
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Marcela A. (mylove) ID 127626 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | PRAVE PECIEME ZELENINKU.....VELMI JEDNODUCHE FAJNE ZDRAVE JEDLO[ recept č. 22267 zo dňa 14.1.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY - Zelenina, napr: cuketa, mrkva, petrzlen, sladke zemiaky, tekvica (rozna), cesnak, cibula (naj. cervena), paprika (cervena, zlta, oranzova), atd. - Med - Olivovy Olej - Korenie rozmarin, tymian - alebo oboje Sol, cierne korenie - ja nepouzivam, a ak chcete pouzit, tak len po dopeceni FOTO - ZELENINKA PRED PECENIM POSTUP PRÍPRAVY Tuto zeleninku robim velmi casto a stale davam vsetko len 'od oka' a vzdy je to jedna z naj veci!!!! Naje sa s toho aj osoba, co jedava maso :-) Takze skuste, a ak mate k tomuto receptu tipy, tak si ich rada vypocujem. Ocistit zeleninu (sladke zemiaky, cibulu, cesnak a tekvicu), oskrabkat mrkvu a petrzlen a vsetko nakrajat na take vacsie kusky (cca 2x2, 3x3cm. Dat do velkej nadoby, pridat med (od oka, podla chute), olivovy olej (ak drzite dietu, tak pouzite radsej ten v spreji, a nasprejujte ho len ked uz bude zelenina na plechu) a koreniny. Dobre pomiesajte, tak aby vsetky kusky boli pokryte bud olejom, alebo medom. Dajte do predhriatej rury (fakt neviem teplotu - taka aby sa v nej dobre piekla zelenina), na plech, alebo pekace / pekace. Pocas pecenia 1 - 2 krat otvorte ruru (POZOR NA HORUCU PARU!) a pomiesajte zeleninu drevenou varechou, aby sa nesusila v rure, ale piekla v medovo-olejovej zmesi. Zeleninka bude upecena za cca 45min- 1hodinu. Uvidite to podla mrkvi a petrzlenu - ked uz nebudu chutit 'mydlovo' tak je vsetko hotove. Samozrejme, nikdy nenechajte zeleninu spalit!!!! A pozor aby ste sa na nej nepopalili, bude poriadne horuca asi 10min po dopeceni. My ju jeme samu, ale je dobra aj ako pridavok ku varenym jedlam. Dobru chut!!! PS: ak ste nikdy neochutnali sladke zemiaky, tak toto je vynikajuci recept pre prve papanie sladuckych maskrt!!!!!!!! |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (26.1.2010, 12:51) |
no prave obedujem tuto zeleninku,je uzasna,asi bude teraz denno denne na mojom tanieri,pokial sa jej neobjem,ja take mozem stale,diky za uzasny receptik. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela A. (mylove) ID 127626 (26.1.2010, 15:50) |
Helenka, som taka rada ze sa ti paci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (26.1.2010, 11:17) |
no vyborne to vyzera ten recept,dnes ju idem spravit na obedik,potom napisem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (15.1.2010, 13:56) |
veľmi chutne to vyzerá ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.1.2010, 20:18) |
robim podobne,len bez medu.Ani mi tam nechyba,mrkva je dostatocne sladka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18647&user=19881 |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |