. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Fakt výborný perník - RECEPT 22104

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)


Fakt výborný perník


[ recept č. 22104 zo dňa  ]


Fakt výborný perník


POTREBNÉ PRÍSADY

ja som dala takto: 2 celé vajíčka, 1H kryštálového cukru, 1 balíček škoricového cukru, 3/4 H oleja, 2H mlieka, 3H hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 kypriaci prášok do perníka, 2PL holandského kakaa, 1 čokoládový puding-prášok, 2PL džemu, 3PL rumu, 1H=250 až 300ml

POSTUP PRÍPRAVY

originál recept je pre DP a nájdete ho tu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2439

Ja som ho vyskúšala na plech a je fakt výborný. Jemnulinký a akurát sladký. Postup: všetko som vymiešala v jednej mise v poradí ako je napísané a vyliala na plech, posypala mandľovými lupienkami a dala piecť na cca 20-25min na 180°. Keď vychladol, potrela džemom a poliala čokoládou.
Keď budete mať chuť na perník, určite vyskúšajte ,-)
<< Cestoviny "na lahko" | Fakt výborný perník | Zelerová polievka-rýchlovka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.8.2013, 18:36)
(child1)
ODPOVEDAŤnahlásiť
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (24.8.2013, 16:17)
jééj určite vyskúšam. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
anna v. (anya23) ID 38976 (11.8.2013, 17:47)
naozaj vyborny (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.8.2013, 15:57)
ďakujem, som rada, že chutilo :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (28.4.2013, 8:24)
Chcem sa opytat, ci ten dzem co uvadzate v recepte, sa dava do cesta, a na cesto ide iny dzem. Dakujem.
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (28.4.2013, 8:34)
Ahoj Mirka, áno, ten džem čo uvádzam ide do cesta, na potretie po upečení treba viac džemu. a myslím, že je úplne jedno jedno aký džem použijete, ja vždy dávam taký čo mám po ruke, ale vyberám trochu kyselkavejší, aby oživil perník. tak ak ho budete robiť, dúfam, že sa pekne vydarí a bude chutiť :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina G. (merykey) ID 87523 (19.4.2013, 19:51)
hmmm, je ozaj vyborny, ja som natrela este za horuca, lebo som sa uz nemohla dockat ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.4.2013, 11:18)
,-) viem si predstaviť, mňam, asi aj ja ho zas urobím, fakt je dobrý :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (Levica79) ID 161154 (3.2.2013, 12:42)
a tu poleva je z coho ?
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.2.2013, 12:48)
ja robím väčšinou čokoláda na varenie (100g) a cera (cca 50g)
niekto robí aj so smotanou, 250ml šľahačkovej smotany a 250g čokolády
to už každý, ako je navyknutý ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Pavlína H. (pavla) ID 3693 (21.4.2012, 20:37)
Janka,dnes som piekla vas pernik a je fakt fantasticky.Nie som moc pernikova,ale rodinka zas ano.Ale tento ma dostal.Vyborny,mekulinky ako vata. (Y) :-) Odporucam urcite kazdemu vyskusat,neobanujete.Dakujem.Pavlina (flower) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (22.4.2012, 11:36)
ďakujem Pavli, som veľmi rada, že chutilo (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia K. (emilienka) ID 144485 (7.9.2010, 14:28)
Aj keď som si až pri rume spomenula, že som preskočila múku ,-) ,-), perník dopadol super, je úúúúžasný jemnučký, och rozplývam sa (Y) (Y) (Y) (Y) ďakujem krááásne za recept (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (10.9.2010, 21:50)
hehe, super, ďakujem a hlavne, že všetko dopadlo ako malo :) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (19.4.2010, 0:11)
Jani, pernik je na svete. Pouzil som tvoje pomery, ale musim sa priznat, ze ked som mal v miske vajicka, cukor a olej, nedalo mi to a mixerom som to len trosku pomixoval. Tak vies, len do penista. (pst) (pst) Ale bol fakt dobrucky, Nahadzal som na vrch pred pecenim vykostkovane visne. Raz som taky pernik s visnami jedol a chutili mi tam. Odporucam receptik pre vsetkych :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (19.4.2010, 9:40)
jéj Michal, super, teším sa! (Y) tak predsa sa liate cesto vydarilo, tak už môžeš ďalej skúšať, fakt neviem kde bola predtým chyba... a som veľmi rada, že perník chutil,s tými višňami to muselo byť veľmi dobré, dobrá inšpirácia pre ďalšie pečenie :-p tak pekný deň prajem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (16.4.2010, 12:38)
mnam, uz len rychlo ist kupit pernikovy kypriaci prasok
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (16.4.2010, 14:15)
tak šup šup do obchodu a vyskúšať recepty ,-) perník je veľmi vďačný koláčik (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (15.4.2010, 17:18)
Jani, ked ja mam take zle skusenosti, s takym lejucim sa cestom :-S Zvikol som si vsetky ingrediencie vymixovat do peny. Bielka zvlast zltka zvlast, maslo s cukrom zvlast a az potom to vsetko zmiesam, trva to dlhsie ale inak by mi cesto zostalo take tuhe. :´( Cim to moze byt? (child7) (child7)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.4.2010, 17:30)
Michal, tak to ja fakt neviem *-) tu ide olej a ja väčšinou čo mám recepty na liate cesto, tak ide olej a vždy sa to vydarilo... jediné čo ma napadá, že buď zlá teplota a potom aj dĺžka pečenia alebo rúra alebo neviem... alebo možno aj zlý recept ,-) neviem, keď chceš, skús tento, podľa mňa tam nie je čo pokaziť (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (15.4.2010, 17:17)
vyzera fajnovo (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (3.3.2010, 18:25)
(Y) (Y) (Y) (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
darina c. (anirad) ID 44272 (3.3.2010, 18:07)
ahoj. kľudne môžeš prepísať názov na najlepší perník na svete. tento recept som tak dlho hľadala - a konečne našla. ĎAKUJEM (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.3.2010, 19:15)
:-D hehe, ďakujem pekne za radu ,-) každému aj tak iné chutí, ale pre nás je tiež najlepší na svete (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
daniela s. (danculka25) ID 82664 (20.2.2010, 16:00)
(Y) (Y) (Y)akurat ho peciem druhykrat,porvykrat mal veeelky uispech,aj v manzelovej praci sa ho nevedeli dojest,odporucam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.2.2010, 17:17)
super (clamp) ďakujem veľmi pekne za komentárik (L) (L) (L) ja som doteraz piekla trošku iný perník, tiež je výborný, ale tento je taký delikátnejší ,-) :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
LENKA K. (trippi) ID 79077 (24.1.2010, 16:21)
No,uz sa mi pecie.....len namiesto rumu som dala uja Bechera :D dufam,ze sa podari,lebo mne sa liate cesto nepodarilo upiect dobre dva roky a tak ficime len na kysnutom a na tukovych...tak drzte palce,za 20 min. je von z rury :-o
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.1.2010, 16:31)
Leni, isto sa vydarí, nezabudni potom skúsiť špáradlom či sa cesto neobeie.. keď bude čisté, isto je hotový :-$ potom daj vedieť, či aj chutil (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
LENKA K. (trippi) ID 79077 (24.1.2010, 16:45)
No,takze,aby sme si boli jasne..... :-o :-o :-o neviem,neviem,ci sa vobec nieco zvysi manzelovi,ked pride z poobednej :-) :-) :-) je fakt uzasný,perfektny,aj ked mi skoro zhorel jazyk,ked som ho teraz este za horuca ochutnala,ale mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :D uz si idem varit kavicku a k nej si dam pernicek (zajic) (zajic) patri ti veeeeeeeeelke Dakujeeeeem (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.1.2010, 16:54)
:-D :-D :-D tak toto je strašne milý komentárik, ďakujem! (L) tak príjemné vychutnávanie pri kávičke a nechaj čosi aj (cinky) :-D peknú nedeľu (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marta h. (martula1965) ID 56905 (24.1.2010, 12:05)
cauko baby .. dnes som piekla tento pernik .. je fakt vybornyyyy vdaka za recept
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.1.2010, 15:52)
Dík Marti (L) (L) (L) a ešte je to aj rýchlovka, čo sa u nás cení ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marta h. (martula1965) ID 56905 (15.1.2010, 15:56)
jeeeeeeeee dik moc hee
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (15.1.2010, 15:29)
Ale perník vyzerá dobre!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.1.2010, 17:23)
ďakujem (L) (L) (L)

a veru, H=hrnček... originál v recepte bol o objeme 250ml, ale ja mám veľký plech, tak som radšej dala 300ml a aspoň viac sme mali (zajic) (zajic) (zajic) :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (15.1.2010, 15:28)
Predsa H-Hrnček
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu