Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)
Fakt výborný perník
[ recept č. 22104 zo dňa 9.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
ja som dala takto: 2 celé vajíčka, 1H kryštálového cukru, 1 balíček škoricového cukru, 3/4 H oleja, 2H mlieka, 3H hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 kypriaci prášok do perníka, 2PL holandského kakaa, 1 čokoládový puding-prášok, 2PL džemu, 3PL rumu, 1H=250 až 300ml
POSTUP PRÍPRAVY
originál recept je pre DP a nájdete ho tu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2439
Ja som ho vyskúšala na plech a je fakt výborný. Jemnulinký a akurát sladký. Postup: všetko som vymiešala v jednej mise v poradí ako je napísané a vyliala na plech, posypala mandľovými lupienkami a dala piecť na cca 20-25min na 180°. Keď vychladol, potrela džemom a poliala čokoládou. Keď budete mať chuť na perník, určite vyskúšajte ,-) |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (24.8.2013, 16:17) |
jééj určite vyskúšam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
anna v. (anya23) ID 38976 (11.8.2013, 17:47) |
naozaj vyborny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.8.2013, 15:57) |
ďakujem, som rada, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (28.4.2013, 8:24) |
Chcem sa opytat, ci ten dzem co uvadzate v recepte, sa dava do cesta, a na cesto ide iny dzem. Dakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (28.4.2013, 8:34) |
Ahoj Mirka, áno, ten džem čo uvádzam ide do cesta, na potretie po upečení treba viac džemu. a myslím, že je úplne jedno jedno aký džem použijete, ja vždy dávam taký čo mám po ruke, ale vyberám trochu kyselkavejší, aby oživil perník. tak ak ho budete robiť, dúfam, že sa pekne vydarí a bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina G. (merykey) ID 87523 (19.4.2013, 19:51) |
hmmm, je ozaj vyborny, ja som natrela este za horuca, lebo som sa uz nemohla dockat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.4.2013, 11:18) |
viem si predstaviť, mňam, asi aj ja ho zas urobím, fakt je dobrý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea K. (Levica79) ID 161154 (3.2.2013, 12:42) |
a tu poleva je z coho ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.2.2013, 12:48) |
ja robím väčšinou čokoláda na varenie (100g) a cera (cca 50g) niekto robí aj so smotanou, 250ml šľahačkovej smotany a 250g čokolády to už každý, ako je navyknutý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Pavlína H. (pavla) ID 3693 (21.4.2012, 20:37) |
Janka,dnes som piekla vas pernik a je fakt fantasticky.Nie som moc pernikova,ale rodinka zas ano.Ale tento ma dostal.Vyborny,mekulinky ako vata. Odporucam urcite kazdemu vyskusat,neobanujete.Dakujem.Pavlina  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (22.4.2012, 11:36) |
ďakujem Pavli, som veľmi rada, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia K. (emilienka) ID 144485 (7.9.2010, 14:28) |
Aj keď som si až pri rume spomenula, že som preskočila múku , perník dopadol super, je úúúúžasný jemnučký, och rozplývam sa ďakujem krááásne za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (10.9.2010, 21:50) |
hehe, super, ďakujem a hlavne, že všetko dopadlo ako malo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (19.4.2010, 0:11) |
Jani, pernik je na svete. Pouzil som tvoje pomery, ale musim sa priznat, ze ked som mal v miske vajicka, cukor a olej, nedalo mi to a mixerom som to len trosku pomixoval. Tak vies, len do penista. Ale bol fakt dobrucky, Nahadzal som na vrch pred pecenim vykostkovane visne. Raz som taky pernik s visnami jedol a chutili mi tam. Odporucam receptik pre vsetkych  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (19.4.2010, 9:40) |
jéj Michal, super, teším sa! tak predsa sa liate cesto vydarilo, tak už môžeš ďalej skúšať, fakt neviem kde bola predtým chyba... a som veľmi rada, že perník chutil,s tými višňami to muselo byť veľmi dobré, dobrá inšpirácia pre ďalšie pečenie tak pekný deň prajem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (16.4.2010, 12:38) |
mnam, uz len rychlo ist kupit pernikovy kypriaci prasok |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (16.4.2010, 14:15) |
tak šup šup do obchodu a vyskúšať recepty perník je veľmi vďačný koláčik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (15.4.2010, 17:18) |
Jani, ked ja mam take zle skusenosti, s takym lejucim sa cestom Zvikol som si vsetky ingrediencie vymixovat do peny. Bielka zvlast zltka zvlast, maslo s cukrom zvlast a az potom to vsetko zmiesam, trva to dlhsie ale inak by mi cesto zostalo take tuhe. Cim to moze byt?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.4.2010, 17:30) |
Michal, tak to ja fakt neviem tu ide olej a ja väčšinou čo mám recepty na liate cesto, tak ide olej a vždy sa to vydarilo... jediné čo ma napadá, že buď zlá teplota a potom aj dĺžka pečenia alebo rúra alebo neviem... alebo možno aj zlý recept neviem, keď chceš, skús tento, podľa mňa tam nie je čo pokaziť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
darina c. (anirad) ID 44272 (3.3.2010, 18:07) |
ahoj. kľudne môžeš prepísať názov na najlepší perník na svete. tento recept som tak dlho hľadala - a konečne našla. ĎAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.3.2010, 19:15) |
hehe, ďakujem pekne za radu každému aj tak iné chutí, ale pre nás je tiež najlepší na svete  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | daniela s. (danculka25) ID 82664 (20.2.2010, 16:00) |
akurat ho peciem druhykrat,porvykrat mal veeelky uispech,aj v manzelovej praci sa ho nevedeli dojest,odporucam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.2.2010, 17:17) |
super ďakujem veľmi pekne za komentárik ja som doteraz piekla trošku iný perník, tiež je výborný, ale tento je taký delikátnejší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
LENKA K. (trippi) ID 79077 (24.1.2010, 16:21) |
No,uz sa mi pecie.....len namiesto rumu som dala uja Bechera :D dufam,ze sa podari,lebo mne sa liate cesto nepodarilo upiect dobre dva roky a tak ficime len na kysnutom a na tukovych...tak drzte palce,za 20 min. je von z rury  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.1.2010, 16:31) |
Leni, isto sa vydarí, nezabudni potom skúsiť špáradlom či sa cesto neobeie.. keď bude čisté, isto je hotový potom daj vedieť, či aj chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | LENKA K. (trippi) ID 79077 (24.1.2010, 16:45) |
No,takze,aby sme si boli jasne..... neviem,neviem,ci sa vobec nieco zvysi manzelovi,ked pride z poobednej je fakt uzasný,perfektny,aj ked mi skoro zhorel jazyk,ked som ho teraz este za horuca ochutnala,ale mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :D uz si idem varit kavicku a k nej si dam pernicek patri ti veeeeeeeeelke Dakujeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.1.2010, 16:54) |
tak toto je strašne milý komentárik, ďakujem! tak príjemné vychutnávanie pri kávičke a nechaj čosi aj peknú nedeľu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
marta h. (martula1965) ID 56905 (24.1.2010, 12:05) |
cauko baby .. dnes som piekla tento pernik .. je fakt vybornyyyy vdaka za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.1.2010, 15:52) |
Dík Marti a ešte je to aj rýchlovka, čo sa u nás cení  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
marta h. (martula1965) ID 56905 (15.1.2010, 15:56) |
jeeeeeeeee dik moc hee |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (15.1.2010, 15:29) |
Ale perník vyzerá dobre!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.1.2010, 17:23) |
ďakujem a veru, H=hrnček... originál v recepte bol o objeme 250ml, ale ja mám veľký plech, tak som radšej dala 300ml a aspoň viac sme mali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (15.1.2010, 15:28) |
Predsa H-Hrnček |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |