. .. .. .. .. .. .
. .

Slivková klevela - RECEPT 2111

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Slivková klevela


[ recept č. 2111 zo dňa  ]


Slivková klevela


POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg vykôstkovaných a umytých sliviek * 500 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 0,5 dcl rumu alebo vodky

POSTUP PRÍPRAVY

Klevely sa používajú na polievanie rôznych múčnikov, lievancov, palaciniek, tvarohových a iných knedlí, halušiek.... atď, dochucuje sa škoricou, tvarohom, smotanou a podobne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Na 4 kusy 7dcl pohárov potrebujete presné 2 kilečká očistených sliviek, cukor, vanilkový cukor a pijatičku.


2. Do veľkého kastróla dajte očistené slivky, ak sa Vám chce, nakrájajte ich na menšie kusy, podlejte hrnčekom vody a na silnom plameni ich varte asi 20 minút za stáleho miešania. Tento 150 ročný hrniec bez jedného ucha, ktorý si pamätá ešte bitku pri Carihrade, si vôbec nevšímajte. POužívam ho na varenie džemov a keď sa mi náhodou ovocie v ňom moc pripáli, vôbec ma to nenaštve a hrniec odhodím aj s obsahom rovno do smetiaka.


3. Nezabudnite stále miešať, plameň udržujte stále rovnako silný, ľahko sa môže stať, že Vám na spodu klevela prihorí, takže nezabudnite miešať, miešať a miešať.


4. POtom už budete potrebovať iba cukor, vanilkový cukor a vodku, resp. rum, či um, to je jedno.


5. Do hrnca nasypte kryštálový cukor a vanilkový cukor, varte ešte asi 5 minút,


6. Ak chcete, klevelu rozmixujte. Rozmixovala som celý obsah nie veľmi dohladka, nechala som v ňom aj kusy sliviek. Rozmixované ešte nechajte prejsť varom a vypnite.


7. Do hrnca nalejte poldecáčik vodky alebo rumu, ja som použila vodku, tú máme radšej :-))))


8. Naplňte do pohárov, zavrite ich ako na večnosť, obráťte ich dole tlamičkou a nechajte úplne vychladnúť.


9. No a ostáva ich už iba označiť, vyčačkať, nalepiť etiketky a vyložiť na poličku v špajzi.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Babičkin slivkový koláč s posýpkou | Slivková klevela | Talianske cestoviny s cottage syrom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu