. .. .. .. .. .. .
. .

Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta - RECEPT 22673

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 293 návštěvníkov)


Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta


[ recept č. 22673 zo dňa  ]


Twister - Famozna  cokoladovo-gastanova torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Spodny korpus: 150 g polohr. muky, 60 g cukru (moze byt jemna krupica), 60 g masla, 1 KL PRDOPEC.(PRDOPEC=prasok do peciva), 1 vajce Piskota: 5 vajec, 5 PL kopcovitych cukru, 5 PL zarovnanych polohr. muky, 1 PL kakaa, stipka soli do bielok. K trojakej plnke: 600 ml slahackovej smotany ( ja som mala 2x284ml a bohate stacilo), 3 smetafixy, 750 g mascarpone ( ja som pouzila tvaroh Quark), 200 g horkej cokolady, 200 g bielej (prip. mliecnej) cokolady, 250 g gastanoveho pyre, 1-2 PL rumu (prip. rumova esencia) 2PL pr. cukru, papier na pecenie, tortova forma s odopinatelnym bokom o priemere 24 cm, dva cukrarenske sacky (ak nemate dva , posluzia aj z tvrdsieho igelitu, prip euroobal)

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuto torticku som sa odhodlavala dost dlho. Nakoniec odvaha prisla. Viem, viem, ze vzhladovo sa mi moc nevydarila. Iste, keby ju robila robila napr. Evulqa T., tak by vzhladovo vyzerala urcite omnoho lepsie. Nepodarila sa mi moc ta spirala na priklope. Ruky sa mi triasli ako nejakej alkacke a to mi ten moj drahy ani len poldeci neulial, aby mi robota isla lepsie. Aspon by som sa mala naco vyhovorit:). No, koniec koncov nemienim ju prihlasit na Miss torta:), ani do ziadnej inej sutaze, ale jej famozna chut mi neda, aby som sa s vami nepodelila o tento skvely receptik

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


najprv si pripravime cesto na spodok torty: vsetky suroviny zahnetieme v miske a spracujeme cesto


spracovane cesticko


z papiera na pecenie vystrihneme koleso na dno tortovej formy ( v mojom pripade 24 cm) , polozime nan cesto a prikryjeme dalsim papierom na pecenie a vyvalkame podla tvaru spodneho papiera kruh


vyvalkane cesto. Ak vyvalkane cesto nie je uplne podla papiera, nic si z toho nerobte, vo vnutri formy si to rukami upravite do pozadovaneho tvaru:)


vyvalkane cesto aj s papierom prelozime do tortovej formy, rucickami upravime do pozadovaneho tvaru a pekne krasne popichame vidlickou, aby sa nam pri peceni neoduvalo


pecieme do svetlo ruzova pri 190 stupnoch cca 15 minut. Odsledujte si to podla svojej rury, aby ste moc nevysusili cesto lebo bude tvrde!!!!!!!!!!!


vyhodte tortovu formu na balkon alebo terasu, nech ochladne lebo ju este budeme potrebovat. No a ideme na piskotove cesto: bielka so stipkou soli vyslahame. Ked su dobre naslahane pridame cukor a dalej slahame min. 3 minuty, kym nie su bielka krasne biele, leskle a metlicky nechavaju v snehu stopu


primiesame zltka, mozeme metlickami, ale uz iba na najnizsich obratkach


pridame preosiatu muku a uz iba rucne premiesame


piskotove cesto rozdelime na polovicu a do jednej pridame 1 PL preosiateho kakaa (najlepsie holandske, aby pasiky pekne vynikli)


no a teraz ten moj nepodarok:(. Toto je piskota na priklop torty. Takze piskotove cesto sme si rozdelili na dve polovice a kedze nemam dve cukrarenske vrecka, tak som pouzila obycajne igelitove sacky, take hrubsie. Do jedneho som naplnila tmave cesto , ale nie vsetko naraz, aby to v tom sacku dlho nestalo, zhruba polovicu) a do druheho svetle cesto, tiez zhruba polovicu. Postavila som ich do vyssieho pohara a spicku som odstrihla az tesne pred pouzitim , teda kreslenim,ci striekanim, ci ako chcete:)Opat vystrihla z papiera na pecenie kruh a vystalala nim spodok uz vyssie spomenutej tortovej formy. No a tmavym cestom som nakreslila pomocou toho sacku ( samozrejme, ze uz som si roztek odstrihla:) ) spiralu a potom som svetlym cestom vyplnila medzery. No a tu sa mi ta ruka tak triasla, ale fakt som nic nepila::)


supla som kruh do rury iba 8-10 min. pri 190 stupnoch. Opat pozor!!!!! piskota sa nesmie dlho piect, inak sa vysusi. Takze kruh sa pecie a zacala som s pasikmi. Teda este pred pecenim som si pripravila plech opat s papierom na pecenie. Odmerala som si vnutorny okraj tortovej formy ( v mojom pripade 6,5cm) x 2 , cize 13 cm a 2cm som pridala lebo piskota pri peceni sa trochu stiahne takze spolu 15 cm od okraja plechu. Natiahla som si ceruzkou na opacnu stranu papiera ciaru ako voditko. Obvod tortovej formy nejakych 75 cm. Plech mal dlzku 40 cm, takze tam bola aj nejaka ta rezerva na zarovnanie piskoty po upeceni. A znovu tahala som tmavym cestom take sikme ciary do dlzky tych 15 cm. Bielym cestom som vyplnila medzery. Znovu pecieme iba 8-10 min., tak ako kruh.


sorry, trosku rozmazane foto, ale tak to vyzeralo pred pecenim pasikovanej piskoty


tu su uz pasiky zarovnane, rozdelene na polovicu a cakaju na umiestnenie do tortovej formy:)


z cesta, ktory tvori spodok torty sme stiahli papier, umiestnili na tortovy tanier,prip. tacku a opat pripneme okolo upeceneho korpusu odopinatelny bok tortovej formy. Boky vystelieme upecenym pasikavym piskotovym cestom (dobre natesno). Tak, a mame torticku pripravenu na plnenie


vyslahame slahackovu smotanu so smetafixom. Ja som smetafix nepouzila lebo v UK je taka suprova slahacka, ze tu naozaj vyslahate do velmi tuha bez smetafixu. Pre zijucich v UK Elmea modra s jahodou 284 ml. Vyslahanu slahacku odlozime do chadnicky. Ja som ani cukor nepridavala,pretoze podla ostatnych ingredienici som usudila, ze to nie je nevyhnutne


horku cokoladu roztopime nad parou. Dajte pozor, aby sa vam dno kajstrolika nedotykalo vriacej vody a iba velmi kratko, aby nebola prilis horuca. Obcas premiesajte, odstavte zo sporaka


mascarpone ( v mojom pripade Quark, ale myslim, ze ked pouzijete taky jemnucky tvaroh, kedysi bol dostat v takom baleni ako maslo, uz som akosi zabudla nazov, tak to bube OK) rozmiesat, pridat ochladenu, ale nie stuhnutu cokoladu,preslahat metlickami


do vzniknutej cokoladovej masy opatrne zamiesame 1/3 slahacky


natrieme cokoladovu plnku do pripravej torty a odlozime do chladnicky


tak a ideme na druhu plnku: gastanove pyre rozpucime v miske vidlickou, pridame 1-2 PL rumu (prip. rum. esencie) 1-2 PL praskoveho cukru (ochutnajte ako vam vyhovuje, ja som mala take v konzerve uplne bez prichute a na Slovensku sa vacsinou predava madarske a to je uz aspon trochu ochutene)


pridame dalsie mascarpone preslahame metlickami a nakoniec uz len rucne jemne zamiesame druhu tretinu slahacky. Opatrne natrieme na tu cokoladovu plnku, tak , aby sa nam plnky nepomiesali. Bolo to dost tuhe, ja som s tym nemala problem. ( tu mi vypadlo jedno foto) a opat odlozime do chladnicky


tak a ideme na poslednu plnku: dame roztopit bielu cokoladu opat postup ako pri horkej cokolade. Do rozmiesaneho mascarpone pridame roztopenu bielu cokoladu, preslahame metlickami. Namiesto bielej cokolady mozete pouzit aj mliecnu, no ja som sa rozhodla pre bielu a myslim, ze to bolo dobre rozhodnutie. Chut horkej cokolady prepojena rumovo-gastanovym pyre a korunovana sladkou chutou bielej cokolady, tak toto je ta famoznost chuti


nakoniec zamiesame poslednu tretinu slahacky, ale uz iba rucne


natrieme na gastanovu plnku. Ak mate doma visne, mozete ich namocit do rumu a popichat do gastanovej plnky a az potom natriet poslednu plnku. Ja som nemala, tak som nedala


posledna plnka natreta,az po okraj, aby sa priklop "prilepil"


polozime priklop na tortu a to tak, ze ta strana, z ktorej sme stiahli papier na pecenie, tak bude hore, pretoze je rovnejsia. Jemnucko popritlacame korpus ku kremu, ale ozaj iba jemnucko. Odlozime trochu stuhnut do chladnicky , moja sa chladila asi dve hodky, viac sme nevydrzali:)


pred podavanim poprasime praskovym cukrom cez sitko


tak na zaver: hodnotim ako famoznu chut, pre ktoru sa oplatilo stravit v kuchyni s mensimi prestavkami cca 3 hod.. Torta je velmi syta a aj ked je tam vela plnky, tak nie je tazka, pretoze to nie je maslova plnka, ale tvarohova. Mozno sa vam bude zdat , ze je to velmi narocne na pripravu, ale to len vyzera tak, pretoze som sa snazila velmi podrobne opisat postup. Ja som bola inspirovana iba vyslednou fotografiou, takze som nevedela ani co a ako mam robit. Len som si domyslela a okrem tej krivolakej spiralky na priklope... no, ale ved posudte same


pridavam pre Eriku a ostanych v UK foto gastanoveho pyre, ktore som pouzila. Hladajte ho pri masovych, paradajkovych, fazulovych konzervach, nie pri ovocnych



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Gule, gulky, gulicky- gastanovo-nutelove | Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta | Corn bread - kukuricovy chlieb >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 179 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
katarina f. (katika 1976) ID 98494 (1.2.2010, 15:02)
|:o) |:o) (clamp) (clamp) (sampus) (sampus) (sampus) (D) (D) (D) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (4.2.2010, 11:56)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (31.1.2010, 23:36)
Vravíš, že vrch sa ti nepodaril - čosíííí, torta vyzerá totálne ale naozaj totálne super!!! Je to síce riadna babračka, ale vysledok? Nemám slov, totálne ma dostal, čoskoro mám narodky, žeby som to skúsila? (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (31.1.2010, 23:40)
Andrejka, ved ta spirala je taka kostrbata ;-) Ale uz som komusi pisala v komentaroch, ze nikoho to okrem mna netrapilo a spasala do poslednej omrvinky :-) A skus ju ,uz ju tu dve-tri dievcence skusili a aj nasi znami, ktori boli pocteni kostovkou zhodnotili, ze je fakt vyborna. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
maria v. (misa2406) ID 60887 (31.1.2010, 19:58)
Tak toto určite vyskúšam,aj keď je fakt strašne pracna,ale už sa teším na výsledok
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (31.1.2010, 23:26)
Majka , tesi ma , ze torticka zaujala. Neboj, nie je to az take hrozne. Viackrat precitaj postup a ver, ze po upeceni skonstatujes ako ja , ze to nebolo az take zle. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (31.1.2010, 10:23)
Adrika (F) ďakujem za skvelý receptík (Y) nevedela som sa dočkať víkendu, aby som mohla (^) upiecť.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22880

Trošku som si prácu uľahčila ;-) mala som obavy z cesta, tak som sa rozhodla, že najprv vyskúšam s obyčajnou piškótou a na druhý krát už všetko podľa receptu.
Tortička je fantastická (Y) (Y) (Y), každému veľmi chutí. (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (31.1.2010, 23:24)
Saska velmi sa tesim, ze chutila torticka. Skoda, ze si nenabrala odvahu na tu pasikavu piskotu, ale vidim, ze si sa odhodlala nabuduce, tak drzim palceky (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.1.2010, 0:26)
No páááni!!! :-o :-o :-o Ja zííííram neschopná slova :-o :-o :-o To musí byť fantázia :-p :-p :-p takáto (^) Ale muselo to dať práce... ako na kostole *-)
Tak na toto ja nemám. Obdivujem ťa, Adri :-$ pečieš úžasné veci (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (31.1.2010, 23:21)
Ahoj Kristinka, rada ta tu vidim. Vies, ze to ani nebolo az take strasne? Az na tu spiralu, ale nabuduce to bude urcite lepsie. Dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (29.1.2010, 20:50)
(Y) (Y) (Y) vyzera na vela roboty...este teraz mi steka pot po tvari z toho citania ;-)
ale ja u nas nemam gastanove pyre (child12)- to nan nastruham iba uvarene gastany *-)
ODPOVEDAŤ
Renata W. (renataw) ID 21055 (11.2.2010, 3:36)
;-) jaj tak preto sme ho marne v obchode hladali.. :-) no nic.. miesto gastanov je nugat.. tak mame coko, nugat, biela coko.. (zajic) teraz som skoncila, (^) stoji v chladnicke a snad ju do obeda nezjem, kym budeme nasmu papimu blahozelat k narodeninam..
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.1.2010, 13:28)
Gaštanové pyré si môžeš aj urobiť - gaštany poriadne umyješ, na plochej strane spravíš rez, zaleješ vodou a dáš variť na 45-60 min - kým nebudú gaštany mäkké. Potom z nich zlej vodu, na 15 min zalej vlažným mliekom, očisti a prepasíruj. Uvar si sirup z vody a cukru a spolu z rumom pridaj do prepasírovanej zmesi. Všetko spolu zmiešaj aby vznikla jemná kompaktná masa...a gaštanové pyré je hotove (roboty síce ako na kostole, ale stojí to za to (Y))
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (31.1.2010, 23:19)
Evka prosim ta mohla by si vlozit do receptov postup na pripravu gastanoveho pyre? Iste by to uvitali viacere dievcence z MMB, ktore aj mozno ziju v zahranici a nemaju moznost dostat sa k takemu gastanovemu pyre na ake sme zvyknute doma. Vies, tu v komentaroch to zanikne a bola by to skoda. Vdaka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 21:00)
Katka , nie je to take hrozne. Skus precitat komentar pod tvojim od MIrky. A neverim, ze v Nemecku nedostat gastanove pyre. Ja som si tiez myslela , ze v UK nie je dostat a nakoniec pomocou jednej znamej som zistila, ze je dostat aj tu. Iste je v konzerve a nema taku dobru chut ako to madarske, ktore bezne dostat v nasich obchodoch, ale dochutit sa da vzdy podla vlastnej chuti. A vlastne tie plnky si mozes urobit aj napr. z rozmixovanych jahod alebo malin. Tiez pisem o tom v odpovedi pre Anku. Pa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (29.1.2010, 21:32)
(L) dakujem Adka, ale ja som ho tu uz davnejsie zhanala...a nist...zohnala som iba take rumunske, a to bola skor mazlava velmi presladena hmota- mala mooooc daleko od toho madarskeho (child12) -a ak maju nieco ine, tak o tom tu takmer nik nevie ;-) inak v ktorom z tych 160 komentarov to mam citat? ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 21:37)
Katka tak som to skopcila pre teba moju odpoved pre Anku, aby si nemusela hladat) :Anka urcite sa mozu kombinovat rozne plnky, ake vam chutia. Napr: mozete si piskotove cesto rozdelit na dve polovice a do tej jednej polovice namiesto kakaa dat napr. ruzove (cervene potravinarske farbivo). Vznikne vam tak ruzovo-zlta pasikava piskota. A miesto cokolady mozete pouzit napr. rozmixovane jahody, maliny (co lubite) a druhu plnku urobit napr. vanilkovu. Cize by ste mali plnku iba dvojfarebnu. Treba vsak dodrzat mnozstvo mascarpone (alebo jemneho tvarohu, ako som pisala pri obrazkovom postupe) Ak pouzijete mensie mnozstvo ingrediencii na plnku, tak budete mat malo plnky a ten priklop sa vam v prostriedku prepadne. Takze chute si mozete pokombinovat ake vam chutia a vlastne vsetko co sa hodi k tvarohu . Je to zakladny recept, ktory sa da upravovat podla vlastneho uvazenia. Dufam, ze som aspon trochu pomohla a navnadila vas vyskusat tetno recept. Tesim sa na vase foto. Pa Ada
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (29.1.2010, 21:48)
;-) (L) (L) Adka si zlata (F) ale ja scem to gastanove pyreeee (child12)
zboznujem ho a tu nist :^) ...nevadi, viem co si nabuduce objednam u maminky, ked zasa zavitam na Sk ;-)
ODPOVEDAŤ
Alena G. (gaborka) ID 40285 (29.1.2010, 20:37)
vyzerá to super fajnovo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 20:54)
Alenka ona aj je super fajnova, doslova FAMOZNA :-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam S. (Miriam S.) ID 22820, mimibazar.sk/miriams (29.1.2010, 14:10)
|:o) |:o) |:o) Super recept |:o) |:o) |:o)
Práve som ju dokončila, všetko išlo ako po masle, a už mi tuhne v chladničke
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
... robila som ju na Emkine meninky, tak dúfam, že vydrží do zajtra ;-)

Ďakujem za inšpiráciu (zajic) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 20:53)
Mirka, tak velmi sa tesiiiiiiiiiiiiiiiim. Dufam, ze po precitani tvojho komentaru naberu odvahu aj ine dievcence a odhodlaju sa torticku vyskusat. Emke vsetko najlepsie k jej sviatku (F) (F) (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (29.1.2010, 13:57)
:-o :-o :-o |:o) |:o) |:o) vyzerá super (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 20:51)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (29.1.2010, 11:38)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ako si to Adrika mimule napísala ?
kto umí, ten umí a kto neumí , jenom čumí :-D :-D :-D
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 20:51)
Ty si ale sikovnica, ako rychlo si mi to vratila :-) No, ale ved nemoze predsa kazdy vediet vsetko :-) Dakujem pekne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (29.1.2010, 11:32)
Torta vyzerá naozaj famózne (Y) (Y). Už som postup niekoľko krát prečítala, a odhodlávam sa na ňu. Len určite nekúpim gaštanové pyré, nikde som ho nevidela (6) (6) :-@ :-@ :-@. Ale našla som si recept, ako krém urobiť z varených gaštanov :-) :-) :-), takže v krátkej dobe určite vyskúšam (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 20:49)
Jarka nemate v Ziari nad Hronom ziadny supermarket (Bila, Tesco, Hypernova)? Tam urcite maju. Zvyknu to mavat aj v beznych vacsich potravinach. A koniec koncov plnky si mozes urobit ake chces. Skus precitat komentare. A neboj sa toho, uz ju dve dievcence aj stihli vyskusat. Papa Ada
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (30.1.2010, 14:33)
Billa a Tesco v Žiari sú, ale asi som hľadala v nesprávnom čase 8o| 8o| 8o|. Ale nejako si poradím, určite v krátkej dobe vyskúšam a dám vedieť, ako to dopadlo (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.1.2010, 20:48)
Pozri v obyčajnej Jednote, maju to v mraziakoch, zlta tehlicka velkosti masla...prinajhorsom sa opytaj, urcite ho maju.
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (30.1.2010, 10:59)
Ja ho kupujem bežne v Kauflande :-$
(hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
alena a. (Lilly006) ID 31057 (28.1.2010, 22:09)
(clamp)budem len opakovat ,co uz ostatne napisali,ale ani sa inak neda: dokonale dielo, perfektny postup, uzasne to vyzera. Si moooooc sikovna Adka, klobuk dole (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 20:45)
Alenka , velmi pekne dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bertova A. (Finky) ID 8784 (28.1.2010, 21:55)
Adi, tak toto je fakt famózna torta. Naberám odvahu a moja kuchyňa zatúžila po jej upečení :-). Už som si dvakrát prečítala návod...tej špirály sa dosť hrozím :-)))
Ešte jedna praktická otázka: vidíš v tom problém, urobiť ju v sobotu na večer a podávať až v nedeľu na obed?
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.1.2010, 22:08)
Nie, prave naopak. Bude super schladena a mascarpone (tvaroh) sa uplne uzasne prepoji s ostatnymi ingredienciami. Aj sa mi ten spodny korpus zdal taky lepsi na druhy den. On je taky trosku tvrdsi ako klasicka piskota. Isteze, pod tolku plnku aj musi byt pevnejsi spodok. Ak by som ju opat robila(co iste este budem) , tak na opacnu stranu papiera si nakrelim ceruzkou aj spiralu ako voditko. Pozor, nesmie sa zarovnavat piskota. Musi ostat tak, ako sa ti to podari cez sacok nastriekat. Toto bol aj moj problem a preco som uvazovala, ci to vobec sem dat lebo som nebola spokojna s tou spiralou. Ale cestne prehlasujem, ze nikoho to netrapilo, iba mna :-) a ver, ze sa spasala do poslednej omrvinky. Nech sa ti dari a potom hod foto do plena. Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bertova A. (Finky) ID 8784 (29.1.2010, 20:35)
Adi, prepac, ale neviem, co myslis tym, ze sa nesmie zarovnat piskota :-(
Suroviny su nakupene, zajtra sa do nej pustam, aby bola v nedelu mnam-mnam.
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2010, 20:45)
No mam na mysli to, ze ked pecies klasicku piskotu, tak po vyliati na plech ju zarovnavas lopatkou. Tu to nemozes aplikovat lebo by sa ti rozmazali tie pruzky a nemala by si pasikavu piskotu, ale mramorovu. Musis nechat tak, ako sa ti podari urobit tu spiralu. Dufam, ze som to vysvetlila dost a drzim palceky nech sa ti podari krajsie ako mne. Ak este nieco chces vediet, tak sa kludne opytaj, rada vysvetlim. Dufam,ze nahodis foto. Pa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bertova A. (Finky) ID 8784 (30.1.2010, 8:34)
Adi, vďaka za vysvetlenie. Normálne mám trému tú tortu upiecť :-)

Inak zajtra mám v pláne aj šunkovo-šampiónové rolky a zemiakové pusinky.

Dám vedieť, ako to všetko dopadlo :-)
ODPOVEDAŤ
Bertova A. (Finky) ID 8784 (30.1.2010, 15:12)
Adi, torticka je uz v chladnicke. Tie plnky su skutocne famozne. Ale dost som sa s nou natrapila. Tak strasne som chcela, aby super vyzera. Tu vrchnu piskotu mam asi prilis tenku :-(, ale myslim, ze to jej chut nenarusi.
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (28.1.2010, 21:16)
(clamp) (clamp) Adrika, ty vzdy prides s takou vychytavkou, ze mi pada sanka :-o :-o krasne krasne, si sikovnucka (F) (F) (F) a tvoj foto postup je genialny, do detailov prepracovany, kralovna Adrika (*) (*) (*) tazko tomuto odolat! (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.1.2010, 22:01)
Jaaaaaaaaaaaj Evulik, zlatulik, ty vies vzdy tak srdiecko potesit. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Dakujeeeeeeeeeeeeeeeem (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (28.1.2010, 18:11)
Počuj segro ty sa fakt nezdaš.Ešteže vymysleli tie digi foťaky,lebo na ten postup by ti nestačil jeden film.Patrí ti môj obdiv,lebo sa zdá,že je s tým dosť piplačky.Vyzerá to famozne škoda že nie si doma aby sme chodili degustovať (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.1.2010, 21:52)
Tak prid sem a napeciem extra pre teba :-). Vdaka za tvoj obdiv (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (andrejka17) ID 31937, mimibazar.sk/andrejka17 (28.1.2010, 17:16)
Adrika,tortička vyzera famózne a určite aj tak chutila (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) už ju mam uloženú a budem čakať na priležitosť a zbierať na ňu odvahu ;-) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.1.2010, 21:51)
Andrejka aj mne dost dlho trvalo, kym som nazbierala odvahu, ale teraz uz tvdrim, ze to nie je take hrozne ako vyzera. Dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.1.2010, 9:19)
Adrika, táto tortička je perfektná (Y)a postup úplne úžasný (Y)musí byť fakt famóznej chuti, podľa ingrediencií, všetko čo mám véééľmi rada (zajic)Ty aj s Tvojou sestričkou máte super receptíky (clamp) (clamp) (clamp) a rada ich skúšam a ďakujem za ne (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (2.2.2010, 20:55)
Lucka moja zlatá, tú sestričku myslíš akože moju maličkosť ;-) ja som si myslela, že zídem z očí, zídem aj z mysle - tak sa to nejak hovorí :-$ ani nevieš ako si ma týmto komentárom potešila, až mi vyhrkli slzy do očí a stislo ma pri srdiečku , za to ti ja posielam 1000 (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) no musím podotknúť, že tvoje recepty sú tiež super a vždy sa pokochám, keď nejaký pridáš a viem, že k tebe môžem kedykoľvek nakuknúť na inšpiráciu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ja mám teraz také obdobie, že nič nestíham a bude možno máj keď ten blázinec v práci skončí a potom sa budem zas realizovať viac, už mi riadne chýba kontakt s vami aspoň takto cez komentáre :-) :-) :-) :-) :-) inak ja všetko sledujem a prehľad mám o tom kto čo pridal, len nestíham písať :-| :-| :-| :-| :-| tak ja sa zatiaľ budem vytešovať z tvojich výtvorov a z výtvorov ďalších šikuliek z MMB, ktorých je tu nepochybne dosť (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.2.2010, 21:29)
Ahoj EVI, jasné, že som Teba myslela (F)Ty veru len tak z mysle nezídeš, tomu ver |:o)mám v merku zopár šikuliek, kde viem, že niečo isto-iste nájdem a Ty tam patríš už veľmi dlho (clamp) (clamp) (clamp)ja tiež moc nestíham a len občas pokukám, čo je nové a niekedy len rýchlo odpoviem na komentáriky a utekám a ani sa neobzriem :-Sveľa vecí tu mi uniká 8o|ale čo už, tak to chodí....šikuliek je tu veru veľa, už mám všetky miesta v obľúbených zahltené a nemám ani kam ukladať a to ich mám kopec vytlačených a stále pribúdajú (*)som Ťa tu rada videla |:o) |:o) |:o)papa, posielam (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (2.2.2010, 21:13)
Eviiiiii a kto by mohol na Teba zabudnúť *-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Chýbaš nám tu. :-$ |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.2.2010, 19:20)
Lucka, ty moje zlatíčko [A] ani nevieš koľko ja na teba myslím a nie len vtedy keď pridáš ďalšiu a ďalšiu (^) len ťa prosím už sa konečne začni šetriť, vylož nohy a nechaj nech ťa obskakujú (cinky) a (Z) a tebe posielam (L) (L) (L) (L) držím palcule |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (4.2.2010, 12:06)
No vidis draha, na dobre sa tak lahko nezbuda. A nechces pocuvat svoju starsiu sestricku, ze uz by si sa konecne mala zobudit zo zimneho spanku a hodit nejaky supis receptus do placu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.1.2010, 21:50)
Vdaka Lucka, si velmi mila (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) Ja sa chystam na tu tvoju Rusku puncovu, ale zatial iba zbieram odvahu. Verim, ze raz sa dostavi a vyskusam ju. No a mne sa zas pacia tvoje receptiky, takze sme asi na jednej vlnovej dlzke , co sa tyka varenia a pecenia ;-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (27.1.2010, 20:57)
Adriankaaaa, torta vyzerá famózne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) .Aj som sa dobre zasmiala ;-), že ani mi drahý pol deci neulial. Ja abstinent večný, normálne teraz v tehotenstve mi tak vonia slivovica ako nikdy, chápeš? ;-) Ja nie, ani ten môj nie. ;-) A tortička by sa na Miss určite ujala |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (upravené 28.1.2010, 21:46)
Joj Lucka, tak taku dobru domacu slivovicku by som si aj za stamrplu dala :-) No, ale ty teraz nemozes a ja zas nemam. Takze v podstate nam to vychadza najedno :-) Dakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva Z. (Evka-Eviku) ID 76603 (27.1.2010, 20:48)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.1.2010, 21:33)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (iluzionistka) ID 122790 (27.1.2010, 20:22)
Prosím myslíte, že by ta náplň šla i bez té čokolády? *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (upravené 29.1.2010, 21:02)
Anka urcite sa mozu kombinovat rozne plnky, ake vam chutia. Napr: mozete si piskotove cesto rozdelit na dve polovice a do tej jednej polovice namiesto kakaa dat napr. ruzove (cervene potravinarske farbivo). Vznikne vam tak ruzovo-zlta pasikava piskota. A miesto cokolady mozete pouzit napr. rozmixovane jahody, maliny (co lubite) a druhu plnku urobit napr. vanilkovu. Cize by ste mali plnku iba dvojfarebnu. Treba vsak dodrzat mnozstvo mascarpone (alebo jemneho tvarohu, ako som pisala pri obrazkovom postupe) Ak pouzijete mensie mnozstvo ingrediencii na plnku, tak budete mat malo plnky a ten priklop sa vam v prostriedku prepadne. Takze chute si mozete pokombinovat ake vam chutia a vlastne vsetko co sa hodi k tvarohu . Je to zakladny recept, ktory sa da upravovat podla vlastneho uvazenia. Dufam, ze som aspon trochu pomohla a navnadila vas vyskusat tetno recept. Tesim sa na vase foto. Pa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (iluzionistka) ID 122790 (28.1.2010, 7:21)
Moc děkuju (Y) (Y) (Y) Určitě vyzkouším :-) :-) :-) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 179 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu