. .. .. .. .. .. .
. .

Banány v parížskom kréme ***** - RECEPT 2217

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)


Banány v parížskom kréme *****


[ recept č. 2217 zo dňa  ]


Banány v parížskom kréme *****


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj.
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.
7. Na krém naukladajte keksy.
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.
9. Banány zakryte zvyšným krémom,
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moje menu pri príležitosti krstín dieťatka | Banány v parížskom kréme ***** | Jednoduché marcipánové ozdoby >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 127 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.11.2015, 14:52)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (17.11.2015, 22:45)
Na Vianoce robím (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beáta S. (Betie) ID 10530 (16.2.2014, 11:12)
vyskúšame :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.3.2013, 8:59)
(Y) (Y) (Y) :-p :-p :-p (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana b. (biograd) ID 258929 (17.2.2013, 21:01)
Dnes som to robila a je to vynikajúce mňaaaam (Y) (clamp) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (15.2.2013, 19:25)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana P. (dzenettka) ID 33460 (16.12.2012, 20:03)
Tento recept je skvely, robila som ho minuly rok na Vianoce a idem ho robit aj teraz :-) este ze som ho nasla, idem si ho pre istotu ulozit :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (15.11.2012, 22:02)
Nieje to velmi sladke? Ci zelatina, maslo to stiahne?
Ked robim parizsku slahacku - 1 smotana, 1 cokolada - raz som pridala malinko cukru a bolo to az hnusne sladke.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ludmila N. (ludunka1) ID 118749 (15.11.2012, 21:32)
tak už sa mi to chladí na balkóne a najradšej by som to ZOŽRA"A§ Musím byť silnááááááááááááááá (cinky) (cinky) (cinky) (cinky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (Janus) ID 12314 (30.8.2012, 15:49)
,-) 8o|......robim tie banany v parizskom kreme.....zelatinu som vliala do kremu a mam to riedke...pomooc
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beata B. (Bea36) ID 240236 (14.7.2012, 16:46)
DOBRY DEN,TATO DAMA JE UZASNA,KLOBUK DOLU....... (hello)javascript :sm(´ (hello)´)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Edita K. (Edina5xl) ID 225031 (17.2.2012, 20:17)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina N. (katinka28) ID 39196 (2.1.2012, 21:54)
Ďakujem veľmi pekne za skvelý receptík. Manžel sa len oblizoval (Y) Aj návšteva ho vychválila, že už dlho takú dobrotku nejedli. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana Z. (zuzanita 66) ID 28768, mimibazar.sk/helenita (27.11.2011, 9:44)
(Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka V. (LienkaLM) ID 40389 (11.8.2011, 13:45)
:-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
MIROSLAVA K. (MIKLIMA) ID 26711 (17.7.2011, 22:39)
Aj mne sa podaril,dakujem za recept a stále čakám na nové recepty a fotky Marcelka chýbaš tu... (Y) (Y) (Y) [A] [A]
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria M. (misqs17) ID 166394 (9.6.2011, 18:08)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=805368
podarili sa u je to skvele (Y) (zajic) vdaka za receptik
ODPOVEDAŤnahlásiť
beata l. (kjhgf) ID 118277 (6.6.2011, 9:19)
Po dlhšom čase som znovu robila úúúžasnéééé. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika S. (Webyy.S) ID 6227, mimibazar.sk/webyys (9.4.2011, 8:05)
Prave som ho dokončila je úžasný ďakujem za skvelý receptík Erika
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária B. (marianella) ID 41392, mimibazar.sk/marianella (24.12.2010, 14:31)
ahojte, ja som sa tiež pokusala robiť kolačik, na obrazku vyzera super, ale mne to vobec nezhustlo... mam to celkom riedke a to už je od rana v chladničke :-S
tak som to supla do mrazaku a uvidim čo to spravi...
a ešte niečo - robila som to presne z tých davok ako je tu napisane, ale vyslo mi to do formy a ešte aj do 4 umelýých poharikov - ktore som dala tiež do mrazaku ,-)
som fakt zvedava čo z toho bude :-p
(banky) (andel)
krasne vianoce vam prajem :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
beata l. (kjhgf) ID 118277 (6.6.2011, 9:25)
Recept som robila viac krát a vždy sa podaril. Používam takú istú želatínu ako je v recepte a jediný zádrhel čo sa mohol u Vás stať je že v recepte je napísane urobíme želatínu podľa návodu, kde je uvedené rozpustiť v 1/2 l vody, ale Marcelka následne píše rozpustiť v 2-3 dcl mlieka a nie v tom pol litry. Tak ak ste to rozpúšťali až v 1/2 l tak to mohlo byť riedke.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 127 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu