. .. .. .. .. .. .
. .

Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta - RECEPT 22673

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 293 návštěvníkov)


Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta


[ recept č. 22673 zo dňa  ]


Twister - Famozna  cokoladovo-gastanova torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Spodny korpus: 150 g polohr. muky, 60 g cukru (moze byt jemna krupica), 60 g masla, 1 KL PRDOPEC.(PRDOPEC=prasok do peciva), 1 vajce Piskota: 5 vajec, 5 PL kopcovitych cukru, 5 PL zarovnanych polohr. muky, 1 PL kakaa, stipka soli do bielok. K trojakej plnke: 600 ml slahackovej smotany ( ja som mala 2x284ml a bohate stacilo), 3 smetafixy, 750 g mascarpone ( ja som pouzila tvaroh Quark), 200 g horkej cokolady, 200 g bielej (prip. mliecnej) cokolady, 250 g gastanoveho pyre, 1-2 PL rumu (prip. rumova esencia) 2PL pr. cukru, papier na pecenie, tortova forma s odopinatelnym bokom o priemere 24 cm, dva cukrarenske sacky (ak nemate dva , posluzia aj z tvrdsieho igelitu, prip euroobal)

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuto torticku som sa odhodlavala dost dlho. Nakoniec odvaha prisla. Viem, viem, ze vzhladovo sa mi moc nevydarila. Iste, keby ju robila robila napr. Evulqa T., tak by vzhladovo vyzerala urcite omnoho lepsie. Nepodarila sa mi moc ta spirala na priklope. Ruky sa mi triasli ako nejakej alkacke a to mi ten moj drahy ani len poldeci neulial, aby mi robota isla lepsie. Aspon by som sa mala naco vyhovorit:). No, koniec koncov nemienim ju prihlasit na Miss torta:), ani do ziadnej inej sutaze, ale jej famozna chut mi neda, aby som sa s vami nepodelila o tento skvely receptik

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


najprv si pripravime cesto na spodok torty: vsetky suroviny zahnetieme v miske a spracujeme cesto


spracovane cesticko


z papiera na pecenie vystrihneme koleso na dno tortovej formy ( v mojom pripade 24 cm) , polozime nan cesto a prikryjeme dalsim papierom na pecenie a vyvalkame podla tvaru spodneho papiera kruh


vyvalkane cesto. Ak vyvalkane cesto nie je uplne podla papiera, nic si z toho nerobte, vo vnutri formy si to rukami upravite do pozadovaneho tvaru:)


vyvalkane cesto aj s papierom prelozime do tortovej formy, rucickami upravime do pozadovaneho tvaru a pekne krasne popichame vidlickou, aby sa nam pri peceni neoduvalo


pecieme do svetlo ruzova pri 190 stupnoch cca 15 minut. Odsledujte si to podla svojej rury, aby ste moc nevysusili cesto lebo bude tvrde!!!!!!!!!!!


vyhodte tortovu formu na balkon alebo terasu, nech ochladne lebo ju este budeme potrebovat. No a ideme na piskotove cesto: bielka so stipkou soli vyslahame. Ked su dobre naslahane pridame cukor a dalej slahame min. 3 minuty, kym nie su bielka krasne biele, leskle a metlicky nechavaju v snehu stopu


primiesame zltka, mozeme metlickami, ale uz iba na najnizsich obratkach


pridame preosiatu muku a uz iba rucne premiesame


piskotove cesto rozdelime na polovicu a do jednej pridame 1 PL preosiateho kakaa (najlepsie holandske, aby pasiky pekne vynikli)


no a teraz ten moj nepodarok:(. Toto je piskota na priklop torty. Takze piskotove cesto sme si rozdelili na dve polovice a kedze nemam dve cukrarenske vrecka, tak som pouzila obycajne igelitove sacky, take hrubsie. Do jedneho som naplnila tmave cesto , ale nie vsetko naraz, aby to v tom sacku dlho nestalo, zhruba polovicu) a do druheho svetle cesto, tiez zhruba polovicu. Postavila som ich do vyssieho pohara a spicku som odstrihla az tesne pred pouzitim , teda kreslenim,ci striekanim, ci ako chcete:)Opat vystrihla z papiera na pecenie kruh a vystalala nim spodok uz vyssie spomenutej tortovej formy. No a tmavym cestom som nakreslila pomocou toho sacku ( samozrejme, ze uz som si roztek odstrihla:) ) spiralu a potom som svetlym cestom vyplnila medzery. No a tu sa mi ta ruka tak triasla, ale fakt som nic nepila::)


supla som kruh do rury iba 8-10 min. pri 190 stupnoch. Opat pozor!!!!! piskota sa nesmie dlho piect, inak sa vysusi. Takze kruh sa pecie a zacala som s pasikmi. Teda este pred pecenim som si pripravila plech opat s papierom na pecenie. Odmerala som si vnutorny okraj tortovej formy ( v mojom pripade 6,5cm) x 2 , cize 13 cm a 2cm som pridala lebo piskota pri peceni sa trochu stiahne takze spolu 15 cm od okraja plechu. Natiahla som si ceruzkou na opacnu stranu papiera ciaru ako voditko. Obvod tortovej formy nejakych 75 cm. Plech mal dlzku 40 cm, takze tam bola aj nejaka ta rezerva na zarovnanie piskoty po upeceni. A znovu tahala som tmavym cestom take sikme ciary do dlzky tych 15 cm. Bielym cestom som vyplnila medzery. Znovu pecieme iba 8-10 min., tak ako kruh.


sorry, trosku rozmazane foto, ale tak to vyzeralo pred pecenim pasikovanej piskoty


tu su uz pasiky zarovnane, rozdelene na polovicu a cakaju na umiestnenie do tortovej formy:)


z cesta, ktory tvori spodok torty sme stiahli papier, umiestnili na tortovy tanier,prip. tacku a opat pripneme okolo upeceneho korpusu odopinatelny bok tortovej formy. Boky vystelieme upecenym pasikavym piskotovym cestom (dobre natesno). Tak, a mame torticku pripravenu na plnenie


vyslahame slahackovu smotanu so smetafixom. Ja som smetafix nepouzila lebo v UK je taka suprova slahacka, ze tu naozaj vyslahate do velmi tuha bez smetafixu. Pre zijucich v UK Elmea modra s jahodou 284 ml. Vyslahanu slahacku odlozime do chadnicky. Ja som ani cukor nepridavala,pretoze podla ostatnych ingredienici som usudila, ze to nie je nevyhnutne


horku cokoladu roztopime nad parou. Dajte pozor, aby sa vam dno kajstrolika nedotykalo vriacej vody a iba velmi kratko, aby nebola prilis horuca. Obcas premiesajte, odstavte zo sporaka


mascarpone ( v mojom pripade Quark, ale myslim, ze ked pouzijete taky jemnucky tvaroh, kedysi bol dostat v takom baleni ako maslo, uz som akosi zabudla nazov, tak to bube OK) rozmiesat, pridat ochladenu, ale nie stuhnutu cokoladu,preslahat metlickami


do vzniknutej cokoladovej masy opatrne zamiesame 1/3 slahacky


natrieme cokoladovu plnku do pripravej torty a odlozime do chladnicky


tak a ideme na druhu plnku: gastanove pyre rozpucime v miske vidlickou, pridame 1-2 PL rumu (prip. rum. esencie) 1-2 PL praskoveho cukru (ochutnajte ako vam vyhovuje, ja som mala take v konzerve uplne bez prichute a na Slovensku sa vacsinou predava madarske a to je uz aspon trochu ochutene)


pridame dalsie mascarpone preslahame metlickami a nakoniec uz len rucne jemne zamiesame druhu tretinu slahacky. Opatrne natrieme na tu cokoladovu plnku, tak , aby sa nam plnky nepomiesali. Bolo to dost tuhe, ja som s tym nemala problem. ( tu mi vypadlo jedno foto) a opat odlozime do chladnicky


tak a ideme na poslednu plnku: dame roztopit bielu cokoladu opat postup ako pri horkej cokolade. Do rozmiesaneho mascarpone pridame roztopenu bielu cokoladu, preslahame metlickami. Namiesto bielej cokolady mozete pouzit aj mliecnu, no ja som sa rozhodla pre bielu a myslim, ze to bolo dobre rozhodnutie. Chut horkej cokolady prepojena rumovo-gastanovym pyre a korunovana sladkou chutou bielej cokolady, tak toto je ta famoznost chuti


nakoniec zamiesame poslednu tretinu slahacky, ale uz iba rucne


natrieme na gastanovu plnku. Ak mate doma visne, mozete ich namocit do rumu a popichat do gastanovej plnky a az potom natriet poslednu plnku. Ja som nemala, tak som nedala


posledna plnka natreta,az po okraj, aby sa priklop "prilepil"


polozime priklop na tortu a to tak, ze ta strana, z ktorej sme stiahli papier na pecenie, tak bude hore, pretoze je rovnejsia. Jemnucko popritlacame korpus ku kremu, ale ozaj iba jemnucko. Odlozime trochu stuhnut do chladnicky , moja sa chladila asi dve hodky, viac sme nevydrzali:)


pred podavanim poprasime praskovym cukrom cez sitko


tak na zaver: hodnotim ako famoznu chut, pre ktoru sa oplatilo stravit v kuchyni s mensimi prestavkami cca 3 hod.. Torta je velmi syta a aj ked je tam vela plnky, tak nie je tazka, pretoze to nie je maslova plnka, ale tvarohova. Mozno sa vam bude zdat , ze je to velmi narocne na pripravu, ale to len vyzera tak, pretoze som sa snazila velmi podrobne opisat postup. Ja som bola inspirovana iba vyslednou fotografiou, takze som nevedela ani co a ako mam robit. Len som si domyslela a okrem tej krivolakej spiralky na priklope... no, ale ved posudte same


pridavam pre Eriku a ostanych v UK foto gastanoveho pyre, ktore som pouzila. Hladajte ho pri masovych, paradajkovych, fazulovych konzervach, nie pri ovocnych



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Gule, gulky, gulicky- gastanovo-nutelove | Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta | Corn bread - kukuricovy chlieb >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 179 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545, mimibazar.sk/erikatamarka (27.1.2010, 13:06)
(Y) (Y) (Y) (Y)waw super špica bomba (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)tak toto je úžasná (^)skúsim tiež dúfam že sa podarí *-) *-)a je to super popísané takže (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 21:48)
Erika podla postupu sa urcite podari, len si ho treba pozorne precitat. Naozaj je vyborna, potvrdili to aj ini, ktori boli obstastneni kostovkou :-) (L) (L) Dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (27.1.2010, 12:27)
Adrika,to je krása (Y) (Y) (clamp) (clamp) V tej malej kuchynke tvoríš tak veľké diela (clamp) (clamp) (clamp).Stále tvrdím si (*)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 21:33)
Ach, ty si ale moja lichotnicka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (27.1.2010, 10:24)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 21:32)
Dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (27.1.2010, 9:51)
:-o :-o :-o Perfektná (^)
Hotové veľdielo (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 21:49)
Dakujeeeeeeeem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tana L. (backa11) ID 28088 (27.1.2010, 8:45)
To je úžasná dorta |:o)sice pracnější ,ale výsledek je famózní (Y)sbíhají se mi sliny (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (27.1.2010, 8:21)
(^) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (iluzionistka) ID 122790 (27.1.2010, 7:25)
Úžasný receptík. Myslíte, že by tam šla i jiná náplň? My nemáme totiž moc rádi čokoládu. (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Julia P. (Julles) ID 98447 (26.1.2010, 23:11)
hmmm wau vyzera to super. Sice nemam este ani formu ale recept je uz ulozeny :-$ noooo a mala by som otazocku... co je PRDOPEC *-) ? ...
ODPOVEDAŤ
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (26.1.2010, 23:17)
prášok do pečiva ;-)
ODPOVEDAŤ
Julia P. (Julles) ID 98447 (27.1.2010, 11:54)
;-) ;-) (smich) prdopec -tak to som vazne ani netusila ...zaciatky su tazke (smich)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 21:31)
uz som to doplnila na vysvetlenie aj v ingrediienciach. Zvykne sa pouzivat aj skratka PDP (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (26.1.2010, 22:39)
Fíííha, Aďulka to je ale delikatesa |:o) |:o) |:o) |:o) no ja si idem na nej oči vyočiť - až sa mi skrížili do špirálky :-) (Y) (Y) (Y) prekrásna dômyselná tortička - oceňujem tvoju veľkú šikovnosť, a aj to, že si všetko tak perfektne pofotila, aby si sa mohla podeliť o receptík aj s nami ostatnými gazdinkami (clamp) (clamp) (clamp) a tá plnka už na pohľad vyzerá byť eňo-ňuňo (zajic) (zajic) (zajic) Veľmi by som ju chcela spraviť, ale asi sa budem na jej prípravu dlho odhodlávať ;-) ale je to pre mňa výzva (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 21:28)
Evulik ved aj ja som dlho naberala odvahu. Nakoniec ta odvaha prisla a ver mi, nie je to vobec tazke. Mrzi ma len ten priklop, ze sa mi nevydaril. No co uz. Recept je tu a uz bol sikovnou dievcinou aj vyskusany. Treba si viackrat precitat postup a ono to pojde. Drzim palceky. A dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.1.2010, 21:36)
Mile dievcence, takto hromadne dakujem z celeho srdiecka vsetkym za nadherne, mile a usmevne komentariky.Som v soku z tolkych pozitivnych ohlasov. Vase hodnotenia daleko predstihli moje ocakavnie reakcii na tento recept. Verte mi, nie je to az take zlozite ako sa zda. Len si treba dobre precitat postup. Tak nech sa Vam dari a tesim sa na Vase fotecky papa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Diana S. (Lilidia) ID 14652 (26.1.2010, 21:19)
(Y) (Y) (Y) (Y) 8o| (F) (F) (F) (F) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (D)
ODPOVEDAŤ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (26.1.2010, 20:55)
kraaaasa !!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (26.1.2010, 20:50)
no to je pecka |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) práve som vyhodila Timku od (nejdeto) len aby som mohla aj ja prispieť k ódam na túto skvelú (^) vydarila sa ti suprovo a o chuti ani najmenej nepochybujem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) postup je na 1* (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a už dosť, aby ti nenapršalo do nosa ;-) ale som rada, že som ťa presvedčila na (P) a pridávanie tvojich skvelých receptov , si proste šikulka (L) (L) (L) (L) (L) ešte že to máme v rodine ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.1.2010, 21:26)
Chudak Timka, ty si ale krkavcia mater :-) Ani nedoprajes svojmu dietatu trochu rozptylenia po narocnom dni stravenom v skole :-D Neboj, nenaprsi, nenaprsi. Ved zato vsetko mozes Ty! A uz by si sa mohla prebudit zo zimneho spanku a obcas hodit nieco inspirativne do placu :-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (26.1.2010, 20:42)
uff, klobúk dole (clamp) (clamp), toto chce obrovskú trpezlivosť :-(, čo jemám :'(, je super (flower) (flower) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta R. (ivetka2930) ID 96460 (26.1.2010, 20:37)
Vyzera vyborne!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (26.1.2010, 18:43)
tak toto je BOMBA! |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (26.1.2010, 18:35)
Wuaaauw :-o :-o :-o Adrika krasna torticka (^) a urcite aj velmi chutna (zajic) (zajic) (zajic) same dobre veci su v nej :-) urcite vyskusam (L) (L) (L) uzasny fotopostup
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (judama) ID 32160 (26.1.2010, 18:23)
panebože :-o :-o :-oto nemá chybu |:o) |:o) |:o)klobúk dole, toto dielo je JEDNODUCHO ÚŽASNÉ (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.1.2010, 18:16)
No teda, dievča... ta vyzeraaaa tak kraaaasne... toto urcite spravim pri najblizsej prilezitosti niekomu k narodkam...najblizsie ich bude mat moj chlap...ale ci vydrzim az do aprila...prekrasna a vyzera byt taaak chutnaaa...normalne som tu takmer zaslintala klavesnicu ;-)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (jenkka) ID 10109 (26.1.2010, 17:23)
Adka tak ja som tuto torticku prave dokoncila :^) sice nevyzera ako vasa na (P) ale podoba sa ;-) Len ja som si dobre neprecitala a piskotove cesto som dala cele na vrch :-S tak som dorabala na boky ;-) a aj plech som mala mensi ako vy (zistila som to az po upeceni) tak 10 cm som nahradila dlhymi piskotami ;-) ale segre sa (^) paci aj tak ;-) a to je podstatne |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.1.2010, 21:20)
Janka (kludne si mozeme tykat, ted aspon dufam), tak velka pochvala za takuto promtnost. No, ale nabuduce treba precitat postup aj dva,trikrat. Skoda, tej vynalozenej snahy. Hlavne, ze sestricka bola spokojna (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 179 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu