adriana m. (adula75) ID 57756 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Mala by byť potiahnuta MMF...........nedarí sa mi
[ recept č. 21414 zo dňa 18.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Korpus: 4 vajcia, 180g kryš. cukru, 8 PL vody, 5 PL mlet. orechov, 150g pol. muky, 2 KL kakaa, 1/2 balicka PDP.
Krem1: 2x slahackova smotana uvarena s dvomi tyč. ladove gastany.
Krem2: 4PL krystalovy cukor upaleny na karamel, 1 slahackova smotana(tepla- neprska).
Krem som nechala prejsť varom, nechala vychladnuť a na druhy den vyslahala.
Este som pridala jahody, džem
POSTUP PRÍPRAVY
Zltka s cukrom aj vodou vyslahat, potom pridat orechy, muku s PDP, kakao a nakoniec sneh. Piekla som na 180 stupnoch asi 40 min. - treba sledovať.
Skušala som potiahnuť z cukrikov MMF, ale neviem kde robím chybu, lebo ked to chcem preniesť už na tortu tak sa mi to trha a som zufala. Mala byť pre mna na oslavu a asi bude takato nedokoncena.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Zltka+cukor+voda vyslahať |
|
Pridame orechy - vyslahame |
|
Pridame muku s PDP - vyslahame |
|
Pridame kakao- zamiesame |
|
Nakoniec pridame sneh a zlahka premiesame a dame upiecť |
|
Korpus upeceny, nechame vychladnuť a potom som ho prerezala na dva krat |
|
Natretý marhulovym dzemom a plnkou s ladovych gaštanov. |
|
Pridala som este jahody a troska kremu na ne aby som ich zakryla |
|
Dalsie poschodie je natrete znova džemom a karamelovym kremom |
|
A este som ju celu potrela kremom z ladovych gastanov. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (18.12.2009, 21:48) |
adrianka neboj naucis sa a pojde to aj ja sa stale ucim..torticka je aj tak pekna..si sikulka.. krasne vianoce.. |
ODPOVEDAŤ |
| | adriana m. (adula75) ID 57756 (19.12.2009, 11:09) |
Dadka dakujem a tiež prajem krasne Vianoce |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (18.12.2009, 18:38) |
Ak môžem poradiť, tak používajte Považský práškový cukor v tmavomodrom obale. Mne sa to tiež raz stalo, keď som dala iný práš. cukor. Odvtedy používam len tento a nerobí mi to. |
ODPOVEDAŤ |
| | adriana m. (adula75) ID 57756 (18.12.2009, 20:14) |
Ivetka, ved prave s takým som to robila a vobec mi to nešlo , neviem ci cukru nebolo malo alebo bolo vela, lebo sa mi to cele rozpadalo, hrôza , dakujem za radu a prajem krasne Vianoce aj Nový rok |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.12.2009, 15:48) |
a naposledy,ked som robila potahovanu, tiez sa mi spodny potah trhal a do rana bol taky nejaky divny, akoby roztopeny, tak som to poriesila takto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20513&user=61360 |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.12.2009, 15:46) |
mne sa potah trhal,ked bol prilis riedky a vyvalkala som ho moc natenko. takze zapracovat viac cukru a vyvalkat radsej na hrubsie |
ODPOVEDAŤ |
| | adriana m. (adula75) ID 57756 (18.12.2009, 20:07) |
Ved prave to neviem, ci tam bolo cukru dost alebo malo, lebo sa mi to celkom dobre dalo vyvalkať ale dalej uz ani pohnuť, dakujem krasne za radu a prajem prekrasne Vianoce , vela a vela zdravia v Novom roku |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.12.2009, 20:17) |
za malicko,aj tebe vsetko dobre a krasne sviatky. takisto,ked to prezenies s cukrom a hmota je drobiaca, daj na par sekund zohriat do mikrovlnky a ono to zase zmakne |
ODPOVEDAŤ |