ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Netuhnuca cokoladova poleva
[ recept č. 21155 zo dňa 11.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
potrebujete cokoladu, podla chuti ci uz cistu 70% alebo mliecnu, slahackova 33% smotana
POSTUP PRÍPRAVY
Cokoladu rozpustime v nadobe, ktoru este ponorime do dlasieho hrnca s vriacou vodou. Do cokolady postupne prilievame smotanu podla chuti a podla toho aku riedku polevu chceme.
Poleva je vyborna k mlsaniu, na palacinky,na founde k ovociu alebo aj na vecerne postelne santenie :-))
Smotana zabezpeci, ze poleva nestuhne a je vyborna aj ako chladna ci studena |
 | Alena K. (Ruslanka) ID 67527, mimibazar.sk/ruslanka (11.12.2009, 21:55) |
Zuzka, toto je super a na karamelový topping recept nepoznáš?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (12.12.2009, 11:50) |
alenka nemam vyskusany ale ked nad tym teoreticky premyslam, tak by to malo fungovat aj s karamelom podbne ako s cokoladou. Teda ze si ropustis cukor, skaramelizujes, potom budes pomaly prilievat smotanu kym sa karamel nerozpusti a mas to....smotana v podstate zabezpeci aby ti karamel nestuhol a karamel samotny ti ochuti smotanu...malo by to fungovat, len treba jemny plamen ci nizku teplotu aby si karamel nezcernala...vyskusaj a daj vediet ako sa podarilo...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |