Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Martina S. (sofiamaria) ID 503 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Moj zemiakovy chlebik
[ recept č. 22112 zo dňa 9.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg hl muky T 602 - nevysypte ju celu nehajte si na spodku v sacku na spracovanie na doske 1 cele cerstve drozdie 500 ml letnej vody 1 pol. lyzica soli 1/2 PL octu 1 PL mletu rascu Uvarene 2 vacsie zemiaky troska cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Do DP dat na spod letnu vodu ,drozdie a cukor potom pridat ocot, muku ,sol a rascu a navrch nastruhat na jemno zemiaky ako na syr. Cesto Vam vypracuje DP, ked ho mate dajte si na lopar muku zo sacku a vylejte cesto z DP a len vypracovat aby sa nelepilo na ruky ,cesto nie je huste je redsie. Do janskej hlbsej misky dajte papier na pecenie a cesto presunte do nej. Nehajte asi 40 min. kysnut a potom dat piect do vyhriate rury na 200 stupnov asi 25 min potom stiahnite na 180 piect zvysnych 35min. CHlebik vyberte z rury a nehajte ho na niecom vychladnut na nejakej mriezke aby zo spodku nezvlhol od teploty a po vrchu ho jemne potrite letnou vodou. Mozete ho prikryt utierkou Dobru chut! |
lubica r. (lubar) ID 101697 (15.1.2010, 13:48) |
môj muž ho robí každý rok na vianoce už 17 rokov, jeme ho spolu s kapustnicou, je fantastický, deti ho milujú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena P. (IrenkaP) ID 21726 (10.1.2010, 17:55) |
Tomu sa povie chlebík, mňam, mňam, hned by som si ukrojila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Renáta O. (didipap) ID 32688 (10.1.2010, 10:14) |
tak tento chlebik som aj ja vyskušala. a je to fakt mňamka...Doporučujem!! Skvelé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |