. .. .. .. .. .. .
. .

Zemiaky zapečené so syrovým bešamelom - RECEPT 22523

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 130186 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Zemiaky zapečené so syrovým bešamelom


[ recept č. 22523 zo dňa  ]


Zemiaky zapečené so syrovým bešamelom


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky uvarené v šupke, očistené - asi 1 kg, 100 g oravskej slaniny, 200-250 g šampiónov, 1 pór (alebo 5 cibúľ alebo jarné cibuľky aj s vňaťkou), 3 PL oleja, 3 PL múky hl., 300 ml mlieka, 300 ml vývaru ( z bujónu), 100-150 g syra goudy alebo eidamu, pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

...v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na troške oleja si osmažíme pokrájané šampiňóny; v orig. recepte nie sú, ale ja ich dávam miesto slaniny, ktorú deti nechcú...
na druhej panvici si osmažíme slaninu pokrájanú na kocky...
vo výpeku po slanine alebo na oleji osmažíme pór pokrájaný na kolieska...
zatiaľ si pripravíme bešamel - olej s múkou chvíľu orestujeme...
zalejeme mliekom a bujónom (ja dávam miesto bujónu vodu a lyžičku solčanky)...
za stáleho miešania povaríme na kašu...
pridáme postrúhaný syr, zamiešame, keď sa rozpustí odstavíme, zamiešame pokrájanú pažítku (nemala som)...
do vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakov pokrájaných na kolieska, p.p. osolíme
posypeme opraženou slaninou, šampiňónmi, pórom - kto čo má rád, (u nás jedna chce len šampióny, druhá pór a šampióny,muž zase nechce pór, - !!!)
polejeme polovicou bešamelu...
uložíme zvyšok zemiakov ...
polejeme druhou polovicou bešamelu a dáme zapiecť na 200°C asi 30 minút.
čerstvo upečené chutia najlepšie, veľmi dobre sa k dopĺňa so šalátom z kyslej kapusty alebo len samotnou kyslou kapustou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Penové srdce-moja 2.torta | Zemiaky zapečené so syrovým bešamelom | penová pre svokra >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (23.1.2010, 12:47)
(jidlo)Ivetka, práve sme dopapkali, máš jednotku s *, vynikajúúúúúúce (flower) a tie šamoiňony si dobre vymyslela-ja som dala konzervované, ale to vôbec navadilo, určite som to nerobila poslednýkrát, radím medzi obľúbené, my tiež zemiaky môžeme na všelijaké spôsoby (flower)
Pekný víkend prajeme (child1) (child1) (child1)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (23.1.2010, 19:54)
Ďakujem Želka som rada že ste si pochutili, šampiňóny vymyslela (X) lebo nechcela ani pór ani slaninu. Víkendík prajem tiež pekný, my sme dnes boli (lyzar) (lyzar), už nevládzem ani sedieť, píšem z posledných síl, zajtra bude asi svalovka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.1.2010, 10:17)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (23.1.2010, 19:49)
Martinka ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (22.1.2010, 20:38)
Juj, slintám, zemiaky na všetky spôsoby proste môžme :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (23.1.2010, 19:49)
Monika aj u nás sú zemiaky na všetky spôsoby obľúbené (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (22.1.2010, 20:31)
Ivetka, vyzera to na super papkanicu (Y) (Y), hned by som si (zajic), niekedy vyskúšam.
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (23.1.2010, 19:47)
Heňka je to veľmi chutné, jedno z mála jedál ktoré všetci štyria môžme (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.1.2010, 20:08)
(Y) papanica na jednotku,to sa stavim. urcite vyskusame
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (23.1.2010, 19:46)
Janinka je to veľmi dobrá papanica, vyskúšajte (L) (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (22.1.2010, 20:04)
Mňam Ivka útočíš na moje chuťové bunky a asi sa neubránim ;-) ale nevadí takáto porážka mi nevadí :-) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (23.1.2010, 19:46)
Andrejka ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (22.1.2010, 18:15)
Ivetka, super recept!! Určite vyskúšam!!! (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (22.1.2010, 18:18)
Ďakujem Darinka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (Michalikova) ID 76425, mimibazar.sk/michalikova (22.1.2010, 17:46)
jóóój to vyzerá dobre mňam,vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (22.1.2010, 17:51)
vyskúšaj Monika, je s tým trochu roboty a špinavých riadóóóv ... kopec, ale stojí to zato (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (22.1.2010, 17:40)
Ivetka, toto zajtra urobím ;-) už aj si idem vytlačiť receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (22.1.2010, 17:41)
Želka, teším sa, dúfam že budú chutiť (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.1.2010, 17:24)
ach aj už vidím, Ivetka, že toto raz musím urobiť - takéto papaníčka teda hlboko možeme - a to ešte nevidím ani posledné obrázky (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (22.1.2010, 17:40)
Martinka, Ty si rýchla :-) :-), skús niekedy, sú výborné, hlavne také čerstvo vytiahnuté z rúry (zajic) (zajic), (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.1.2010, 17:42)
vieš - tento syrový bešamel na tom mi pripomína Musaku - tak si už predstavujem tú úžasnú chuť (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu