Nikol K. (Slabejka) ID 20063 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)
Moje zaručene vydarené kysnuté cesto
[ recept č. 2257 zo dňa 13.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1kg hladkej alebo polohrubej múky,3,5dcl oleja,1 van.cukor,1 kocka droždia,500ml mlieka,3 vajcia,1KLsoli,3 PL cukru,1 prášok do pečiva
POSTUP PRÍPRAVY
Postupujeme ako s klasickým kysnutým cestom:kvások zapracujeme do múky...Ak robíte nasladko,stačí menej cukru.Cesto nenechávať kysnúť!Hneď po zamiesení s ním pracovať.Z tejto dávky robím závin,buchty,osie hniezda... Na osie hniezda si vy vaľkám cesto,ktoré natriem plnkou:maslo alebo HERA,škorica,kr. cukor,mleté orechy,trochu mlieka.Zavineme a krájame kolieska,ktoré na plechu necháme podkysnúť.Pred dopečením potrieť:mlieko,kr.cukor.Ešte chvíľku piecť. Obmena:Bryndzovník Z 2/3cesta urobím buchty plnené lekvárom alebo podusenou kyslou kapustou na slaninke s klobáskou(dobré je aj pridať zopár uvarených zemiakov) .Z tretej časti cesta rob´m bryndzovník.Cesto rozdelím na dve časti.Jednu vyvaľkám na vymastený plech a naň dám plnku:4-5 uvarených zemiakov popučiť a zmiešať s 500g bryndze,korením čubrica(KOTANY-balkánske korenie). POZOR!Cesto vymiesiť a hneď s ním pracovať.Kysnúť bude až na plechu. |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (1.12.2014, 12:47) |
super cesto, davam ale len 1 PL cukru |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (katka822009) ID 125446 (24.4.2012, 18:39) |
Cesto je suprove mäkulinké a osie hniezda su vynikajúce dakujem za skvelý receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | BARBORA B. (bardulec) ID 33113, mimibazar.sk/bardulec (25.11.2009, 16:11) |
Cesto som prave vyskusala je fantastickeeee makuckeeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika J. (kubkokubko) ID 30810, mimibazar.sk/kubkokubko (20.5.2009, 23:17) |
chcem sa opytat ci ked robis nieco na slano, ci zostava davka cukru a vanilky taka vysoka, nie je to moc sladke? Alebo ako to treba upravit? Ja sa v tom moc nevyznam, zatial sa s kysnutym cestom velmi nekamaratim, mozno sa vdaka tomuto receptu zacnem. A este jedna otazka, kolko treba nechat cesto podkysnut? Vdaka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ingrid U. (petra34) ID 1152, mimibazar.sk/petra34 (11.8.2008, 15:03) |
Ako dlho sa má cesto na plechu nechat podkysnúť? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (10.10.2007, 22:03) |
to ako sa robi ten bryndzovnik? ked pisete ze cesto rozdelite na dve casti a jednu date na plech a na neho plnu.... a s tou druhou castou co? na tu plnku? ci ako dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (10.10.2007, 19:22) |
odkedy som našla tento recept, robila som asi 10krát kakaový závin, na ktorý som predtým nemala odvahu. asi každý tretí deň sa u nás pečie. konečne dobré kysnuté cesto, ktoré sa nelepí. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna L. (slniecko) ID 408 (14.9.2007, 10:20) |
Prepáčte ale tento recept som už písala ja.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana b. (zunan) ID 7297 (14.9.2007, 16:13) |
aspon viem, ze je fakt odskusany vo viacerych rodinach  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Nikol K. (Slabejka) ID 20063 (14.9.2007, 13:45) |
Prepáčte,ale na tejto stránke som prihlásená len chvíľu a tak nemám prejdené všetky recepty.Vždy prebehnem nové a k starým sa málokedy dostanem.Myslím si,že to je problém viacerých kuchárok a žiadna to nerobí schválne.ďakujem a veľa pevných nervov pri čítaní receptov nám prajem.Veď opakovanie je matka múdrosti. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Aneta B. (Aneta1) ID 30550 (25.8.2010, 19:23) |
Kolko treba nechat kysnut cesto na plechu??? Ja som ho robila z polovicnej davky, ale zle som pochopila, myslela som ze nemusi kysnut vobec a prvy plech bol uplne tenky (robila som slivkovy s posypkou), potom naslano, ten uz bol hrubsi a najlepsie boli osie hniezda, tie isli vlastne do rury posledne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |