvrde!!!!!!!!!!! vyhodte tortovu formu na balkon alebo terasu, nech ochladne lebo ju este budeme potrebovat. No a ideme na piskotove cesto: bielka so stipkou soli vyslahame. Ked su dobre naslahane pridame cukor a dalej slahame min. 3 minuty, kym nie su bielka krasne biele, leskle a metlicky nechavaju v snehu stopu primiesame zltka, mozeme metlickami, ale uz iba na najnizsich obratkach pridame preosiatu muku a uz iba rucne premiesame piskotove cesto rozdelime na polovicu a do jednej pridame 1 PL preosiateho kakaa (najlepsie holandske, aby pasiky pekne vynikli) no a teraz ten moj nepodarok:(. Toto je piskota na priklop torty. Takze piskotove cesto sme si rozdelili na dve polovice a kedze nemam dve cukrarenske vrecka, tak som pouzila obycajne igelitove sacky, take hrubsie. Do jedneho som naplnila tmave cesto , ale nie vsetko naraz, aby to v tom sacku dlho nestalo, zhruba polovicu) a do druheho svetle cesto, tiez zhruba polovicu. Postavila som ich do vyssieho pohara a spicku som odstrihla az tesne pred pouzitim , teda kreslenim,ci striekanim, ci ako chcete:)Opat vystrihla z papiera na pecenie kruh a vystalala nim spodok uz vyssie spomenutej tortovej formy. No a tmavym cestom som nakreslila pomocou toho sacku ( samozrejme, ze uz som si roztek odstrihla:) ) spiralu a potom som svetlym cestom vyplnila medzery. No a tu sa mi ta ruka tak triasla, ale fakt som nic nepila::) supla som kruh do rury iba 8-10 min. pri 190 stupnoch. Opat pozor!!!!! piskota sa nesmie dlho piect, inak sa vysusi. Takze kruh sa pecie a zacala som s pasikmi. Teda este pred pecenim som si pripravila plech opat s papierom na pecenie. Odmerala som si vnutorny okraj tortovej formy ( v mojom pripade 6,5cm) x 2 , cize 13 cm a 2cm som pridala lebo piskota pri peceni sa trochu stiahne takze spolu 15 cm od okraja plechu. Natiahla som si ceruzkou na opacnu stranu papiera ciaru ako voditko. Obvod tortovej formy nejakych 75 cm. Plech mal dlzku 40 cm, takze tam bola aj nejaka ta rezerva na zarovnanie piskoty po upeceni. A znovu tahala som tmavym cestom take sikme ciary do dlzky tych 15 cm. Bielym cestom som vyplnila medzery. Znovu pecieme iba 8-10 min., tak ako kruh. sorry, trosku rozmazane foto, ale tak to vyzeralo pred pecenim pasikovanej piskoty tu su uz pasiky zarovnane, rozdelene na polovicu a cakaju na umiestnenie do tortovej formy:) z cesta, ktory tvori spodok torty sme stiahli papier, umiestnili na tortovy tanier,prip. tacku a opat pripneme okolo upeceneho korpusu odopinatelny bok tortovej formy. Boky vystelieme upecenym pasikavym piskotovym cestom (dobre natesno). Tak, a mame torticku pripravenu na plnenie vyslahame slahackovu smotanu so smetafixom. Ja som smetafix nepouzila lebo v UK je taka suprova slahacka, ze tu naozaj vyslahate do velmi tuha bez smetafixu. Pre zijucich v UK Elmea modra s jahodou 284 ml. Vyslahanu slahacku odlozime do chadnicky. Ja som ani cukor nepridavala,pretoze podla ostatnych ingredienici som usudila, ze to nie je nevyhnutne horku cokoladu roztopime nad parou. Dajte pozor, aby sa vam dno kajstrolika nedotykalo vriacej vody a iba velmi kratko, aby nebola prilis horuca. Obcas premiesajte, odstavte zo sporaka mascarpone ( v mojom pripade Quark, ale myslim, ze ked pouzijete taky jemnucky tvaroh, kedysi bol dostat v takom baleni ako maslo, uz som akosi zabudla nazov, tak to bube OK) rozmiesat, pridat ochladenu, ale nie stuhnutu cokoladu,preslahat metlickami do vzniknutej cokoladovej masy opatrne zamiesame 1/3 slahacky natrieme cokoladovu plnku do pripravej torty a odlozime do chladnicky tak a ideme na druhu plnku: gastanove pyre rozpucime v miske vidlickou, pridame 1-2 PL rumu (prip. rum. esencie) 1-2 PL praskoveho cukru (ochutnajte ako vam vyhovuje, ja som mala take v konzerve uplne bez prichute a na Slovensku sa vacsinou predava madarske a to je uz aspon trochu ochutene) pridame dalsie mascarpone preslahame metlickami a nakoniec uz len rucne jemne zamiesame druhu tretinu slahacky. Opatrne natrieme na tu cokoladovu plnku, tak , aby sa nam plnky nepomiesali. Bolo to dost tuhe, ja som s tym nemala problem. ( tu mi vypadlo jedno foto) a opat odlozime do chladnicky tak a ideme na poslednu plnku: dame roztopit bielu cokoladu opat postup ako pri horkej cokolade. Do rozmiesaneho mascarpone pridame roztopenu bielu cokoladu, preslahame metlickami. Namiesto bielej cokolady mozete pouzit aj mliecnu, no ja som sa rozhodla pre bielu a myslim, ze to bolo dobre rozhodnutie. Chut horkej cokolady prepojena rumovo-gastanovym pyre a korunovana sladkou chutou bielej cokolady, tak toto je ta famoznost chuti nakoniec zamiesame poslednu tretinu slahacky, ale uz iba rucne natrieme na gastanovu plnku. Ak mate doma visne, mozete ich namocit do rumu a popichat do gastanovej plnky a az potom natriet poslednu plnku. Ja som nemala, tak som nedala posledna plnka natreta,az po okraj, aby sa priklop "prilepil" polozime priklop na tortu a to tak, ze ta strana, z ktorej sme stiahli papier na pecenie, tak bude hore, pretoze je rovnejsia. Jemnucko popritlacame korpus ku kremu, ale ozaj iba jemnucko. Odlozime trochu stuhnut do chladnicky , moja sa chladila asi dve hodky, viac sme nevydrzali:) pred podavanim poprasime praskovym cukrom cez sitko tak na zaver: hodnotim ako famoznu chut, pre ktoru sa oplatilo stravit v kuchyni s mensimi prestavkami cca 3 hod.. Torta je velmi syta a aj ked je tam vela plnky, tak nie je tazka, pretoze to nie je maslova plnka, ale tvarohova. Mozno sa vam bude zdat , ze je to velmi narocne na pripravu, ale to len vyzera tak, pretoze som sa snazila velmi podrobne opisat postup. Ja som bola inspirovana iba vyslednou fotografiou, takze som nevedela ani co a ako mam robit. Len som si domyslela a okrem tej krivolakej spiralky na priklope... no, ale ved posudte same pridavam pre Eriku a ostanych v UK foto gastanoveho pyre, ktore som pouzila. Hladajte ho pri masovych, paradajkovych, fazulovych konzervach, nie pri ovocnych OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 179 (zobrazuje sa 141-160) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
Maja c. (macis) ID 63536 (26.1.2010, 9:34) | |
neskutočná torta, načo toľko skromnosti... je uchvatnáááá toto musím vyskušať... dakujem za inspiracie...ved ja mam v uložených receptoch len tie tvoje | |
ODPOVEDAŤ |
NINA R. (nina003) ID 366 (26.1.2010, 9:33) | |
koonečne sa tu nájdu aj chutné torty.Už by stačilo prezdobených umelých hmôt. táto vyzerá vynikajuco.ked bude viac času určite vyskúšam. | |
ODPOVEDAŤ |
Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (26.1.2010, 9:21) | |
mňa by také myšlienkové pochody, ako urobiť túto nádheru, vôbec nenapdli nádherná , už aby bolo po refluxovej diéte a môžeme skúsiť krásny fotopostup | |
ODPOVEDAŤ |
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (26.1.2010, 9:14) | |
Bože Adrika toto mi nerob už som sa chystala na tú tvoju bodkovanú (ale na celý plech) a teraz toto To je taaaaakáááááá efektná tortička a aká chuť to musí byť Tvoje postupy nemajú chybu No už aj archivujem a čím skôr vyskúšam. | |
ODPOVEDAŤ |
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (26.1.2010, 8:47) | |
krásne dielo!!!!!!!!!! škoda, že nemám nervy sa s tým babrať.... | |
ODPOVEDAŤ |
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (26.1.2010, 8:32) |
uuuuuuuzzasnaaaa famozna |
ODPOVEDAŤ |
Andrea L. (akja73) ID 88084 (26.1.2010, 8:32) | |
Krásny postup a vyzerá úžasne | |
ODPOVEDAŤ |
Klaudia Z. (Dia76) ID 48843 (26.1.2010, 8:11) | |
Adrika ,krásna torta ,super postup ukládám si do zbierky a raz určite vyskúšam A lutujem že som večer nemala zapnutí PC super náladička tu bola | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.1.2010, 21:13) | ||
Jaaj Klaudika veru bola. Este som mala hadam len tretiu foto nahodenu a baby uz boli veeelice nerpezlive. Teda rozruch tu narobili poriadny a to si predstav, ze som vahala, ci ju vobec sem dat. Ked vies, ja som iba taky amater a oproti tym vasim nadhernym klenotom, ktore tu vkladate, tak moj umelecky prejav.... , no radsej nekomentujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarina B. (kaca868) ID 38364 (26.1.2010, 8:02) | |
no to je nááádherná super, parádne dielko | |
ODPOVEDAŤ |
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (26.1.2010, 7:53) | |
Mňaaaaaaaam, tlačím si recept, veď raz isto bude príležitosť Adrika, vďaka za exkluzívny kúsok do zbierky receptov | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.1.2010, 7:42) | |
Aďka tak klobúk dolu pred tvojou šikovnosťou | |
ODPOVEDAŤ |
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (26.1.2010, 7:21) | |
...vyzera bozsky, hned by som si dala... | |
ODPOVEDAŤ |
Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (26.1.2010, 7:17) | |
toľko piplačky s ňou až by mi bolo ľúto ju zjesť perfektná | |
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (26.1.2010, 7:13) | |
fiiha,to je ale paraaaaaadne torta,Adrika nemam slov | |
ODPOVEDAŤ |
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (25.1.2010, 23:52) | |
tak tomuto hovorim vysoka skola pecenia!!! ale akoze je uzasna, si sikovna! | |
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (25.1.2010, 23:49) | |
Tak Adrianka to je TOOOOORRTTTTTAAA neviem či by som ja mala nervy na takú piplačku fúúúha ale je náádherná a určite výborná vyzerá veľľká keď to tu vidím .... moja malá bude mať narodeniny ... je fakt na spapanie !!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Eva N. (leskot) ID 98318 (25.1.2010, 23:41) | |
B O M B A !!!!!!!!!! |
|
ODPOVEDAŤ |
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (25.1.2010, 22:52) | |
Adrikaaaa... mňaaaaaaaaam.... , robíš tu neskutočné chúťky takto v neskorej hodine... , torta vyzerá supeeeer, už si predstavujem tú chuť...mňamiky... . Inak takúto piškótu ako máš na bokoch som už aj ja chcela vyskúšať a nafotiť, si ma predbehla.... videla som ju už dávno v jednej nemeckej Burde, len naplnená bola ináč a nemala ten twisterový vrchnák... No krásna je , si šikulka |
|
ODPOVEDAŤ |
veronika r. (venora) ID 67574 (25.1.2010, 22:44) | |
Gratulujem, toto je fakt úúúúúúúúúúžasnáááááááááááááá torta a to si ju tu nehcela vkladať???!!!! Krajšiu som nevidela. |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (25.1.2010, 22:41) | |
Uf, to bola fuska nahodit ten receptus. Dufam, ze ste sa dockali a ak nie, tak uz vam neutecie, zajtra vas tu pocka. Dakujem za mile a usmevne komentariky. Aj za slova pochvaly. Ja som mala dilemu, ci to sem vobec davat, pri tych neskutocnych umelckych dielach, co som vkladaju tie naozajstne sikulky, ale podla vasich reakcii si myslim, ze som sa rozhodla spravne. Este raz dakujem. Zelam dobru nocku a pekne snicky, mile MMB-acky | |
ODPOVEDAŤ |
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (26.1.2010, 8:14) | ||
Adrika!...musím Vám napísať.,.že je to úžasnéééééééééééééééééé PANE BOžE..NO.VERU..7.03.BUDEM MAT..NARODKY..TAK ISTO..UPEčIEM.. | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (25.1.2010, 22:45) | ||
Adrika,ja som počkala aj keď už .Si neskutočná šikuľka a bolo by škoda,nedať sem aj tento receptík ...Výsledok je naozaj dokonalý | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.1.2010, 22:46) | |||
veru,veru. a ostatne baby, poutierat posledne slinky,ktore nestihli zachnut na brade a hajde do posteloviec | |||
ODPOVEDAŤ |
veronika r. (venora) ID 67574 (25.1.2010, 22:50) | ||||
si ma odhalila ...Tak doslintávam a bežím. O tej torte sa mi bude snívať | ||||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.1.2010, 22:53) | |||||
tak sladke snicky a nie ze sa zobudi tvoj spoluleziaci na to,ze mu olizujes tvar | |||||
ODPOVEDAŤ |
Eva N. (leskot) ID 98318 (25.1.2010, 23:35) | ||||||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 179 (zobrazuje sa 141-160) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |