končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) segedín s tofu a grahamovou knedľou[ recept č. 22457 zo dňa 20.1.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY segedín: kvasená kapusta, 1 údené tofu (alebo údený tempeh, prípadne kombinácia), cibuľa, lahôdkové droždie, červená paprika, tahini, horčica knedľa: droždie, grahamová múka, vlažná voda, sóda bikarbóna POSTUP PRÍPRAVY Nie sú uvedené množstvá, lebo zakaždým to robíme od oka a podľa chuti. Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme na kocky nakrájané tofu (alebo tempeh), chvíľu dusíme. Zalejeme vodou plus šťava z kapusty, pridáme koreniny - červená sladká paprika, gulášové korenie, biele korenie, môže byť aj majoránka, prípadne dulse riasy alebo nori riasy. Keď nám táto zmes začne vrieť, pridáme kapustu a varíme cca 10 minút. Pred koncom dáme lyžičku horčice, zjemníme s tahini prípadne maslom, zahustíme s tebi droždím alebo kukuričnou múkou či strúhankou a kto pozná a používa, tak môže pridať umeocot :-) Knedľa: spravíme si kvások z teplej vody + droždie. (nepridávam cukor), ale kto chce, môže si spraviť klasický kvások. Pridáme cca 500g grahamovej múky, trochu sódy bikarbóny, zamiešame a necháme kysnúť minimálne hodinu v teple. Trošku cesto narastie (ale nie ako klasická knedľa). Len jemne upravíme do tvaru malej knedle a dáme napariť - cca 40 minút. Knedľa je taká "hutnejšia" ako je klasická. Kto chce, môže pridať aj soľ :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI porcia pre draheho :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Diana T. (Dindi) ID 33492, mimibazar.sk/dindi (17.2.2010, 23:09) |
Žanetka, tak toto vyzerá naozaj skvele. Rada by som vyskúšala. Už len recept mi chýba ku šťastiu . |
ODPOVEDAŤ |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (18.2.2010, 10:01) | ||
doplnene. Ak sa rozhodnete vyskusat, tak vela stastia a dobru chut | ||
ODPOVEDAŤ |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (18.2.2010, 8:44) | ||
polepsim sa dnes ho skusim dopisat.. |
||
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (20.1.2010, 16:59) | |
Zanetka,knedla je z grahamovej muky,ci graham.rožkov? | |
ODPOVEDAŤ |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (20.1.2010, 17:00) | ||
Lubka.. je z grahamovej muky..Do zajtra pridam receptiky.. dnes uz nestiham | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (20.1.2010, 17:05) | |||
V pohode Zanetka,tesim sa na receptiky.Ja mam totiz recept na knedlu z graham.rožkov,takpreto sa pytam,ci mam fotit a davat to sem | |||
ODPOVEDAŤ |