končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CUKROVINKY |
Nikol K. (Slabejka) ID 20063 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Fantastická griláž podľa mojej mamičky[ recept č. 2235 zo dňa 11.9.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 30dg kryštálového cukru,12dg masla alebo HERY,1 kondezované sladené mlieko-SALKO,10dg orechov tortové oblátky POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca (najlepšie širokého,nemusí byť vysoký) nasypať všetok kryštálový cukor a nechať na teplej platni rozpustiť-skaramelizovať.Ja ho nemiešam,len s hrncom potrasiem,aby sa mi karamel nenalepil na varešku.To potom máte o prácu naviac-očistiť.Takže,keď máte úplne roztopený cukor-je to tmavé,pridáte maslo.Pozor ,bubloce to .Pridáme salko a mleté alebo nasekané vlašské orechy.Miešame,až sa to spojí a chvíľu to necháme vychladnúť.Teplé vyteká z oblátok.Konečne,keď to začne tuhnúť,natierame tortové oblátky.Pozor ,nie tortový korpus.Ja dávam tri vrstvy plnky a poslednú vrchnú oblátku zaťažím doskou.To preto,aby vám nevykrútilo oblátky.Niekedy povrch pokvapkám čokol.polevou. |
Jana B. (Tomat) ID 9275 (21.4.2008, 13:25) |
griláž veľmi ľúbim,hoci hcem schudnúť,ešte toto si dám a vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (19.4.2008, 15:13) | |
Salko netreba pred tým prevariť ?? | |
ODPOVEDAŤ |
Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (21.4.2008, 12:40) | ||
myslím, že to salko sa tu nevarí, ono sa potom uvarí s ostatnými ingredienciami... | ||
ODPOVEDAŤ |