Adriana S. (adrika280) ID 34442 |
 |
Oblasť: ANGLICKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2008 |
Naposledy: 29.7.2018 9:04 |
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Gule, gulky, gulicky-slivkovo-tvarohove
[ recept č. 21103 zo dňa 10.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
100 g cokolady na varenie (alebo horkej), 2 PL masla, 3 PL slivkoveho lekvaru (makkeho), 250 g mascarpone, 2 male Manner keksiky (orieskovo-kakaove napolitanky) 75 gramove, na obalovanie: bud preosiate kakao, biela cokolada alebo coko ryza
POSTUP PRÍPRAVY
Pridavam postupne recepty, tak ako su na obrazku. Prve dve su slivkovo-tvarohove. Polovicu som obalila v bielej cokolade a polovicu v coko ryzi. V povodnom recepte boli obalene v preosiatom kakau, ale kedze som robila aj tiramisu gulky, tak som to trochu pozmenila a skromne konstatujem, ze nebol to zly napad:). Z celej masy mi vyslo cca 35 guliciek.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
keksiky som si postruhala na struhadle na mrkvu. Nemala som Manner kekse, tak som pouzila nase slovenske kavenky |
![]() |
nad parou rozpustime 100g cokolady a pridame 2 PL masla |
![]() |
k postruhanym keksikom pridame slivkovy lekvar, mascarpone ( ja som mala iba slivkovy dzem, pretoze v anglicku nie je dostat klasicky slivkovy lekvar :( |
![]() |
k premiesanej mase pridame roztopenu cokoladu a dobre vypracujeme masu na gulky. Odlozime cca na 30 minut do chladnicky |
![]() |
zo schladenej masy tvarujeme gulky vo velkosti vlasskeho orecha a obalujeme, podla svojho zvazenia, tak ako som pisala v uvode. Polku som obalila v coko ryzi |
![]() |
druhu polku v bielej cokolade. Mala som asi 130 g bielej cokolady, ktoru som rozpustila nad parou ib s 1 PL oleja. Cokolada musi byt trochu hustejsia, aby dobre prekryla tmave gulky |
![]() |
opatrne som prelozila na mriezku. Ak sa mi nahodou niekde cokolada pri prekladani na mriezku trochu "pobabrala" , tak som jednoducho namocila prst do cokolady a tak trochu zakamuflovala nehodu:). Skusala som napichnut aj na sparatko, ale gulky boli tazke a vzdy sa mi pretacali, takze som to riesila napokon vidlickou a lyzickou som ich pooblievala. Na vrch som este na nezaschnutu cokoladu prilozila taku dobku z tmavej cokolady. Tie dobky som kupila hotove. |
![]() |
tak tu mi pozuje jedna v bielej coko poleve |
![]() |
a ta druha sa tiez nedala zahanbit. Obalena v coko ryzi |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (13.12.2009, 13:51) |
super a mascarpone maju aj u nas ..v tescu je stale...urcite nejake urobim..dakujem za receptiky..a krasne sviatky..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.12.2009, 22:13) |
Dadka aj tebe prajem krasne sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (10.12.2009, 20:08) |
Nooo, vyzeraju super! cim sa da u nas nahradit mascarpone?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.12.2009, 20:19) |
Andrejka v Bile alebo v Lidli je bezne dostat Mascarpone aj u nas, ale ked pouzijes jemny tvaroh, tak aj s tym by mali byt dobre.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.12.2009, 20:07) |
Adrika,pises slivkovo tvarohove...................a co ked miesto mascarpone dam tvaroh?Treba pouzit tucny,ci moze aj nizkotucny? ale su k sežrání |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.12.2009, 20:18) |
Lubka, urcite aj tvaroh taky jemny asi skor tucny. Robila som ich prvykrat, takze som ich robila presne podla receptu. Moj kolega sa rozplyval najma nad tymi obalenymi v bielej cokolade  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |