
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ČO DOM DAL |
Adriana L. (kikina) ID 231 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Čo so starým pečivom / zapečená rýchla večera[ recept č. 22442 zo dňa 19.1.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Pár kusov starších rožkov, aj niekoľkodňové môžu byť (alebo bageta, toastovy chlieb...čo sme nespotrebovali, kým bolo čerstvé a mäkké), 15 dkg šunky, 10 dkg údeneho a 10 dkg neúdeného syra (nakrájaný na plátky), 1 kyslá smotana a 4-5 vajec. Na ochutenie mletá rasca, trocha MČK, soľ alebo vegeta, trocha provensalskeho korenia alebo aké máte radi, olej na vymastenie plechu. Uvedené množstvá sú na klasický veľký plech s vyšším okrajom. POSTUP PRÍPRAVY Nejako sa nám nepomíňalo pečivo, tak som dnes zužitkovala na takúto rýchlovku: vymastiť plech olejom (aj po bokoch), nahusto poklásť na dno rožky/bagetu pokrájané na kolieska (asi 1cm hrubé), na to plátky šunky (aby sa prekrývali pri okrajoch), na to syr aby sa prekrýval (striedame údený a neúdený). V miske vymiešať kyslú smotanu a vajcia, ochutiť koreninami a naliať na ostané, poroztierať, aby bola rovnomerne pokrytá celá plocha. Dáme zapiecť do rúry (vyhriata na 200 stupňov) cca 8 minút, potom znížime na cca 170 stupňov a dopečieme (povrch by mal byť mierne zhnednutý) - môj celkový čas zapekania bol cca 15 minút. Nakrájame na štvorce ako toasty a odávame ešte horúce so zeleninou (my sme k tomu mali rajčiny a červenú papriku), kyslou uhorkou, šalátom... Je to rýchle a mňamkové :-)! |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.2.2012, 21:05) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |