Alena K. (Ruslanka) ID 67527 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Kávové striešky
[ recept č. 21138 zo dňa 11.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Hľadám recept.... ak viete, pomôžte. Viem, že to sem nepatrí, ale v diskusii mi nikto neodpovedá.
POSTUP PRÍPRAVY
Ahojte všetci, hľadám recept na Kávové striešky, vie mi niekto poradiť? Dávali to nedávno na STV1 - Varím, varíš, varíme a pečieme, nezapísala som, však je všetko na nete a nie je... nikde som ho nenašla. Je to piškota + beze hmota, kávový krém tak sa mi zdá, že aj s grilážou... Ak niekto poradíte, mooooooooooooc ďakujem !!!!! |
 |  | Alena K. (Ruslanka) ID 67527, mimibazar.sk/ruslanka (11.12.2009, 18:30) |
To nie je ono, ale ja si vymením krém a je to Marti, ďakujem veeeeeeeeeelmi pekne za vynaložené úsilie, chcela som zožať slávu hlavne za ten tvar zákusku a to je v tom tvojom pekne vysvetlené ale aj tak budem hľadať ďalej, lebo ten druhý je karamelovo -kávovy - rumový a jeden z plátov je iba z bielkov. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (11.12.2009, 17:59) |
ahoj neviem presne ale musis len hladat.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alena K. (Ruslanka) ID 67527, mimibazar.sk/ruslanka (11.12.2009, 18:33) |
Vyučené cukrárky ho podľa mňa poznajú, ale ja nepoznám vyučené cukrárky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Janka P. (Janka TN) ID 100538, mimibazar.sk/jankatn (22.12.2009, 21:13) |
Alenka, pátrala som po tom recepte a našla
tu je to:
KÁVOVÉ STRIEŠKY
************************************
Bezé pláty: cukor kryštálový 100 g, múka hladká špeciál 45 g, bielka 160 g, arašidy nesolené, nepražené 45 g, cukor práškový na poprášenie 20 g. ***************************Postup: Bielka a kryštálový cukor vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka primiešame preosiatu múku, pomleté arašidy a rozotrieme tenký plát, ktorý pred pečením posypeme práškovým cukrom. Pri teplote 200°C upečieme do svetlohnedej farby. ***************************Kakaový plát s olejom: cukor kryštálový 135 g, múka hladká 450 g, olej 34 g, vajcia 200 g, kakao 20 g, cukor vanilkový 5 g, voda 20 g. *************************Postup: Vajcia s cukrom nahrejeme na cca 45°C a vyšľaháme do tuhej peny. Pridáme vodu a nakoniec zľahka primiešame zmes hladkej múky, kakaa spolu s olejom. Rozotrieme dva pláty a pri teplote 240°C upečieme.
************************************
Kávový krém: mlieko čerstvé 400 g, cukor kryštálový 40 g, cukor vanilkový 0,5 bal, žĺtok 1 ks, rum 100 g, krémový prášok 60 g, maslo 150 g, margarín 150 g, káva (voda 1 dcl) 120 g. *********************** Postup: 2/3 mlieka, kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme variť. V 1/3 mlieka rozmiešame žĺtok, krémový prášok, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém, ktorý vychladíme. Zašľaháme na kocky pokrájané maslo a margarín. Nakoniec dochutíme rumom a uvarenou studenou scedenou kávou. ***********************************Dohotovenie: Pláty rozdelíme na polovice. Dva bezé a dva kakaové striedavo naplníme kávovým krémom, môžeme aj navlhčiť rumom, necháme dobre stuhnúť. Rozdelíme na pásy, každý pás uhlopriečne rozkrojíme a vytvoríme trojuholníky, ktoré necháme stuhnúť, položíme na krémom natretý zvyšný plát, potiahneme čokoládou, ozdobíme pásom modelovacej hmoty a pokrájame.
************************************
mal by to byť správny recept. je to priamo z archívu relácie. Tu nájdete aj ďalšie recepty z relácie:
http://www.stv.sk/stv/press/recepty-z-uspesneho-gastronomickeho-cyklu-varim-varis-varime-a-pecieme/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |