. .. .. .. .. .. .
. .

Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta - RECEPT 22673

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 293 návštěvníkov)


Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta


[ recept č. 22673 zo dňa  ]


Twister - Famozna  cokoladovo-gastanova torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Spodny korpus: 150 g polohr. muky, 60 g cukru (moze byt jemna krupica), 60 g masla, 1 KL PRDOPEC.(PRDOPEC=prasok do peciva), 1 vajce Piskota: 5 vajec, 5 PL kopcovitych cukru, 5 PL zarovnanych polohr. muky, 1 PL kakaa, stipka soli do bielok. K trojakej plnke: 600 ml slahackovej smotany ( ja som mala 2x284ml a bohate stacilo), 3 smetafixy, 750 g mascarpone ( ja som pouzila tvaroh Quark), 200 g horkej cokolady, 200 g bielej (prip. mliecnej) cokolady, 250 g gastanoveho pyre, 1-2 PL rumu (prip. rumova esencia) 2PL pr. cukru, papier na pecenie, tortova forma s odopinatelnym bokom o priemere 24 cm, dva cukrarenske sacky (ak nemate dva , posluzia aj z tvrdsieho igelitu, prip euroobal)

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuto torticku som sa odhodlavala dost dlho. Nakoniec odvaha prisla. Viem, viem, ze vzhladovo sa mi moc nevydarila. Iste, keby ju robila robila napr. Evulqa T., tak by vzhladovo vyzerala urcite omnoho lepsie. Nepodarila sa mi moc ta spirala na priklope. Ruky sa mi triasli ako nejakej alkacke a to mi ten moj drahy ani len poldeci neulial, aby mi robota isla lepsie. Aspon by som sa mala naco vyhovorit:). No, koniec koncov nemienim ju prihlasit na Miss torta:), ani do ziadnej inej sutaze, ale jej famozna chut mi neda, aby som sa s vami nepodelila o tento skvely receptik

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


najprv si pripravime cesto na spodok torty: vsetky suroviny zahnetieme v miske a spracujeme cesto


spracovane cesticko


z papiera na pecenie vystrihneme koleso na dno tortovej formy ( v mojom pripade 24 cm) , polozime nan cesto a prikryjeme dalsim papierom na pecenie a vyvalkame podla tvaru spodneho papiera kruh


vyvalkane cesto. Ak vyvalkane cesto nie je uplne podla papiera, nic si z toho nerobte, vo vnutri formy si to rukami upravite do pozadovaneho tvaru:)


vyvalkane cesto aj s papierom prelozime do tortovej formy, rucickami upravime do pozadovaneho tvaru a pekne krasne popichame vidlickou, aby sa nam pri peceni neoduvalo


pecieme do svetlo ruzova pri 190 stupnoch cca 15 minut. Odsledujte si to podla svojej rury, aby ste moc nevysusili cesto lebo bude tvrde!!!!!!!!!!!


vyhodte tortovu formu na balkon alebo terasu, nech ochladne lebo ju este budeme potrebovat. No a ideme na piskotove cesto: bielka so stipkou soli vyslahame. Ked su dobre naslahane pridame cukor a dalej slahame min. 3 minuty, kym nie su bielka krasne biele, leskle a metlicky nechavaju v snehu stopu


primiesame zltka, mozeme metlickami, ale uz iba na najnizsich obratkach


pridame preosiatu muku a uz iba rucne premiesame


piskotove cesto rozdelime na polovicu a do jednej pridame 1 PL preosiateho kakaa (najlepsie holandske, aby pasiky pekne vynikli)


no a teraz ten moj nepodarok:(. Toto je piskota na priklop torty. Takze piskotove cesto sme si rozdelili na dve polovice a kedze nemam dve cukrarenske vrecka, tak som pouzila obycajne igelitove sacky, take hrubsie. Do jedneho som naplnila tmave cesto , ale nie vsetko naraz, aby to v tom sacku dlho nestalo, zhruba polovicu) a do druheho svetle cesto, tiez zhruba polovicu. Postavila som ich do vyssieho pohara a spicku som odstrihla az tesne pred pouzitim , teda kreslenim,ci striekanim, ci ako chcete:)Opat vystrihla z papiera na pecenie kruh a vystalala nim spodok uz vyssie spomenutej tortovej formy. No a tmavym cestom som nakreslila pomocou toho sacku ( samozrejme, ze uz som si roztek odstrihla:) ) spiralu a potom som svetlym cestom vyplnila medzery. No a tu sa mi ta ruka tak triasla, ale fakt som nic nepila::)


supla som kruh do rury iba 8-10 min. pri 190 stupnoch. Opat pozor!!!!! piskota sa nesmie dlho piect, inak sa vysusi. Takze kruh sa pecie a zacala som s pasikmi. Teda este pred pecenim som si pripravila plech opat s papierom na pecenie. Odmerala som si vnutorny okraj tortovej formy ( v mojom pripade 6,5cm) x 2 , cize 13 cm a 2cm som pridala lebo piskota pri peceni sa trochu stiahne takze spolu 15 cm od okraja plechu. Natiahla som si ceruzkou na opacnu stranu papiera ciaru ako voditko. Obvod tortovej formy nejakych 75 cm. Plech mal dlzku 40 cm, takze tam bola aj nejaka ta rezerva na zarovnanie piskoty po upeceni. A znovu tahala som tmavym cestom take sikme ciary do dlzky tych 15 cm. Bielym cestom som vyplnila medzery. Znovu pecieme iba 8-10 min., tak ako kruh.


sorry, trosku rozmazane foto, ale tak to vyzeralo pred pecenim pasikovanej piskoty


tu su uz pasiky zarovnane, rozdelene na polovicu a cakaju na umiestnenie do tortovej formy:)


z cesta, ktory tvori spodok torty sme stiahli papier, umiestnili na tortovy tanier,prip. tacku a opat pripneme okolo upeceneho korpusu odopinatelny bok tortovej formy. Boky vystelieme upecenym pasikavym piskotovym cestom (dobre natesno). Tak, a mame torticku pripravenu na plnenie


vyslahame slahackovu smotanu so smetafixom. Ja som smetafix nepouzila lebo v UK je taka suprova slahacka, ze tu naozaj vyslahate do velmi tuha bez smetafixu. Pre zijucich v UK Elmea modra s jahodou 284 ml. Vyslahanu slahacku odlozime do chadnicky. Ja som ani cukor nepridavala,pretoze podla ostatnych ingredienici som usudila, ze to nie je nevyhnutne


horku cokoladu roztopime nad parou. Dajte pozor, aby sa vam dno kajstrolika nedotykalo vriacej vody a iba velmi kratko, aby nebola prilis horuca. Obcas premiesajte, odstavte zo sporaka


mascarpone ( v mojom pripade Quark, ale myslim, ze ked pouzijete taky jemnucky tvaroh, kedysi bol dostat v takom baleni ako maslo, uz som akosi zabudla nazov, tak to bube OK) rozmiesat, pridat ochladenu, ale nie stuhnutu cokoladu,preslahat metlickami


do vzniknutej cokoladovej masy opatrne zamiesame 1/3 slahacky


natrieme cokoladovu plnku do pripravej torty a odlozime do chladnicky


tak a ideme na druhu plnku: gastanove pyre rozpucime v miske vidlickou, pridame 1-2 PL rumu (prip. rum. esencie) 1-2 PL praskoveho cukru (ochutnajte ako vam vyhovuje, ja som mala take v konzerve uplne bez prichute a na Slovensku sa vacsinou predava madarske a to je uz aspon trochu ochutene)


pridame dalsie mascarpone preslahame metlickami a nakoniec uz len rucne jemne zamiesame druhu tretinu slahacky. Opatrne natrieme na tu cokoladovu plnku, tak , aby sa nam plnky nepomiesali. Bolo to dost tuhe, ja som s tym nemala problem. ( tu mi vypadlo jedno foto) a opat odlozime do chladnicky


tak a ideme na poslednu plnku: dame roztopit bielu cokoladu opat postup ako pri horkej cokolade. Do rozmiesaneho mascarpone pridame roztopenu bielu cokoladu, preslahame metlickami. Namiesto bielej cokolady mozete pouzit aj mliecnu, no ja som sa rozhodla pre bielu a myslim, ze to bolo dobre rozhodnutie. Chut horkej cokolady prepojena rumovo-gastanovym pyre a korunovana sladkou chutou bielej cokolady, tak toto je ta famoznost chuti


nakoniec zamiesame poslednu tretinu slahacky, ale uz iba rucne


natrieme na gastanovu plnku. Ak mate doma visne, mozete ich namocit do rumu a popichat do gastanovej plnky a az potom natriet poslednu plnku. Ja som nemala, tak som nedala


posledna plnka natreta,az po okraj, aby sa priklop "prilepil"


polozime priklop na tortu a to tak, ze ta strana, z ktorej sme stiahli papier na pecenie, tak bude hore, pretoze je rovnejsia. Jemnucko popritlacame korpus ku kremu, ale ozaj iba jemnucko. Odlozime trochu stuhnut do chladnicky , moja sa chladila asi dve hodky, viac sme nevydrzali:)


pred podavanim poprasime praskovym cukrom cez sitko


tak na zaver: hodnotim ako famoznu chut, pre ktoru sa oplatilo stravit v kuchyni s mensimi prestavkami cca 3 hod.. Torta je velmi syta a aj ked je tam vela plnky, tak nie je tazka, pretoze to nie je maslova plnka, ale tvarohova. Mozno sa vam bude zdat , ze je to velmi narocne na pripravu, ale to len vyzera tak, pretoze som sa snazila velmi podrobne opisat postup. Ja som bola inspirovana iba vyslednou fotografiou, takze som nevedela ani co a ako mam robit. Len som si domyslela a okrem tej krivolakej spiralky na priklope... no, ale ved posudte same


pridavam pre Eriku a ostanych v UK foto gastanoveho pyre, ktore som pouzila. Hladajte ho pri masovych, paradajkovych, fazulovych konzervach, nie pri ovocnych



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Gule, gulky, gulicky- gastanovo-nutelove | Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta | Corn bread - kukuricovy chlieb >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 179 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Martina G. (adunka) ID 44622 (24.6.2010, 9:24)
Ahoj Adrika, konečne ti musím napísať - tortičku som robila už dávnejšie - a vydarila sa perfektne, až na to, že do spodného korpusu som dala celý práš. do pečiva +o( (nevšimla som si že polovička má ísť a pritom je to napísané konským písmom :-p). Takže spodok bol veľmi hrubý :-| Ale inak bola vynikajúca, zožala veľký úspech. (clamp) (clamp) (clamp). Už som urobila aj roládku podľa tvojho receptu na piškótu :-) (presne takú pásikavú :-p :-p :-p) a natrela som s mascarpone a jahodami, zvinula a posypala cukrom a bolo to perfektné. ADrika ďakujem za rady a ochotu (L), perfektne sa s tebou komunikovalo (kytara). Máš perfektné nápady (I) Prajem všetko dobré (F) (F) (F) Martina
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.6.2010, 20:56)
Matka, dakujem za komentarik a ten napad s tou roladkou je super. Vdaka za inspiraciu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (snazzy) ID 77730, mimibazar.sk/snazzy (15.6.2010, 14:20)
Torticka sa mi velmi paci a kedze mam rada gastany, rada by som ju upiekla :-p Vedel by mi niekto poradit, kde zozeniem v UK gastanove pyre? Nikde som ho zatial nevidela. Dakujeeem
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.6.2010, 19:12)
Erika ja som kupila v Morissone aj v Sainsbury s. V Tescu som ho nevidela, mozno vo velkom hyper Tescu by mohlo byt. Je to ako konzerva , konkretne moja 435 g, modry obal a vola sa to CHESTNUT PUREE. Stalo to asi 1,20 P. Dufam, ze som ti pomohla (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (snazzy) ID 77730, mimibazar.sk/snazzy (16.6.2010, 10:23)
Dakujem Adrika, Morisson mam na skok (clamp) (clamp) (clamp) Uz som ho sice hladala aj tam, isla som si oci vyocit :-o a nic. Ale dnes sa sustredim na modru farbu a urcite ho najdem . Dakujem pekne (L) (L) (L) (L) Taka som nedockava, urcite dam vediet, ako moj vytvor dopadol (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Janka S. (sokolík) ID 62782 (24.6.2010, 10:00)
chcem sa spýtať môže byť aj gaštanové pyre mrazené
ODPOVEDAŤ
Erika S. (snazzy) ID 77730, mimibazar.sk/snazzy (16.6.2010, 21:52)
Nenasla som :´( Nic to, pojdem do velkeho Morrisonu, tam ho snad budu mat. Vies mi este prosim upresnit, v ktorej casti ho mam hladat? Pri konzervovanom ovoci, alebo skor pri paradajkom pretlaku? Velikanska vdaka (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.6.2010, 19:26)
Ahoj Erika, pozri posledne foto v recepte , ktore som pridala. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (snazzy) ID 77730, mimibazar.sk/snazzy (17.6.2010, 23:02)
Dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) si zlaticko (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
LUBICA D. (kozliatko) ID 94049 (26.5.2010, 10:35)
tak tuto torticku vyskusam hned teraz v sobotu mnamky ta vypada suprovo mam rada gastanove pyre |:o)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (21.5.2010, 22:21)
Tak, práve som ju dala chladiť, vôbec nie je taká náročná na prípravu, ako sa zdá, samozrejme, kto nemá s pečením skúsenosti, radšej nech s tým chvíľu počká, ale trochu zručnejšia gazdiná si 100% poradí. Dúfam, že bude mať úspech, putuje v nedeľu do Košíc, potom dám vedieť, ako chutila obdarovanej, tie plnky sú veľmi lahodné a najviac mi chutí tá vrchná biela, teším sa, až ju rozkrojíme!!!Aďke ďakujem za recept!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.5.2010, 22:28)
Anka, potesenie je na mojej strane. Tesi ma velmi, ze si ju vyskusala. A ze cestuje do mojho rodneho mesta, tak to ma tesi tiez. Pozdravujem Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.5.2010, 15:30)
Tak, musím povedať, že torta mala úspech, tá plnka je vynikajúca, aj keď nabudúce si ju viem predstaviť aj pol na pol v prevedení biela a horká čokoláda, ale takto origoš je to niečo báječné!!!Fotky mám v mobile, dodatočne stiahnem. A vďaka za recept!!!
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (25.5.2010, 19:58)
Anka, to ma tesi, ze torticka chutila. Netrpezlivo ocakavam fotecky. Papa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (21.5.2010, 12:08)
(Y) (Y) (Y)perfektná!!! (clamp) (clamp) (clamp)Klobúk dolu.Len nabrať odvahu a vyskúšať (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.5.2010, 22:30)
Silvika, neboj sa. Prave pisala Anka, ze to nie je az taka hruza. Ono sa to len tak vidi lebo ja sa snazim pisat velmi podrobne postup. Tak drzim palceky, aby si nabrala odvahu a hor sa dotoho! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna L. (Maňána) ID 5649, mimibazar.sk/manana (9.5.2010, 17:33)
Ahoj ADrika tak toto musím vyskúšať už mi chýba len auto aby som mohla behnúť do marketu po ingrediencie super vyzerá a ešte lepšie asi chutí (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.5.2010, 22:41)
Tak co? Uz si si zabehla do toho supermarketu? Ta chut je ozaj famozna, uz aj viacero dievceniec potvrdilo (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.5.2010, 14:26)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=695026

Taak Adrika, to je ozdobený twister, čo? ,-) ,-) ,-) ,-). To akoby po vypití litra vodky (sampus). Ale pravda je taká, že mi doslúžila tá striekačka na zdobenie a nemám kedy si zadovážiť novú. A sáčok so zdobítkami ..... *-)tie zdobítka majú dosť veľkú dieru, takže sa mi cesto doslova lialo...
No ale tie plnky... niečo úžasné...veľmi chutila (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.5.2010, 22:40)
Martinka, no co, ved moja spirala je tiez hrozna. Ani som sem nechcela tuto tortu davat kvoli nej. Nakoniec to okrem mna asi ani nikomu nevadi :). Hlavne, ze vam chutila. Ja sa tesim, ze si ju vyskusala a ver, nie je to az take hrozne. Vzdy lepsie ako tie umeliny z cukrarne. Je v tom zhmotnena tvoja praca, usilie, sikovnost a ochota urobit nieco vlastnym usilim pre svoju rodinku. Vsetko dobre zela Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (14.5.2010, 7:49)
(L) krásne si to napísala :-$ Adrika. Aj ja prajem všetko dobré a teším sa na tvoje ďalšie dobrotky (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.4.2010, 9:54)
Adrika ahoj
chcem si upiecť tu tvoju dobrotku, nemám ale tortovú formu s odnímatelným bokom :-|, len takú bábovkovu. V normálnej tortovej bol by problém s tými bokmi upečenými mysliš?
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.4.2010, 22:44)
Ahoj Matka. Neviem, ci by sa ti dobre krajalo v tortovej forme. Podla mojho nazoru asi nie. ak tam nema byt ten pasikavy okraj torty, tak potom to uz nebude ono. Domnievam sa, ze predsa len najvhodnejsia by bola s odopinatelny okrajom. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.4.2010, 9:59)
alebo ešte rozmyslam, že dať ju do normálnej tortovej, a po upečení všetkých korpusov dať do nej papier na pečenie a tak všetko čo na tortu, aby som ju mohla potom nejako vytiahnuť.... *-)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (27.4.2010, 11:29)
podla mna je najlepsie kupit tu formu... stoji cca 10 eur a mate pokoj..... :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (2.5.2010, 10:56)
určite si takú dokúpim, len som skôr "piekla" ako rozmýšľala (H)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (22.4.2010, 11:25)
Podla mna by to slo takto - robit vsetko opacne - nasjkor vrchny korpus, potom boky, potom plnky nakoniec spodok... dat stuhnut-vychladnut a potom vyklopit na podnos. Hm?
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.4.2010, 22:47)
Andrejka, tak takto by to asi nebolo vhodne, pretoze ten vrchny priklop je z piskotoveho cesta a neviem si predstavit aka by bola spucena ta piskota pod tarchou plnky. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.4.2010, 14:54)
no aj takto by sa to dalo :-), ja som ale myslela, že normalne upečiem spodok, vrch, vyberiem, formu mám prázdnu, a tak dám do nej papier na pečenie, spodok, naplním, vrch, necham stuhnuť a ked to bude hotové, tak to vyberieme s pomocou toho papiera na pečenie... *-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.4.2010, 22:49)
A pasikave boky? Ved to je na tej torte (teda okrem plniek lebo tie su chutne) to najzaujimavjesie. To by si ich tm nedala. No neviem, ale ja by som to s tym paierom neriskovala. Predsa len tato torta nei je tou najlacnejsou zalezitostou. Matka , ak predsa len najdes odvahu , daj vediet ako to dopadlo. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.4.2010, 11:13)
Adrika, požičala som si formu od mamky. Ale keby som nemala od koho, robila by som to s tým papierom na pečenie a tak, žeby som tam tie boky dala tiež. Hm, ktovie ako by to vyšlo... Inak bola perfektná (Y) (Y) (Y). Plnku s gaštanovým pyré som chutnala 1x - super, no a z bielej čoko... bielu ja milujem, takže aj keby bola len s bielou čoko, brala by som všetkými desiatimi.
Pochutnali sme si. (L)
Ty si sa tu sťažovala, že ako si urobila špirálu.... +o(, keď nájdem čas a odvahu, hodim tu tú moju.... ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)

(hello)
ODPOVEDAŤ
Martina G. (adunka) ID 44622 (12.4.2010, 13:49)
Adrianka, prepáč, že sa ťa stále vypytujem, ale stačí ten spodný korpus popichať vidličkou? V telke som videla taký gríf, že na cesto dajú papier na pečenie a na to nasypú ryžu alebo fazuľu a tak pečú. Cesto ostane krásne rovné. Dalo by sa to aj na toto použiť, či stačí vidlička? Vďaka Martina :-$ (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.4.2010, 19:59)
Matka, kludne sa pytaj, kolko len chces. Ja som rada, ked mozem pomoct. Toto cesto staci len popichat vidlickou. Nie je az take krehke, aby sa muselo piect zatazene.Okrem fazule a ryze su take speci keramicke gulicky, ktore sa pouzivaju na zatazenie cesta pri peceni, ale tento korpus to nevyzaduje. Ked dobre pozries obrazok, kde je ten spodny korpus, tak vidis, ze sa mi vobec nenaduvalo. Hustom som popichala vidlickou a bolo to OK. ak este nieco nie je jasne, kludne sa pytaj (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (4.4.2010, 10:05)
Silvika drzim z celej sily, nech sa torticka vydari a hlavne, nech si na nej dobre pochutnate. Krasne sviatky (velikonoce) (velikonoce7) (velikonoce18) (velikonoce15) (velikonoce5)
ODPOVEDAŤ
Silvie H. (SilvieH) ID 15467 (7.4.2010, 12:44)
Pani Adriko, torticka se vydarila a byla opravdu famozni. Tak jak uz jsem psala, misto mascarpone jsem pouzila pomazankove maslo (MANA) a bylo to mnamky, mnam. Dokonce ani ta celkova priprava nebyla tak strasna jak to ze zacatku na fotkach vypadalo. Jeste jednou moc dekuji za skvely receptik, fotopostup a inspiraci. :-) :-) :-) (clamp) (child1)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.4.2010, 21:12)
Silvika velmi ma to tesi, ze torticka sa vydarila. Uz som niekolkokrat spomenula, ze nie je to az taka hruza urobit ju. Je to iba zdanie, ze je recept narocny, pretoze ja sa snazim opisat velmi podrobne postup pripravy. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvie H. (SilvieH) ID 15467 (3.4.2010, 17:24)
Dobry den pani Adrika, krasna torta. Chystam se ji delat zitra. Myslim si, ze jste mela namysli Lučinu, ta bohuzel taky neni vsude k dostani. Ja pouziju pomazankove maslo, ktere pouzivam misto mascarpone i do tiramisu. Drzte pesti, aby se podarila. Jste moc sikovna. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina G. (adunka) ID 44622 (31.3.2010, 23:35)
Pani Adrika, už 2 mesiace sa odhodlávam na túto tortu :-p, ale ešte sa chcem poradiť (vďaka, že všetkým ochotne radíte - ste [A]). Môžem miesto toho spodného cesta, dať klasický upečený korpus? Upiekla by som podľa toho vášho rozpisu na korpus. Ak by sa podaril vysoký, tak ten by som prekrojila a jednu polovicu použila ešte v torte na gaštanový krém.Čo myslíte, bolo by to dobré? :-$
Zdá sa mi veľmi veľa toho krému pokope. :^) Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.4.2010, 20:07)
Matka, ja by som nedavala klasicky, piskotovy korpus. Je tam toho kremu dost vela a ziada sa pod nu ten pevnejsi korups. Piskotove cesto by bolo dost krehke a neudrzalo by tu masu. Isteze je tej plnky dost, ale nie je to maslova plnka, takze nie je taka tazka, na stravenie :). Ak by sa medzi plnku dal este piskotovy korpus, tak by trebalo pomenit mnozstvo ostatnych ingrediiencii, aby sadol ten vrchny plat na plnku. No neviem ako by to potom vsetko dopadlo. Je to moj nazor, len na zaklade poznatkov a doterajsich skusenosti pri peceni. Matka uz ju viacero dievcat vyskusalo a boli spokojne, takze asi by som na nej nic nemenila. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina G. (adunka) ID 44622 (1.4.2010, 22:03)
Adrika, Ďakujem veľmi pekne pekne za bleskovú odpoveď. Dám si poradiť a urobím všetko podľa receptu. :-$ Ozvem sa ako sa mi darilo. :-p Ešte raz veľká vďaka. PApa (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (30.3.2010, 20:19)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)ten musí být luxusní (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.3.2010, 22:01)
Ano, to je (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Myslim tu chut (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (30.3.2010, 20:01)
Uzasne, ako vzdy... (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.3.2010, 22:02)
Anka, vdaka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ena Smikalova (Ena) ID 732 (24.3.2010, 15:49)
mnaaaaam :)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.3.2010, 19:00)
Veru mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
mária z. (marica) ID 27627 (23.3.2010, 21:15)
Adrika, dakujem za suuuupeeeeer recept a este suprovejsi navod a fotopostup ako tuto tortu urobit (F) (F) (F) (F) (F) (F). Tvoju tortu som robil uz 4x ver alebo never, sme dost velka rodina a po prvej ju chceli vsetci (clamp) (clamp) (clamp). (^) (^) (^) (^)torticku mam odfotenu v albume je to ta ktoru som robila ako prvu). este raz dakujem (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.3.2010, 22:10)
Majka tesim sa velmi, ze si vyskusala tuto tortu. Pozrela som tvoje album, perfeknte sa vydarila. Urobila si mi velku radost (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana G. (SewingPug) ID 24948, mimibazar.sk/sewingpug (19.3.2010, 15:44)
Najprv sa pridavam do davu obdivujuceho tvoje recepty (Y)
a potom sa musim postazovat na moju sikovnost aneb ako domrvit kolac aj s podrobnym postupomaby ste si tu nemysleli ze vsetko ide tak idylicky ako tu na fotkach a ospravedlnujem sa za tu dlhu litaniu
tiez som planovala ohurit svokru a kedze mi pomahal aj synator tak som sa ponahlala a robila dvesto veci naraz, dopadlo to tak ze spodny korpus sa prelomi na 3 casti 8o|
prva plnka bola absolutne husta a mierne sa trusila, gastanova riedka a mierne tiekla, namiesto rumovej prichute som to pokropila citronovou, a posledna lahodna chut bielej cokolady sa nekonala vobec lebo sa mi zdrcla a musela som pouzit opet tmavu coklit, a chcela som byt in a dala som tam trochu baileys, ale trochu vela, vsetko som nacapla do formy a potom som zistila ze tam nemam ten piskotovy okraj, ale ja ho tam chceeee, tak rozobrat formu, nacapkat okraj a navliect obruc formy na to miernym pritlakom, vyliezalo to vrchom spodkom, no co uz.... zajtra s tym svokru ohurim urcite, ak sa nerozhodnem to vecer lyzickou vyjest a svokre kupit polotovar ,-) :-p
PS: je to vyzva tak to este skusim, chcem aj ja nebicko v papulke [A] ,-)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (MoňaP) ID 8172, mimibazar.sk/bumba (20.5.2010, 18:12)
(Y) ADKA, VDAKA ZA DOBRU NALADU A TO VOBEC NEMYSLIM IRONICKY, CELKOM SA V TOM POPISE VIDIM< TA PREDSTAVA V HLAVE A POTOM TEN VYSLEDOK A POSTUPE KU NEMU ANI NEPISEM ,-) ALE SLZY MI TECU< LEBO SOM SI SPOMENULA AKO SOM VO VELKOM ISLA ROBIT PODLA JEDNEHO RECEPTU VETERNIKY A AKO SOM TO POTICHUCKY ,CELE AJ UPECENE AJ SUROVE CESTO, FLASLA DO NASEJ BIOJAMY, VYKOPANEJ V ZEMI. LEN SOM SPOMINALA MAMINKU, ZE BY JU SLAHLO, 10VAJEC DO MATICKY ZEME VHODIT ,-) :-$ (H) :-D 8o| :-( :-o (N). TAK ESTE RAZ VDAKA, STRASNE SA TO "DOBRE" CITA.... cmuk ^o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.3.2010, 19:08)
ach jaaaaaaaaaj Adka. Ja uz mam cosi v tej kuchyni odkrutene, ale dvesto veci pri narocnejsom pracovnom postupe by som si netrufla robit naraz.. A dakujem za pochvalu. Verim, ze skusis este v buducnosti tento receptik, ale uz presne podla postupu lebo je to fakt super mnamkova torticka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Stanka V. (dandasík) ID 19415 (13.3.2010, 22:34)
Adrika,tak som sa odhodlala a piekla som túto krásu dnes aj ja ,-)
esteticky je to +o(trochen podobné tvojej tortičke, ale iba z rýchlika :-@
ale to nie je až tak podstatné.. podstatné je to, že sa teším na zajtrajšie nebíčko v papulke :-p :-p :-p
so segrami sa vždy pretekáme v oslavách, ktorá sa blysne niečím špeciálnym.... a táto torta je ten pravý žolík, aby som zažiarila (child1)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 0:20)
Stanka, tesi ma, ze si vyskusala torticku. Mas pravdu je to nebicko v papulke a mas sa naco tesit. Drzim palceky, nech ti ten zolik dobre posluzi (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana D. (dadulienkatt) ID 86347 (12.3.2010, 18:26)
Konecne som sa odhodlala aj ja vyskusat tuto nadheru :-). dnes som si spravila cesto, zajtra plnku a v nedelu budeme papat, aspon dufam ,-). neviete preco sa mi ta piskota prilepila na papier? horko tazko som ju nozom dostala z neho dole *-). aj ta pasikava piskota sa mi zda akasi tenka (mam ten isty rozmer formy), dufam ze tu napln udrzi... dakujem za rady.
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.3.2010, 10:08)
Adka neviem preco isiel papier tazko dole. Ved ten podklad je mastne hnietene cesto, tak to by nemal byt problem stiehnut z neho papier. Co sa tyka pasikavej piskoty, ona nema byt hruba. Pekne vidno aj na obrazku. Mala mozno iba 4-5 mm? Nemerala som ju. Plnka je pekne tuha, takze ta pasikava piskota ju nemusi drzat, skor je tam iba pre efekt. Drzim palceky, nech sa dari (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana D. (dadulienkatt) ID 86347 (13.3.2010, 21:38)
Dakujem Vam Adka za odpoved. Tak dnes prisli na rad plnky, boli FAMOZNE!!! som sa neskutocne zalizovala :-). Tak a teraz to vsetko odpociva v chladnicke, zajtra je oslava, musela som vydrzat, tak uvidime! (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 0:22)
Adka ved ja som hovorila, ze je famozna :-) Prajem vam , nech si dobre pochutnate. Mnam, aj ja by som si hned dala maspon kusok, kusticok (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Stanka V. (dandasík) ID 19415 (13.3.2010, 22:37)
dadulienka aj naša sa chladí v chladničke a čaká zajtra na svoju famóznu realizáciu :-)
čo povieš, nebola tá príprava až taká náročná ako sa na prvý pohľad zdalo?
ODPOVEDAŤ
Adriana D. (dadulienkatt) ID 86347 (14.3.2010, 21:14)
ahojte babulky, tak a je po tom. oslava sa vydarila |:o), (^) zozala naozaj velky uspech (clamp), som machrovala :-). dakujem za super receptik a Stanka, naozaj je to na prvy pohlad zlozite ale ked to cloveka bavi sa s tym pohrat tak to ide celkom od ruky. Ako dopadla ta Tvoja torta?
pripajam foto nasej: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=675260
(srdiecko pre moju 2rocnu (X) k narodeninam)
Adrika dakujem za receptik aj za rady!!!
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 0:10)
Adka velmi sa tesim, ze oslava dopadla dobre a ze torticka chutila. Malej babulke vsetko najlepsie (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzkaK) ID 1618, mimibazar.sk/zuzkak (11.3.2010, 20:05)
Tak aj ja som neodolala a pustila sa do tejto torty, robila som ju synovi na narodeniny, tak som vrchny korpus nerobila spiralu ale napisala tmavym cestom 4 a bolo aj ozdobene :) bolo to najzlozitejsia vec v kuchyni co som kedy robila, ale vsetkym chutila a tak som bola rada, ze som ju zvladla :) dakujem za recept
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.3.2010, 23:00)
Zuzka, skvele si to vyriesila. A velmi sa tesim, ze si ju tak super zvladla a hlavne, ze vsetkym chutila. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 179 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu